Tefal Actifry Deneyimi

Tefal Actifry ile yapılmış patates kızartması

Tarihini şu anda tam hatırlayamıyorum ama 2006 yılı sonu veya 2007 yılı başlarında olabilir, Tefal firması Türkiye'de satışa sunacağı Actifry isimli cihazının tanıtımı için tüm diyetisyenlere Beşiktaş'taki Four Seasons Otel'de bi tanıtım daveti vermişti. O davete ben de katılmıştım. Actifry'da yapılan bazı yemeklerin tadımını da yapmıştık. O zaman cihazı çok beğenmiştim ama fiyatını yüksek bulduğum için satın almamıştım.

O gün bu gündür Actifry ucuzlarsa diye sürekli piyasayı takip ediyordum. Nihayet beklenen zaman geldi ve bundan 2-3 hafta kadar önce Kadıköy'deki Tefal mağazasında harika bir indirim yakaladım. Hatta twitter takipçilerim mutlaka okumuştur bu fırsatı twitterdan da yayınladım. Her zaman blog yazamasam da twitterdan daha aktif olarak takipçilerime ulaşabiliyorum. O nedenle hala beni twitterda takip etmiyorsanız, buyrun tıklayın :) 

Actifry hala çok ucuz bir cihaz sayılmaz ama 500 TL'den 300 TL'ye düşmesi, üstüne bir de Rowenta saç kurutma makinesi hediye edilmesi benim için kaçırılmaz bir fırsattı. Bu fırsat sayesinde evlilik hayatımız bile daha mutlu geçecek. Çünkü patates kızartmasını çok seven eşime bir diyetisyen olarak evde patates kızartmıyordum. Bu da bazen ufak atışmalara neden oluyordu :) Artık bir sorunu daha aşmış olduk... Teşekkürler Tefal Actifry :)

Şimdi size görsel kanıtlarla Actifry'ın ne kadar başarılı bir cihaz olduğunu anlatacağım...


Kutunun içinden bir yemek kitabı çıkıyor. Oradaki tarife göre 1 kg patatesi doğrayıp suda beklettim. Tarifte 20 dakika bekletin diyordu ama ben 10 dakika ancak dayanabildim. Nişastalı suyu süzüp patatesleri kuruttuktan sonra Actifry'a koydum ve 35 dakika pişirdim. Sonuç : Sadece 1 kaşık zeytinyağı ile kızarmış 1 kg patates kızartması! Ne kadar az yağlı ve bu sayede ne kadar düşük kalorili bir patates kızatması olduğunu siz düşünün artık...


Tabi ki tadı yağda kızartılmış gibi değil ama bence ondan daha güzel. Fırınlanmış ve kızartılmış arasında bir tadı var. Üstelik hiçbir yere sıçrama, mutfağı kirletme derdi de yok.


Haa tabi ki patates hala bir nişasta deposu sebze olarak gerçekliğini ve kalorisini koruyor. Her nişastalı besin gibi kilo aldırma potansiyeli de ortada. Ama her zaman dediğim gibi yediğiniz yemeğin porsiyon kontrolünü sağladığınız sürece kilo almazsınız. 

Bence çocuğunuza dışarıda plastik gibi tadı olan patates kızartması yedirmektense evde yapmanız hatta Actifry'da yapmanız çok daha iyi olacaktır. Sadece yüksek kalorisi ve kızartma olması nedeniyle patates kızartması seven birinin bundan mahrum kalması haksızlık denilebilir.

Actifry'da sadece 1 kaşık yağda kızarmış patates kızartması


Tüm yeni evlilere ve evlilik hazırlıkları içinde olanlara da bu cihazdan almalarını tavsiye ederim. Çünkü Actifry'da pek çok yemeği pratikçe yapabilirsiniz. Ben yaptıkça yazacağım. Ama şu ana kadar 3 kez sadece patates kızartması yaptım. Hatta tüm evlilik hazırlıkları içinde olanlara bir arkadaşımın blog sitesini de tavsiye edeceğim. Gelinyolu ile kafanızdaki pek çok soruya pratik yanıtlar bulabilirsiniz.

Evinde Actifry olan ve patates kızartması yemek isteyen danışanlarıma porsiyonu kaçırmadıkları sürece asla yasak koymuyorum bunu da belirteyim :)

Actifry deneyimlerinizi ve kendinize özel tariflerinizi de yorum olarak yazarsanız sevinirim.

Tefal yetkilileri sık kampanya yaparsa çok sevinirim. Ama inanın verdiğiniz paraya değer.


Diyetisyen Serap Orak Tufan


www.kendinizeiyibakin.com
www.seraporak.com


02 Temmuz 2012 Pazartesi

8 yorum:

  1. bu gün blogunuzu ziyaret ettim.uzun zamandır actifry'bir işe yarayıp yaramadığını merak edip duruyordum.verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim.ben yeniyim buralarda sizde beni ziyaret ederseniz sevinirm.

    YanıtlaSil
  2. bu arada bende bir aydır hayatımda hiç olmadığım kadar istekli ve gayretli diyet yapıyorum ama tık yok.besin takviyeleri kullanıyorum acaba etki edermi ne dersiniz.nede olsa bilirkişisiniz.:)

    YanıtlaSil
  3. Ben tefalin nutricookunu kullanıyorum...Onun da yemek kitabında belirtilen tarifler oldukça az yağ ile yapılıyor, oldukça sağlığa önem veren ürünler çıkarıyor tefal...

    YanıtlaSil
  4. Değerli site admini, bu güzel yorumlarınız ve makale için teşekkür ederiz. Lazer merkezleri olarak bloğunuzun takibinde olduğumuzu bildirmek isteriz.

    YanıtlaSil
  5. Serap hanım bizim ailede actifry ile özel bir tarifimiz var :) körili ballı veya pekmezli tavuk yapıyoruz. Tavukları actifry da pekmezle veya köri ile balla pişiriyoruz ve harika bkr yemek çıkıyor. Ancak ben pesko vejeteryan olduğum için yiyemiyorum. Bu arada sizden bir ricam olacak serap hanım. Zahmet olmazsa 1200 kalori civarında bir örnek vejeteryan listesi yazabilir misiniz?

    YanıtlaSil
  6. mrb Serap hnm. blogunuzu yeni gördüm. çok başarılı gerçekten. bir sorum olacaktı, her gün poğaça, açma yemek zararlı mıdır acaba? tşkler...

    YanıtlaSil
  7. Çok güzel bir blogunuz var İstanbul çarşım olarak blogunuzda başarılar dileriz

    YanıtlaSil
  8. serap hanım nerelerdesiniz artıkkk yazın lüüütfen :))günde 15- 20 kez girip yazdınız mı diye bakmaktan gına gelddi :)) öpüyorum sevgiler...

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...