Hamilelikte 12. hafta

Bir önceki yazımda hamilelik sürecimde ortaya çıkan sağlık sorunlarımı anlatmıştım, şimdi sıra geldi jinekolojik sürecime...

Dün tam olarak 12 haftamızı geride bıraktık, henüz cinsiyetini bilmediğimiz ufaklık, kaynaklara göre şimdi bir küçük yeşil limon (lime) kadar oldu :) Nereden mi biliyorum? Daha önceden de bildiğim ama işimin düşmediği çok güzel bir hamilelik sitesi var. Oraya üye oldum, artık ben araştırmadan her hafta bilgiler mail olarak adresime geliyor. Tavsiye ederim hamile kaldığınızda veya öncesinde bilgilenmek üzere siz de bu siteye göz atın. http://www.pregnancy.com. Ayrıca cep telefonu aplikasyonu bile var :) onu da yükledim.

Hamileliğimi 4. haftasında öğrendiğimde zaten fikren bunu duymaya hazırdım ve de sanki hissetmiştim. Test yaptırdığımda pozitif çıkacağını neredeyse biliyordum. Hislerim çok güçlüdür ;)

3.ve 6. haftalar arası biraz ağrı ve sancı sürecim oldu. Bu normalmiş, bebeğin tutunma evresinde böyle ağrılar oluyormuş. Ama çok da büyütülecek birşey değil. Regl öncesi ağrılara benziyor. Sonra bir anda bu ağrılar kesildi.

Daha önce Levent'te bir jinekoloğa gidiyordum. Ama artık karşıya geçmediğim ve geçemeyeceğim için bana yakın bir doktor bulmaya karar verdim. Çünkü gebelik sırasında kontroller için artık sık sık gitmek gerekecek. Önümüz kış, uzaklara gidemem. Açıkcası fazla düşünmeye gerek de kalmadı. Zaten çok iyi bir doktor tanıyordum. Ona gitmeye karar verdim. Doktorumun eşiyle daha önce aynı klinikte çalıştığım için arada bir tanıdıklık olması da iyi bir his oluşturdu.

İlk doktor kontrolümüz 6. haftada oldu. Daha ilk kontrolde kalp atışını duyduk ama bebek şeklen hiçbir şeye benzemiyordu. Yuvarlak bir kesecik şeklindeydi. Sonraki kontrolümüz 8. haftada oldu. Bu sefer bir öncekine göre daha büyüktü, yine insana benzemeyen bir şekildeydi. Kalp atışını duymak heyecan verici bir duygu oluyor, yoksa bebek demeye bin şahit ister :) 10. hafta kontrolüne eşim olmadan, bir arkadaşımla gittim. Bu sefer artık minyatür bir bebek görüntüsü vardı :) Hatta bacaklarıyla esneme hareketi yapınca çok heyecanlandım diyebilirim. Eşim bu anı kaçırdı ama ultrason fotoğrafı var. Ufaklığın kendisini hala hissedemediğim için hamileymişim gibi gelmiyor. Sanırım biraz karnım büyüdüğünde kendimi hamile hissetmeye başlayacağım :) 

Doç. Dr. Tolga Ergin
Jinekoloğumun adı Doç Dr. Tolga Ergin. Belki aranızda ona gidenler vardır. Her an bekleme odasında karşılaşabiliriz :) Oldukça ilgili ve nazik biri. Doktorumuzu seviyoruz:) Tolga Bey'in Fenerbahçeli olması eşimi ayrıca mutlu eden bir konu :) sonuçta karnımda yavru bir kanarya taşıyorum (kendim bir dişi kartal olsam da :) Doktorumla ilgili ayrıntılı bilgi isterseniz bu linke tıklamanız yeterli. Bağdat Caddesi'nde Divan'ı biraz geçince ortaklarıyla beraber kurdukları Femical isimli bir klinikte çalışıyor. Yakında beraber çekilmiş fotoğraflarımızı da eklerim heralde :)

Şu ana kadar bebeğin gelişimi ve hamileliğin seyri maşallah oldukça sağlıklı devam ediyor. 1 kere bile kusmadım :) Öyle sürekli midem bulanmadı. Bazen akşamları biraz mide bulantım oluyor ama o da baş edilebilir düzeyde (herkesin sabah olur benim ki tam tersi). Düşünce gücümle bunu yendiğimi düşünüyorum, çünkü eğer hamile kalırsam asla bulantı ve kusma sorunu yaşamayacağım diye kendimi şartladım :) Ben buna inanıyorum. Son kontrolümde gebelik başlangıcından beri 1 kg almış görünüyordum. Bakalım haftaya durum ne olacak? Fazla kilo aldığımı düşünmüyorum ama bel çevrem biraz kalınlaştı sanki. Hala günlük giysilerimi oldukça rahat giyebiliyorum. Son 1 aydır uyku konusunda sıkıntı yaşamaya başladım. Sanki uykuyu az seven biriydim de :) Akşamları 23.00'ü zor ediyorum. Haftasonları da kanepeyle aramda güzel bir aşk var diyebilirim. Bu durumun ilerlemesinden korkuyorum...

19 Aralık'ta 2'li testimiz var. Bebeğin sağlık durumu ile ilgili ayrıntılı bir görüntüleme yapılacak. Bu kontrolümüz 13. haftamıza rastlayacak. Şimdiden bebeği görmek için heyecanlanıyorum, umarım sağlıklıdır...

Bu haftasonu İstanbul'da (hatta bugünden başladı) bir anne-bebek fuarı var. Bu linkten fuarla ilgili bilgi edinebilirsiniz. Giriş için davetiye bile kazandım :) Bir arkadaşımın anne-bebek ürünleri satan bir e-ticaret sitesi var (www.tuniko.com). Onun bloguna (Hülyanın Tunası) yorum yaparak sayesinde giriş davetiyem oldu. Çok teşekkür ediyorum :) Ben de yarın iş çıkışı fuara gideceğim. Yavaş yavaş konuya girmeye başlasam iyi olur. Öğreneceğim çok şey var :) Güzel fotoğraflarla dolu bir yazı hazırlarım artık...

Bir sonraki yazımda beslenme durumumla ilgili bilgi vereceğim ve sonrasında yine her gün bir beslenme günlüğü tutacağım. Takipte ve mutlu kalın ;)

Diyetisyen Serap Orak Tufan
14.12.2012

4 yorum:

  1. bebeğinizi inşallah hayırlısıyla kucağınıza alırsınız.

    evde yaptığım yemeklerin kalorilerini tek tek hesaplıyorum ama kafama takılan bir soru var.

    mesela diyelimki bir bardak pirinç 550 kalori.
    100 gr çiğ kıyma 300 kalori

    bu ikisini tencerede yemek yapsam ve hiç yağ veya başka malzeme koymasam sadece su koysam,bu ikisi piince 850 kalori mi eder.yoksa piştikleri için kalori değerleri değişir mi.

    birde diyelim ki bir soğan 30 kalori.aynı şekilde bu soğanı mangalda pişirsem veya suda haşlasam yine 30 kalori mi olur.

    lütfen cevap verin bu benim için çok önemli...

    YanıtlaSil
  2. kan şekeriniz kaç civarı çıkıyor? açken tokken yediğiniz bir kaç örnekle şekerinizi ve o an nasıl hissettiğinizi yazarsanız çok faydalı olabilir :)

    YanıtlaSil
  3. Tamam peki hayirli olsun insallah saglikla alirsiniz kucaginiza bebeginizi de..3 ay ortada yoktunuz 1 kilo aldiniz ama ne yediniz biz onu merak ediyoruz ve suan bile ne yediginizi ....
    Kadinlarin en buyuk annelik duygusu herseyin onune geciyor ilk degilsiniz yani anliyorum sizi ama merak etmekten alikoyamadim kendimi kusura bakmayin

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...