Corona Günlükleri 8

Merhaba sevgili blog dostlarım,

Blogda biraz geri kaldım çünkü Cumartesi günü hiç blog yazacak durumda değildim. Hiç keyfim yoktu. Hatta biraz da depresiftim. Genel modum her zaman yüksektir ama Corona salgını rakamları açıklandıkça açıkcası biraz umutsuzluğa kapıldım ve kendimi şöyle bir bıraktım...

Aslında Cumartesi günü oldukça sağlıklı beslendim. Çok güzel bir kıymalı karnabahar yemeği bile yaptım. Karnabaharı geçen hafta almıştım, yıkayıp, bölüp buzdolabı poşetine koymuştum. Hemen çıkarıp pişirdim çok pratik oldu. Siz de pazardan/marketten aldığınız sebzeleri hemen o günlerde pişirecek fırsat bulamazsanız bence hemen pişirmeye hazır bir hale getirip dondurucuya atın.

Cumartesi çok sağlıklı beslenmiştim. Ama akşam 2 bira içip yanında cips yedim ve Netflix'den dizi izledim. Film koptu yani. Ama Pazar sabah güne gayet sağlıklı başlamak niyetiyle uyandım. İşte benim İkigai'm. Dün çok geç yattığım için Pazar günü baya bildiğiniz öğlen saatinde uyandım.  Güne başlarken ilk olarak büyük bir porsiyon Türk kahvesi içtim.

Hem kahvaltı hem de öğle yemeği olarak yulaf ezmesi yemeye karar verdim çünkü ekmeği buzlukta unuttuğum için yiyecek ekmeğim yoktu. Buzlu buzlu kesmeye gücüm yetmedi. Kendime not: aldığın ekmeği önce dilimle, sonra dondurucuya at!


Dolu dolu 6 kaşık müsli ve süt ile kahvaltımı yaptım. Salgın günlerinde en güzel karbonhidrat kaynaklarından biri müsli ve yulaf ezmesidir. Hem pratik hem de barsaklar açısından çok faydalıdır. Kabızlığı önler. İçindeki kuru meyveler de şeker ihtiyacını giderir. Müsliyi önce sıcak sütle bekletip biraz yumuşattım, sonra üzerine soğuk süt ekledim.

İlerleyen saatlerde akşam yemeği olarak kıymalı karnabahar, 2 dilim tam buğday ekmeği ve 3 kaşık yoğurt yedim.


Bu kadar lifli beslenince uzun süre tok kalabilirsiniz. Ben de acıkmadım. İlerleyen saatlerde 1 Türk kahvesi fincanı kadar beyaz leblebi yedim.


Başka birşey yemeden günü tamamladım. Siz de eğer güne geç başlıyorsanız mutlaka 1 öğününüz eksik yiyin.

Bugünü böyle tamamladık. Cumartesi gecesi yediklerimiz affola ;)

Ruh ve beden sağlığınız iyi olsun, kendinize iyi bakın...

Diyetisyen Serap Orak

29 Mart Pazar 2020

2 yorum:

  1. Karnabahar çok severim. Hemen yiyemeyeceğim ürünleri hemen dondurucuya sallarım bende. İsraf olmuyor en azından.

    YanıtlaSil
  2. süreç uzadıkça hepimiz defresif bir hale geliyoruz....

    YanıtlaSil