Bebek odamızı aldık :) 13 Nisan Cumartesi 2013

Uzun zamandır Cumartesi günüm ilk kez bu kadar yoğun geçti. Kahvaltımı ofiste Değirmen'den beyaz peynirli sandviç alarak yaptım. Yine kuzucum Berra ile beraber bir iş gününü tamamladık. Şansına bugün ofiste digiturk yayını olmadığı için biraz sıkıldı ama çözümü ipadden çizgi film açarak çözdüm. Biraz da resim yaptı, kendi kendine oynadı. Bundan sonra ki haftalarda artık Cumartesileri yanımda olmayacak çünkü yarın annem geleceği için artık haftasonları beraber takılırlar :)

Evet yanlış duymadınız yarın annem ve babam Antalya'dan geliyor :) Uzun bir süre bizimle yaşayacaklar. İlk 1 sene İnci'ye annem bakacak. Babam da işinden ayrıldı artık benim özel sekreterim olacak. Bu kadar becerikli ve yakışıklı bir yardımcım olduğu için çok şanslıyım ;) Artık yarından sonra Lale Devri'miz başlıyor. Sanırım hamileliğimin en rahat ve bolluk içindeki günleri olacak :) Evde yemek var mı yok mu derdi kalmayacak, ne istersem pişecek, ev işleri ve düzeni yolunda gidecek, ben sadece işten eve, evden işe kafam rahat çalışacağım. Allahım şükürler olsun bu günlere de kavuşuyoruz :)

Bugünün en önemli işi Modoko'ya son kez gidip artık bebek odasını sipariş vermek. İş çıkışı önce yemek yemeye Mozaik Çarşı'ya gittik. 2 gündür sebze yemediğim için mutsuz olduğumdan ben sebze yemek istedim. Berra ve Kürşad mantı yediler.



13.30
1 porsiyon sebze güveç (acılıydı)
6-7 tane minik etli yaprak sarması
1 kase cacık
Berra'nın kalan 3 kaşık mantısı

Yemekten sonra eve gidip İnci'nin odasının ölçülerini aldık ve sonra Modoko'ya gittik. Akşam saat 18.30'a kadar neredeyse tüm bebek mobilyacılarını yeniden gezdik, fiyat aldık, pazarlık yaptık ve en sonunda Çocuk Kalbi Mobilya diye bir mağazadan haftasonu indiriminde olan bir takımı satın aldık. Takımda küçük karyola (büyüyenlerden değil çünkü ben onlardan hoşlanmıyorum), komodin ve gardolabı var. Üzerinde bazı değişiklikler (renk, kulp vb.) talep ettikten sonra anlaştık ve siparişi verdik. Bebek mobilyası için çok para harcamayı zaten hiçbir zaman düşünmemiştik. Önemli olan kullanışlı olması (gösterişli değil). Zaten çoğu mobilyacı ürünlerinin bebek için sağlıklı boya ile boyandığını ve kaliteli olduğunu iddia ediyor. İçini kesip bakmadığım sürece bundan emin olamayacağım için standart kalitede bir takım alıp olayı çözdük. Yani bu takım öyle hayallerimin bebek odası falan değil. Maksat işini görsün. Zaten hayallerimde bir model yoktu :) bebek odası işte... Rengi kırık beyaz, üzerinde çok uçuk pembe kısmi kaplamaları var ama fazla değil. Şu an oda takımının fotoğrafları elimde yok ama 1 ay sonra teslim edildiğinde çekip buraya eklerim. Bu arada takım peşin ödemede 2600 TL. Mobilyacılar ortalama 45 gün teslimat süresi veriyorlar. Yani bizim gibi gebelikte 30. haftaya yakınsanız teslimatın gecikmemesi konusunda iyi pazarlık edin. Biz pek çok çifte göre bu işlere geç başladık. Aslında daha erkenine gerek yok bence ama piyasası böyleymiş bilginiz olsun...

Mobilyacıları gezerken arada dondurma molası verdik. Tahmin edersiniz ki bu mola çok yorulan ve dondurma delisi olan Berra'ya çok iyi geldi :) Ben 1 tane Magnum Black yedim. Espresso aromalıydı. Beğendim. Sanırım bu yeni çıkmış, daha önce hiç görmemiştim.

Berra'yı babasına bırakıp eşimle ufak bir pazar turu yaptıktan sonra eve döndük. Canım birkaç gündür semizotu istiyordu. Görür görmez aldım. Aklıma ilk gelen salatasını yapmak oldu. Hem sebze yemiş olurum hem de bolca yoğurt. Eve gidince ilk iş semizotlarını bolca yıkadım.

20.00
1 tabak bol süzme yoğurtlu semizotu salatası
1 kase şehriye çorbası (mantının suyuyla yapmıştım, biraz bol şehriyeliydi)
1 dilim tam buğday ekmeği


Yemekten sonra 1 çay bardağı dolusu Siirt fıstığı yedim. Biraz da çilek yedim. Başka şeyler de yemiş olabilirim ama şu anda hatırlamıyorum. Not almamışım :) 

Bugün çok yorulduğum için akşamı nasıl bitirdim hatırlamıyorum bile...

Diyetisyen Serap Orak Tufan

13 Nisan Cumartesi 2013

20 yorum:

  1. Merhaba .Öncelikle çok teşekkürler böyle bir blog yaptığınız için 4 gözle takip ediyorum :))

    Bir şey soracağım rica etsem 1 porsiyon kaç kaşık eder söyler misiniz? Yemeklerin kalori değerleri hep 1 porsiyon şu kadar diye geçiyor.Mesela 1 porsiyon kuru fasulye 336 yazıyor.Peki bu kaç kaşığa eşittir acaba? Yani 1 porsiyon ne demek?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Açıkçası porsiyon miktarı her yerde değişkenlik gösterir. Diyette değişimler bu nedenle kaşık ölçüsü ile verilir. Zaten çoğu yerde yazan porsiyon kalorileri de doğru değildir. Örneğin 4 kaşık kurubaklagil 1 dilim ekmek yerine geçer ve ortalama 70 kalori civarında sayılır.

      Sil
  2. şimdiden böyle oldu ve inci de gelince blog biter diye düşünüyorum ve üzülüyorum :(

    YanıtlaSil
  3. merhaba ben de 21 haftalık hamileyim. 58 kilo ile hamile kaldım. dün 63 kilo çıktım doktorda.yani 5,5 aylık 5 kilo aldım.son iki kiloyu 3 hafta içinde almışım doktorum beni azarladı. nasıl aldım hiç anlamadım. sabahları güzel kahvaltı ediyorum. (yumurta hariç)sütümü içiyorum ara öğünlerim meyvelerim derken bu kadar olmuşum.bu arada ikiz bebek bekliyorum.bana bir örnek liste yapsanız ben kızlarım size minnettar kalırız

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hayırlı olsun Burcu Hanım :) biraz dikkatli olsanız iyi olur sonra ucunu çok kaçırırsınız...

      Sil
  4. Serap hanım, hayırlısınla bebeğinizi kucağınıza almayı nasip etsin Allahu Teala. Bir sorum olacaktı. Tsh seviyesi 4.95 olan birisi kilo vermekte zorlanabilirmi? Cevabınız icin şimdiden teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim amin :) evet bu seviyede bir TSH kilo vermenizi zorlaştırır. Bir an önce tedavinizi olun ve ilacınızı kullanın bence.

      Sil
  5. Merhaba serap hanım blogunuzla henüz yeni tanıştım , ben de bebek bekleyen ve kızıma her hafta yazan bi anne adayıyım . 25 . Haftamdayız canım kızımla. Mobilyalarınız hayırlı olsun görmeyi ve fikir almayı isteriz . Güzel günlere...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. En kısa zamanda yeni yazımda sizinle paylaşacağım. Sizin de hamileliğiniz hayırlı olsun, Allah sağ salim kucağınıza almayı kısmet etsin...

      Sil
  6. yeliz gültekin2 Mayıs 2013 10:49

    serap hanım sizi merak ettik. umarım kötü bi şey yoktur. sevgiler...

    YanıtlaSil
  7. Doğum yaklaşıyor sanırım.. Sizi gerçekten merak ediyoruz. Kendinize dikkat edin..

    YanıtlaSil
  8. merhaba ablacigim bende seni merak edenlerdenim. 2 hafta oldu yazmayali. umarim hersey yolundadir :) SEVGILER TUBA

    YanıtlaSil
  9. Merhaba Serap Hanım..ben de bebek bekliyorum ve 23. haftamdayım, biz de odamızı Çocuk Kalbi Mobilya'dan aldık, hem de tamamen sizinle aynı mantıkla:) ve hatta benzer bir model seçtik..45 güne kadar teslim edilir dediler..siz şimdilerde kullanıyorsunuz, herhangi bir sorunla karşılaştınız mı, memnun musunuz?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hayırlısıyla bebeğinize kavuşmanızı diliyorum. Mobilyalardan gayet memnunuz. Henüz önemli bir şikayet yaşamadık. Kokusu uzun süre çıkmadı ama erken sipariş vermeniz iyi olmuş. Güle güle kullanın :)

      Sil
    2. Çok teşekkürler..Ben de sağlıkla bebeğinizi büyütmenizi dilerim.. Bir soru daha sormak isterim; mobilya ile gelen yatağın kalitesi ile ilgili yorumunuz nedir?

      Sil
    3. Standart bir yatak, bence bir sorun yok. Bebek zaten o kadar küçük oluyor ki yatağın özelliklerinin bence önemi yok. Piyasada herşey abartılıyor.

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...