Corona Günlükleri 9

Ön bilgi: Günlükte biraz geri kaldım. Birazdan okuyacağınız gün Pazartesi günüdür ama ben bunu Perşembe akşamı yazıyorum. Çünkü bazen izlediğim bir program, bir dizi veya bir film yüzünden blog yazmayı erteliyorum, sonra da araya ev işleri vs giriyor. Ama bu aralar uzun süredir görüşemediğim yakın arkadaşlarımla veya uzakta yaşayan arkadaşlarımla akşamları uzun süren görüntülü sohbetlerim oluyor. Mesela dün akşam hayatımda ilk kez skype görüşmesi yaptım :)) çok da güzel oldu. WhatsApp da kullanıyorum. Corona salgını sebebiyle evlere kapandığımız bu günlerde teknolojinin nimetlerini kullanmak çok iyi geliyor.

Gelelim hafta başına. Pazartesi herkes için her zaman beslenmesine en çok dikkat ettiği gün olmuştur, hatta restoranların siparişleri Pazartesi günleri azalır. Çünkü hafta sonu beslenmesini çok esneten bireyler genelde Pazartesi günü frene basar. Gerçi artık hayatımızda hafta içi ve hafta sonu kavramları özelliğini kaybettiği için bu günün böyle de bir anlamı kalmamış olabilir. Sizi bilmem, ben kararlıyım, gayet sağlıklı besleniyorum.

Sabah Eba Tv başına oturan İnci ders dinlerken ben de kahvaltımı hazırladım. Yumurta, beyaz peynir, domates ve 1 dilim tam buğday ekmeği yedim. Bu tarz kahvaltıları genelde Pazar günleri yapabiliyordum. Çünkü Cumartesi de yoğun çalıştığım için fırsat olmuyordu. Şimdi haftaya bile böyle başlıyorum :) Tamam vakit bulabiliyorum ama ben öyle çok kahvaltı insanı değilimdir siz biliyorsunuz zaten. Dikkat ettiyseniz çay da hiç içmem. Öyle bir kültürüm, ihtiyacım, zevkim yok :)

Kahvaltıdan sonra içtiğim kahvenin fotoğrafını çekmeyi unutmuşum kusura bakmayın. Kayıtlarda göremedim ama sabah kahve içmemem imkansız birşey, kesin içmişimdir ama çekmeyi unutmuşum.


Tabi gelen giden olmayınca bir güzel sarımsaklı yoğurtlarla falan besleniyoruz. Açıkcası sarımsak ve soğanı ben çok severim. Ama işim birebir insanlarla yüz yüze olduğu için sık sık yiyemiyordum. Fırsattan istifade edip bugün yemeğimde sarımsaklı yoğurt da tükettim. Kıymalı karnabaharı bu şekilde yediğinizde baya bir mantı havası yaratıyor. Tavsiye ederim. Karnabahar miktarını bol tutun, sarımsaklı yoğurt zaten şişiriyor, yani uzun süre acıkmazsınız.


Öğleden sonra 1 mini kahve keyfi daha yaptım. Bu küçük fincanlar beni kesinlikle tatmin etmiyor. Türk kahvesi fincanlarını biraz büyütsek süper olur.


Öğle yemeğimi geç yediğim ve uzun süre acıkmadığım için akşam yemek yemedim. Ama sonra saat 22.00 civarında acıktım ve süt ve müsli yedim. Müsliyi her seferinde 5-6 kaşık dolusu olarak alıyorum. Süt de alabildiği kadar. Hatta önden sütü biraz ısıtıp misliyi sütte bekletiyorum ki şişsin diye.

Bu kadar sağlıklı beslenip meyve yemediğimi fark edince buzdolabımdaki greyfurtlar aklıma geldi. Greyfurt çok severim. Tüm iç kabukları ayıklayıp içindeki pembe kısmını yiyorum. Yani ağzımın tadını biliyorum. Bu arada öyle 1-2 tane greyfurt yemekle kimse yağ falan yakamaz, aklınızda böyle fikirler varsa unutun. Olay bütünsel beslenmeyle ilgili. Ben şimdi akşam 3 tane lahmacunu gömseydim üstüne greyfurt yememin bir anlamı var mıydı sizce? :)

O zaman Corona virüsünün tüm dünyaya yayıldığı ve olayın artık hayatta kalmak şekline büründüğü bu günlerde bağışıklık sistemimiz güçlü kalsın diye sağlıklı ve çeşitli beslenmeye çok özen gösterelim. Benim fikrimi sorarsanız hakkınızı bolca sebzeden yana kullanın, C vitamini ağırlıklı beslenmeye veya takviye almaya da gayret edin.

Bu satırları yazdığım Perşembe akşamı ülkemizdeki Corona virüsü vaka sayısı toplam 18135, ölüm sayısı da toplam 356 kişiye ulaştı maalesef :( Bu rakamlar beni çok ürkütüyor. Bu 18 bin kişi iyileşebilecek mi yani? Bu kadar kişi içinde iyileşen kişi sayısının 415 olması beni dehşete düşürüyor. İşte o nedenle çok stresliyim ve stresli olduğumda iştahım kapanıyor.

Bu yediklerimin dışında sürekli fotoğrafını çekmediğim halde mutlaka 8-10 tane fındık veya badem yemiş oluyorum. İnci'ye kuruyemiş tabağı hazırladığımda önümüze gelince ben de tırtıklıyorum.

Ruh ve beden sağlığınız iyi olsun, kendinize iyi bakın...

Diyetisyen Serap Orak

30 Mart Pazartesi 2020

İnstagram için 
https://www.instagram.com/diyetisyenseraporak/
Twitter için  

5 yorum:

  1. Merhaba serap abla :) yazilarini okumayi cok ozlemisim hep yaz olurmu.. bide farkettmki. artk kisiri salgamla islatmyrsn:))) hep mutlu ol hep iyi ol♡

    YanıtlaSil
  2. merhaba, tekrar sizden haber almak çok güzel yıllardır keyifle okuyoruz :)

    YanıtlaSil
  3. Umuyorum ki bu beladan ülke olarak bir an önce kurtuluruz. bu dönemde ben dahil çoğu kişi kilo aldı. normalleşme döneminde sizlere çok iş düşecek. kolay gelsin

    YanıtlaSil
  4. Merhaba, yıllar önce sağlıklı kilo vermenin yollarını ararken rastlamıştım sayfanıza.O konuyu tam anlamıyla başardığım söylemez. ☺️ Ama bu gün yine bi şeyler ararken sayfanıza tekrar rastlamak yüzümü gülümsetti. O zamanlar üniversitede öğrenciydim İnci daha minicik bir bebekti. Şimdi ise İnci eba tvde ders dinliyor dediğinizde açıkcası duygulandım. ☺️ Sevgiler... ❤️

    YanıtlaSil
  5. Nerdesin serap abla.. neden yazmyrsn ustelik seni takip etmeyi unutmams insanlar varken..

    YanıtlaSil