2 Mayıs 2016 Pazartesi

Son postumdan bugüne araya İnci'nin 2-3 gün düşmeyen ateşli boğaz enfeksiyonu, sonra da eşimin ve benim gribal hastalıklarımız girdi. Haliyle blog yazmaya zamanım, halim ve imkanım olmadı. Beslenmemi çok esnetmedim ama kilo verdiğimi de düşünmüyorum. Bu haftasonu da birazcık kaçırmış olabilirim :)

Yine Pazartesi'yi sağlıklı beslenme motivasyonu ile açtım. Gördüğünüz gibi asla pes etmek yok. Kendimize iyi bakmak zorundayız.


Güne kaşarlı tam buğday ekmeği tostum, salatalık ve günlük sütümle başladım. Geçen hafta devamlı lor peynirli omlet yemekten çabuk bıktım. Hatta arada sütlü müslili kahvaltı yaptığım da oldu.

Ofise gelince hemen 1 kupa kapsül kahvemi de içtim. Artık hala hasta olduğum için mi yoksa biraz da alerjik bünyemden mi bilmiyorum güne yine hasta gibi başladım. Bu haftam biraz yoğun geçecek çünkü Perşembe-Cuma önemli bir toplantıya katılacağım için ofis dışında olacağım. Bu nedenle randevularım sıkıştı. Öğle yemeğim saat 16.00'ya sarktı ama o saate kadar arada 1 avuç leblebi yedim.


Öğle yemeğimi çok geç yiyebildim ama güzel bir yerde yedim :) Eşimle yeğenim Berra'yı almaya Üsküdar'a gittik. Gitmişken Kız Kulesi manzaralı bir öğle yemeği yedik. Filizler Köftecisi'nde 4 tane köfte yedim, tabağımdaki pilavı yedim (püreyi yemedim), acı biber turşusu ile 2 lokma ekmek yedim. Kalan 2 köfteyi Berra'ya minik bir okul çıkışı arabada yeme sandviçi yaptım :) Bir de şekersiz çay içtim.


Haa şu minik kurabiyeyi de yedim :)

Akşam yemeği için çocuklara tavuk pişirdim, suyuyla pilav yaptık(eşim yaptı, onun pilavı daha güzel oluyor) ama kendim dün pişirdiğim zeytinyağlı taze fasulyeden yedim. Bu fasulyeyi sevgili blog dostum Büşra'nın bana taa Mersin'den gönderdiği fasulyelerden pişirdim. Sağolsun beni de düşünüp limon, yeşil erik, taze fasulye ve bolca da sevgi göndermiş. Kalbine sağlık!

Yemekte taze fasulye, tavuk suyuna pirinç pilavı ve eşimin yaptığı salatadan yedim. Hiç ekmek yemedim.






Yemekten sonra 1 Türk Kahvesi içtim.

İlerleyen saatlerde 6 tane yeni dünya(Malta eriği) ve bu yeşil erikleri yedim. 



Yatmadan önce de çok acıktığım için minik bir sosluk içinde leblebi yedim. Bu leblebileri de bir danışanım Çorum'dan getirmiş. Ona da çok teşekkür ediyorum, sağolsun beni de düşünmüş :) Leblebi çok tok tutan, sağlıklı bir atıştırmalıktır ve 1 küçük çay bardağı kadarı 1 dilim ekmek yerine geçer. Bilgilerinize ;)



Bugün oldukça sağlıklı beslendim. Biraz az su içmiş olabilirim, çünkü hava soğuk olunca canım pek istemedi galiba…

Diyetisyen Serap Orak Tufan

Sosyal medyada takip etmek için:
İnstagram için 
http://instagram.com/diyetisyenserap 

4 yorum:

  1. İlk yorum benden gelsin , afiyet olsun Serap ablacım :) büşra.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler Büşracım, çok zahmet ettin göndermekle. Sevgiler...

      Sil
  2. Kahve ve çay kalorisizdir, diyette sorun olmaz ama fazla içmeniz demir eksikliğine neden olabilir. Yoğunluğunu azaltabilirsiniz. Takip ettiğiniz için çok teşekkür ederim. Sevgiler :)

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...