Corona Günlükleri 5

Soğuk ve kapalı bir Çarşamba gününden herkese merhaba,

Ben zaten kapalı, bulutlu, yağmurlu ve puslu havaları severdim, daha da sever oldum. Çünkü hava böyle olunca insanlar daha çok evde kalma eğilimi gösteriyor. Neydi o öyle hafta sonu hava güneşli olunca insanlar sahillere, parklara akın etti. Çalışmıyorsunuz, evdesiniz, boş vaktiniz çok diye kimsenin gezmeye ve virüsü yaymaya hakkı yok. Diğer şehirleri bilemem ama İstanbul çok fazla insanın yaşadığı bir yer ve sosyal izolasyon kırıldıkça enfekte olan insan sayısı çok artacaktır. Tabi ki bunu çalışmak için evden çıkmak zorunda kalanlar için söylemiyorum. Ailece Migros'a alışveriş yapmaya gelmiş insanlar. Şaştım kaldım! Lütfen yapmayın, Avrupa'daki kayıpları ciddiye alın ve alışveriş için sadece 1 kişiyi görevlendirin. 


Neyse yine uzatmayayım. Çarşamba günü sadece 1 tane yüz yüze seansım vardı. O gelmeden önce bu sabah ki kahvaltım olarak 1 bardak süt içtim ve 1 dilim kakaolu kek yedim. İnci bu sabah evde olmadığı için pratik bir kahvaltı yaptım. O varken daha çok özeniyorum. Ben özeniyorum da, o da keşke iştahlı bir çocuk olsa yese. 1 tane yumurta 1 saatte bitiyor :(


Seansım başlamadan kahvemi de içtim. Sanırım bu hafta son yüz yüze seanları yapıyoruz. Çünkü evden çıkmak artık çok daha riskli. Online diyet sezonunu açmayı düşünüyorum.


Sürekli yemek yapmamak için bir şey pişirdiğimde eskisine göre porsiyonunu biraz daha fazla yapıyorum. Dün yaptığım kısırı öğle yemeği olarak bugün de yedim. Bu süreçte tok tutan yiyecekleri tercih etmekte fayda var. Bulgur da onlardan biri. 


Öğleden sonra 1 çay bardağı süt içeren bir kahve daha yaptım kendime. Yanında 1 tane de zencefilli kurabiye yedim. Bu kurabiye paketini bitireyim diye kilo almam umarım :) bakın evde çokokrem de var ama yemiyorum. İnci için almıştım, ama o da bana çekmiş çikolata ile arası pek yok. İstemiyor bile.


Akşam yemeği olarak son kalan kıymalı tel şehriye çorbamı içtim veya kabak yemeğimi bitirdim. Yoğurt kutusunun dibinde 1 kaşık kalmıştı onu da bitirdim. Yanında ekmek yemedim çünkü sonra 1 kutu bira içmeyi düşünüyorum. Canım istedi, biraz keyif yapmayı düşünüyorum.


Bu gecenin keyfi olarak 1 kase ay çekirdeği yedim ve 1 kutu bira içtim. Yanında bir de romantik komedi film izledim, çok iyi geldi. İzlemek isteyenler için tavsiye edebilirim, Music and Lyrics orijinal adı Türkçesi Söz ve Müzik olarak bulabilirsiniz. Bu filmin müziğini çek seviyorum :) Bence bu aralar yormayan, ilham veren, güldüren, umut veren filmleri izlemekte fayda var.

Ben bu satırları Perşembe akşamı yazıyorum, çünkü bir önceki günü tamamladıktan sonra yazmak daha kolay oluyor. Bu akşam açıklanan Corona virüsü vaka sayısı ülkemiz için toplam 3629'a ve ölü vaka sayısı da 75'e ulaştı. Çok üzülüyorum ve endişe ediyorum. Her akşam açıklanan bu sayıların insan olduğunu hiç aklımızdan çıkarmayalım. Üstelik her an bizim de başımıza gelebilir. Bunlar bir skor değil, şu an vefat eden 75 kişinin yakınları yas ve kendilerine bulaşmış olması riski sebebiyle korku içinde yaşıyor. Gerçekten çok kötü bir tablo. Bu insanların kayıpları olduğunu aklımızdan çıkarmayalım, paylaşımlarımızda gerekli hassasiyeti korumayı unutmayalım...

Ruh ve beden sağlığınız iyi olsun, kendinize iyi bakın...

Diyetisyen Serap Orak

25 Mart Çarşamba 2020

2 yorum:

  1. Bende tatlı sevmiyorum. Oğlum kısır istemişti. Hafta sonu yapayım inşallah.

    YanıtlaSil
  2. Çekirdek de yenebilir demiş burada en sevdiğim diyetisyen 😁 Anladım porsiyon kontrolü ile bira da içilebilir, çekirdek de yenebilir 👍

    YanıtlaSil