14.15 Beşiktaş vapuruna atlayıp, Kadıköy'den demir aldık. Tam da kursun verildiği Shangri La Bosphorus Hotel'in önünde indik. Hava güneşli olmasına rağmen çok soğuktu. Bir de rüzgar yok mu? Vapurda şapkamı zor tuttum.
Bu arada otelin girişi, dekorasyonu vs çok güzeldi. Bu kadar son dakika yetişmeseydik birşeyler içmek ve dinlenmek için çok güzel bir fırsat olabilirdi.
Kursun verileceği kısmı çok güzel hazırlamışlardı. Valla hemen havaya girdim. Sabırsızlanmaktan habire fotoğraf çektim :)
Masanın en başını, yani öğretmen masasına en yakın yeri kaptık :) birşeyi öğrenmeye meraklıysam hiç öyle gerilerde kalmam, en önden pür dikkat izlerim, dinlerim.
İlk anda neden böyle kılıç gibi bir bıçağa ihtiyacımız olduğunu anlamasam da sonradan baktım ki çok işe yarıyor. Her şeyin bir nedeni var yani...
İlk suşimiz salatalık, karides ve yengeçli California roll idi. Bütün olay pirinci yosuna güzelce yaymakla başlıyor ve içini de düzgün yerleştirince şeklini almış oluyor. Pirinçlerin çok yapışkan olmasının dışında zorlanmadım. Sanırım mutfak işlerinde yeterince deneyimim olması nedeniyle kolay geldi. El yatkınlığı önemli bu işlerde ;)
Uzunca kesilmiş surimi, salatalık, karides, balık yumurtası, pirinç ve yosun |
Bu lezzetin yanında 1 kadeh de beyaz şarabımız da vardı tabi ki ;) |
Bunun hepsini yedim!!!! Harika olmuştu. Malzeme kalitesi de çok önemli tabi. Suşinin içindeki pirincin şeker ve pirinç sirkesi ile pişirildiğini biliyor muydunuz? O nedenle tatlı bir tadı var.
Bu son lokma, fotoğraf çekmek yedikten sonra aklıma geldi :) |
3. suşi asla sipariş etmediğim bir türdü, içinde sadece salatalık olan kappa roll. Vejeteryanlar için uygun olan bu tür hiç bana göre değil açıkcası. Balıksız suşi mi olur canım?
Bundan da 1 tane yedim, kalanları paket yapıp eve götüreceğiz |
Nattawat Kaewkla/ Sushi Chef |
Nigiri, pirinç topu üstü çiğ balıktan oluşan bir tür. Bundan da 1'er tane yedim. Artık patlamak üzere olduğumdam kalanları da paket yapıp eve götürdüm.
Tonlu ve somonlu nigiri |
Sertifikamı Neslihan Buldum hanımefendiden aldım. Çok sıcak kanlı ve ilgili biriydi. Bu son derece keyifli ve iyi organize edilmiş kurs için kendisine ve emeği geçenlere teşekkürler... |
Böylece 5 çeşit suşi yapmayı öğrenip sertifika almayı hak ettik. Çok eğleceli ve samimi bir ortam da vardı. Yan bankodaki arkadaşlarla sözleşip bir sonraki workshop için sözleştik bile. Bu arada ben hepsinden çok yedim ama pişman değilim açıkcası :)
Dönüşte 17.15 vapuruna koşarak yetişip Kadıköy'de soluğu aldık. Bir banka oturup biraz manzaranın tadını çıkartalım dedik ama çok soğuktu.
nofilter, just İstanbul... |
Bu masal da burda bitti...
Diyetisyen Serap Orak
19 Ocak 2018 Cuma
Twitter için https://twitter.com/DiyetisyenSerap
Great post on "Bir Suşi Kursu Masalı/Ocak 2018". As a professional chef i have to appreciate your work. Keep Posting useful posts like this. Keep in touch with my websites- professional cooking colleges dubai | cooking institutes in dubai
YanıtlaSil