HASTA ÇORBASI

Kış geldi... İlerleyen günlerde çok ihtiyaç duyacağınız çorba tarifimi sizinle paylaşmak istedim. Bu çorbayı bugün eşim için yaptım çünkü fena halde nezle oldu
:(

Sarımsak sayesinde doğal antibiyotik içeren, acı biber salçası ve domates sayesinde de bolca antioksidan içeren bu çorbayı içince 1 günde iyileşeceğine eminim. Nane ile de solunum yollarını açacağız. Ama bu çorbanın asıl iyileştirici gücü pişirirken eklediğiniz ilgi ve sevgide, sunarken gösterdiğiniz şefkatte gizlidir...


İçindekiler

Tavuk göğsü- 1 adet
Arpa şehriye-1 çay bardağı
Acı biber salçası-2 yemek kaşığı
Domates-2 adet
Sarımsak-4-5 diş
Kuru nane-1 yemek kaşığı
Zeytinyağı-1 kahve fincanı
Tuz


Yapılışı

1. Öncelikle daha çabuk pişmesi için tavuk göğsünü iri parçalar halinde doğrayın. 1 litre kadar suda haşlayarak 20-30 dakika pişirin. Su kaynadıktan sonra 1 tatlı kaşığı tuz ekleyin.

2. Tavuklar piştikten sonra suyunu bir kaba süzün. Tavuk parçalarını da elinizle didikleyin ve daha küçük parçalar haline getirin.

3. Başka bir tencereye zeytinyağını koyun ve rendelediğiniz domatesleri ve acı biber salçasını kavurun. İçine küçük küçük doğradığınız sarımsakları ekleyin.

4. Salçalı sosa 1 litre kaynar su ve tavuğu haşladığız suyu ekleyin ve kaynayınca 1 çay kaşığı daha tuz ekleyip arpa şehriyeleri ve tavuk parçalarını koyun ve pişirin.


5. Çorba kaynarken kuru naneyi de ekleyin. İsterseniz taze maydanoz da  kullanabilirsiniz. Eğer acı salça kullanmazsanız karabiber de ekleyebilirsiniz.

6. Evinize yayılan mis gibi sarımsak, domates ve nane kokusunun tadını çıkarın. Çabuk iyileşebilmek için bu havayı koklamanız şart!

Sarımsak ve acı sevmeyenler için üzgünüm, çok şey kaçırıyorsunuz :)

Afiyet olsun!

Diyetisyen Serap Orak Tufan

2 yorum:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...