10 Kasım 2015 Salı

Uzun süredir yediğimi içtiğimi fotoğraflamadığım için bu sabah kahvaltımı çekmeyi unuttum ama çok fazla şey kaçırmış değilsiniz çünkü yine 2 kare dilim ekmekle yapılmış kaşarlı bir tost yedim ve yanında 1 bardak soğuk süt içtim. 1-2 dilim de domates ve salatalık yedim. Kahvaltımı saat 09.45 civarında yaptım.

Ofise gidince de kendime çok acil 1 fincan espresso yaptım. Kahve makinemi değiştirdim. Eskiden Tchibo'nun lila renk Cafissimo piccolo modeli vardı, onu iade ettim bir üst modeli ile değiştirdiler. Çünkü cihaz arızalıydı ve Tchibo'da değerlendirme sonucu değiştirdi. Bence müşteri memnuniyeti açısından harika bir davranış. Bu cihazda da sorun var gibi ama bir süre daha deneyeceğim.


Programımın yoğunluğu nedeni ile öğle yemeğimi 14.30 civarında yedim. Evden yeşil mercimekli bulgur pilavı getirmiştim. Üstüne 2 yarım parça ceviz koydum.



Yemekten sonra da yeşil çay demledim. 2 tane Doğadan ginkolu yeşil çayı demleyip tüm öğleden sonra içtim. Ara öğün olarak da 1 yemek kaşığı dolusu kuru dut yedim. Bunlar Elazığ'dan geldi. Eşimin halası kendi bahçesindeki dut ağacından toplamış, bizi de düşünüp göndermiş sağolsun. İnci de severek yiyor. Ama her ikimiz de fazla yemiyoruz. Dut yüksek kalorili bir meyvedir.


Dutlar Elazığ'dan :)

Akşam yemeğimi de 19.30 sonrası yedim. 3 tane köfte yanında 4-5 kaşık köyden gelen hakiki erişte (tereyağlı), zeytinyağlı pırasa (Emine hanım havuç koymayı unutmuş) vardı. Sonra biraz da Pazar gününden kalan 2-3 kaşık kısırdan yedim. Birkaç tane de pancar turşusu ve salatalık turşusu yedim. 1 bardak da ayran içtim.


Erişte Konya'dan geldi, köfteler dondurucudan, annemin yaptıklarından

Yemek sonrası 1 fincan şekersiz Türk Kahvesi içtim. Bilin bakalım kim yaptı? Benim tatlı yeğenim Berra büyüdü 8 yaşına geldi de artık kahvelerimizi bile yapıyor :) Ellerine sağlık bir tanemin!

Örtüm annemin el emeği kurdela nakışı, kahve Berra'dan ;)

İlerleyen saatlerde birşeyler yiyecek miyim bakalım?

İnci ile ilgilenmek, blog yazmak vs. derken bütün akşam birşey yemedim. Ama İnci çok geç yatınca benim yatışım da 01.00'i buldu. Çok acıktığım için 2-3 kaşık yulaf ezmesi ile 1 çay bardağı kadar yoğurdu karıştırıp yedim. Bu tada bayılıyorum…



Yulaf ezmesini kullanabileceğiniz yerler tarhana veya domates çorbası tarzı çorbalar, yoğurt, meyve püreleri, omlet olabilir. Özellikle barsak sorunu olanlar ve yüksek kolesterolü olanlar için tavsiye ederim.

Diyetisyen Serap Orak Tufan

10 Kasım 2015 Salı

Sosyal medyada takip etmek için:
İnstagram için 
http://instagram.com/diyetisyenserap 
Twitter için  https://twitter.com/DiyetisyenSerap 
Facebook için  https://www.facebook.com/pages/Kendinize-%C4%B0yi-Bak%C4%B1n-Beslenme-

2 yorum:

  1. Yulaf ezmesi için tavsiye edeceğiniz bir marka var mı?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Eti'nin Lifalif yulaf ezmesini alıyorum. Daha önce cityfarm organik yulaf ezmesi almıştım ama tadı çok acımsıydı yiyemeden çöpe attım :(

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...