24 Şubat Pazar 2013 (yiğenimiz Aslı 1 yaşında :)

Bugün eşimin kız kardeşinin, diğer bir tabirle görümcemin kızının 1. yaş günü :) Tatlı ve minik Aslı'mızın 1. yaşı kutlu olsun, nice nice mutlu ve sağlıklı yılları olsun... Bizim kızımızla arasında çok yaş farkı olmayacağı için şanslıyız, birbirlerine arkadaşlık edecekler. Berra da her ikisine birden ablalık yapacak :)

Sabah geç kalktım. Kardeşim kahvaltıyı bile hazırlamıştı. Saat 14.00 gibi doğumgünü mekanına gideceğiz. Sanırım eşim de yetişir çünkü 11.30 uçağıyla dönüyor.

11.00
1 bardak süt
3-4 tane yeşil zeytin
1 adet yumurta sarısı + beyazının yarısı
2 dilim beyaz peynir
Domates, salatalık
Yarım simitten biraz fazla simit

Minik Aslı'mız 1 yaşında :)

Kahvaltıdan sonra doğumgünü kutlamasına gidene kadar başka birşey yemedim. Bol bol su içtim çünkü hava çok güneşli olduğu için bizim ev fırın gibi olmuştu. Üstelik kombiyi bile açmadan! Sırf çok güzel ısındığı için küçük bile olsa bu evden taşınmayı hiç düşünmüyoruz. Gerçekten yalıtımını çok iyi yapmışlar :) her gelen şaşırıyor. Dün musluğu tamir etmeye gelen usta da ev çok sıcakmış diye söylenmişti, kombi bile yanmıyor deyince abla siz burdan hiç taşınmayın dedi :)

Bu arada kardeşime gittik ki Berra hanım parti için hazırlansın, giyinsin diye :) o arada eşim de geldi. Partiye beraber gittik.

Canım günlerdir kek istiyordu. Şansıma tam istediğim gibi bir kek vardı. Tabağımdaki yiyeceklerin büyük kısmını yedim. Sosisli kurabiyeleri yemedim, pastanın şeker hamuru kısmını ve bol kremalı kısmını yemedim. Su böreği, kek, 2 küçük tuzlu kurabiye ve incirli tarçınlı kurabiyeyi yedim. Muradıma erdim :) Bugün canım tatlı istiyormuş meğerse. 1 küçük bardak da portakallı asitli içecekten içtim. Ayrıca diş buğdayı vardı. Ondan da 1 çatal aldım.

Dünden yemek yaptığım için bugün başka hiçbir şey yapmayı düşünmüyorum. Eve gidip yayılmaya kara verdim. Kendimi çok hantal hissediyorum. Sanırım normal :) Ayrıca belim ve sırtım ağrımaya başladı. Galiba karnım büyüdükçe öne çekiyorum.

Akşam yemeğimizi saat 19.00 civarında yedik. Tabağımdakilerin tamamını yedim, sadece ek olarak 1 tane daha mercimek köftesi yedim, tavuğun yarısını yemedim, 3 kaşık da taze fasulye yemeği yedim. Hiç ekmek yemedim. Patates kızartması da Actifry'da yapıldığı için yağsızdı.




Akşam otururken 1 kase çekirdek yedim yine. Bu çekirdeği geçen Pazar Bağdat Caddesi'ndeki İlgi Kuruyemiş'den almıştık. Nihayet sonu geldi. Oraya girince insanın gözü dönüyor. Siirt fıstığını da oradan almıştım. İlk fırsatta gidip yeniden alacağım.

Başka birşey yiyip yemediğimi şu anda hatırlamıyorum çünkü fotoğrafını çekmemişim. Ama büyük ihtimalle meyve yemiş olabilirim.

Biraz karbonhidrat ağırlıklı bir beslenme günü oldu ama napalım. Doğumgününde ikram olarak bunlar vardı. Evde de bu yemekler vardı. Başka birşey yapacak güçte insan yoktu :)

Not: Doğumgününde çekilmiş fotoğrafımız vardı ama henüz elimize ulaşmadı, ulaşınca eklerim :)

Diyetisyen Serap Orak Tufan

24 Şubat Pazar 2013


6 yorum:

  1. Ben de İlgi Kuruyemiş'ten alıyorum, gerçi adı değişti Koz oldu ama her şey aynı ve çok kaliteli. Bir de beyaz bademi deneyin henüz keşfetmediyseniz, çok güzel.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet adı değişmiş, ilk fırsatta bademi deneyeceğim. Zaten en sevdiğim kuruyemiş bademdir :)

      Sil
  2. Merhabalar Serap Hanım; bloğunuzu çok tesadüf keşfettim ve hayran kaldım. Baştan sona tüm yazılarınızı okudum. Hayatımda çok diyetisyen görmedim ama gördüklerim de ben de çok olumlu izlenimler yaratmadı. Kendini geliştirmeniz ve işinize önem verdiğiniz çok açık. İleride ünlü bir diyetisyen olacağınız çok belli. Aslında size mail atmak istemiştim ama mailinizi göremedim.

    Size bir kaç sorum olacaktı, aslında size gelmek çok isterim ama oturduğum istikamete ve çalışma saatlerimin uygunsuzluğu ve hafta sonu okulumun olması sebebiyle imkansız gibi:((

    Ben 28 yaşındayım, 3,5 yıllık evliyim. Eşim artık çocuk istiyor bende çok kararsız kalsam da artık geç kalmamakta fayda var diyorum. Sanırım kadınlar hiçbir zaman kendilerini hazır hissetmezlermiş... Yalnız hamile kalmadan önce kilo vermek istiyorum evlendiğimden bu yana çok kilo aldım ve bir türlü veremiyorum. İki kere diyetisyene gittim ama hiç fayda göremedim.. Boyum 1.64, kilom 66. Sanırım boy ve kilo oranına göre 54-55 kilo olmalıyım. Bu kiloda hamile kalırsam diye çok korkuyorum. Acaba ne gibi tavsiyeler verebilirsiniz. Biliyorum beni görmeniz gerekli ama en azından beni aydınlatacak birkaç fikir verebilirseniz çok mutlu olurum.

    Başarılarınızın devamını dilerim.

    Sevgilerimle..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aramıza katıldığınız için teşekkürler ve hoşgeldiniz :) Aslında kilonuz çok fazla değil ama dikkatli olmakta fayda var. Eğer bu kiloda hamile kalırsanız ilk 4-5 ay diyet bile yapabilirsiniz. İlk ayları kilo almadan geçirebilirseniz sorun olmaz. Ama benim fikrimi sorarsanız bir süre abur cubur ve kalorili yiyecekleri çıkarın ve birkaç kilo vermeye çalışın. Ayrıca sağlıklı beslenince hamile kalmak kolaylaşıyor bence
      Övgüleriniz için çok teşekkürler, sevgiler...

      Sil
  3. Serap Hanım cevabınız beni o kadar çok mutlu etti ki anlatamam:)
    Bu hatfa itibariyle zaten yediklerime dikkat etmeye başladım ve sizi örnek alarak her gün yediklerimi yazmaya başladım:) Mesela öğle yemeğinde et yediysem akşam sebze yemeye dikkat ediyorum.
    Ve yazılarınızdan ilham alarak meyve yemeyi arttırdım, normalde hiç meyve yemem.
    Tekrar teşekkür ederim:)
    Umarım en yakın zamanda İnci'nize kavuşmanız dileği ile.

    Sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  4. SerapHanım merhaba :)ben bir diyetisyen tarafından 78 kilodan 54 kiloya kadar indim ve şu anda çok memnunum :) diyetisyenim bana sorduğunda bu kadarı yeterli demiştim çünü boyuma göre (162) ideal kilom zaten 54 . ancak bana ekmek yerine 4 yk. pilav makarna tarzı şeyleri haftada 1 verdi sizce neden olabilir? 2 dilim ekmek yerine 4 y.k. pilav yersem kilo mu alırım? Sizi seviyorumm ve takipçinizim :)

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...