Hamilelikte 28. hafta

28. hafta
Aslında bu haftamızda doktor kontrolümüz vardı ama 1 hafta sonraya erteledik. Böylelikle artık muayenelerim sigorta kapsamıma girecek. Geçen seneki poliçeme göre sigortam sadece biraz indirim sağlıyordu. Bu sene çok kapsamlı bir poliçe yaptırdım.

1 aydır kızımın yüzünü göremedim ama hareketlerinden dolayı içeride çok eğlendiğini düşünüyorum :) Özellikle yemeklerden sonra çok keyifli oluyor. Bir de gece yatarken ayaklarının olduğu tarafa yatarsam nasıl tekmeliyor anlatamam :) geçen gece resmen minik ayaklarını avucumda tuttum diyebilirim. Artık kafası, ayakları ne tarafta hissedebiliyorum. Belki de zayıf olmanın bunları hissetmekte daha çok etkisi vardır.

28. haftamda yani geçen Pazartesi ve sonrası çok fazla şişliğim oldu. Artık havadan mı yoksa hamilelikten mi bilemiyorum. Ellerim, ayaklarım, bacaklarım çok şişti. Bu nedenle az tuzlu yemeye gayret ettim. Lodos olduğunda çoğu insanın vücudunda, hele ki yatkınsa oldukça fazla şişlik yani ödem olabiliyor. Anladığım kadarıyla bende baş ağrısı da yapıyor. Lodos olan günlerde bir türlü ayılamıyorum. Dikkat edin sizi de etkiliyor olabilir.

Karnım artık iyice büyüdüğü için eğilip kalmak zorlaşmaya başladı. Mesela çamaşır asarken yere düşen bir çorabı veya mandalı artık almıyorum, orda kalıyor :) Bulaşık makinesinin alt rafı da zorlamaya başladı ama yine de iş yapmaktan kaçınmıyorum. Sonuçta tüm bunlar vücut için egzersiz oluyor aslında. Sadece sırtım çok ağrımaya başladı. Bazen beni mız mız bir çocuk gibi sızlandıracak kadar çok ağrıyor. Artık çok kolay yoruluyorum. Göbek önden çekince sırt ağrıları kaçınılmaz oldu. Spor ayakkabılarının hepsinin bağcıklı olması nedeniyle malesef onları giymek bile artık bir iş haline geldi.


Bu hafta beslenmem düzgündü. Fena değildi. Tek sıkıntı elmalı kek yaptığım için birkaç gün sütle beraber ara öğün olarak onu yemem oldu. Ev keki bile olsa sonuçta unlu mamul. O kadar olur napalım :)

Bu hafta 2 kez spor salonuna gittim ve 40'ar dakika yürüdüm, 2 kez de ofisten eve yürüdüm. Hala parmak ucundan şeker kontrolümü yapamadım. Tamamen ihmal :( resmen moralim bozulmasın diye sallıyorum. Ayrıca haftaya TSH'ımı da kontrol etmem gerek. Bakalı 1 ay oldu. Hamileyken her ay mutlaka hormon seviyesine bakılmalı.

Bu hafta 1 günümü tamamen eve gelen ustalara ayırdım. İçim şişti. 3 ayrı ekibin gelip işlerini bitirmesi saat 17.15'e kadar sürdü! Sonra koştura koştura ofise gelip akşamki randevularımı aldım. Salona klima taktırdım. Evdeki su tesisatı işlerini ve elektrikçi işlerini başında durarak hallettim. Matkap tozu ve gürültüsüne hiç dayanamıyorum :( Artık evde değişiklikler yapma zamanı geldi. Ufak ufak bazı işleri halletmeye başladık...

Çalışma tempomu geçen seneye göre düşürdüm. Artık ortalama 19.00-19.30 civarında ofisten çıkıyorum. Malesef 20.00'de çıktığım günler de var :(  Eve gidince de sadece ayaklarımı uzatıp film izlemek istiyorum. 

Normal kanalları neredeyse hiç izlemem. Tek izlediğim dizi Muhteşem Yüzyıl. Onun dışında ne yarışmaları, ne dizileri izlemiyorum. Özellikle yarışma programlarına çok antipati duyuyorum. Favori kanalım Home Tv ve İz Tv. Bazen Seksenler, eşimle beraber İşler Güçler (artık ondan da sıkıldım), nadiren de İntikam dizisini izliyorum. O da diğer kanallarda birşey bulamadıysam ve başka bir şey yapmak da istemiyorsam. Dijiturk paketimizde moviemaxler açık olduğu için hemen hemen her akşam daha önce izlemediğim bir film illa ki oluyor. Özellikle de festival kanalındaki filmleri çok seviyorum. Tam benlik oluyor. Eskiden film kanallarımız açık değildi. Ama spor kanallarının hepsi açıktı. Ben de evde isyan çıkarttım ve pakete film kanallarını eklettim. Artık uzun süredir daha mutluyuz :) Bu arada eşimle beraber en çok izlemeyi sevdiğimiz kanallar arasında belgesel kanalları var. Bu konuda anlaştığımıza çok seviniyorum. Vahşi hayat hayvan belgeselleri hariç astronomi, tarih, fizik vb. belgesel izlemeye bayılırım. Bu ara History kanalında bir sorun var açılmıyor :(

Bu hafta tüm ülkede futbol çılgınlığı vardı. Ben futbol sevmem, hatta genel olarak spor seven biri değilim desek daha doğru olur. Ama mecburen izliyorum. Bazen keyif de alıyorum ama çoğunlukla değil :) Neyse ki eşim kombine maç bileti olduğu için FB maçını stada gidip izledi ama GS maçını dışarıda bir cafede beraber izledik. Bensiz gitmek istemediği için mecburen ben de izledim. Son dakikada 2 kişilik yeri zor bulduk. O gün eve gidip ayaklarımı uzatamadığım için bacaklarım ve ayaklarım çok şişti :(

Tuniko'nun sahibi Hülya Cinsçiçekçi

Bu hafta sonu Berra'yı da yanıma alıp Kozyatağı Central Hospital'e güvenli bebek taşıma eğitimine gittim. Eğitimi liseden arkadaşım Hülya verdi. Eğitim sponsoru iki ayrı firmaydı. Hülya'nın sahibi olduğu anne-bebek ürünleri sitesi Tuniko ve Boba'nın Türkiye temsilcisi. Bebek taşıma ürünlerinin güvenliliği ve nasıl kullanıldıkları ile ilgili bir eğitimdi. İnternet anneleri için ücretsiz olarak düzenlenmişti (çoğu blogger). Ben de bir blogger olarak ve de artık bir anne adayı olarak katılmaya hak kazandım :) Hatta Show Tv benimle ve diğer annelerle röportaj bile yaptı. Haftasonu yayınlanmadı ama bu hafta içi mutlaka yayınlanır herhalde. Rastlarsanız izleyin ;) Wrap sling tabir edilen taşıma malzemelerini denedim. Gerçekten de çok rahatmış. Doğru şekilde bağlandığında oldukça güvenli ve de pratik. İnci'yi böyle taşımayı düşünüyorum. Hatta eşim bile çok sevdi. Evde onun üzerinde de deneme yaptım :) Bebek büyüdüğünde başka türlü taşıma eşyaları ile de taşınabiliyor. Ergo kangurular gibi. Boba firmasına eğitimdeki 3 hamile anne adayına sling hediye ettiği için teşekkür ediyorum. Ben de pembesini seçtim, daha doğrusu Berra seçti :)

Neko wrap sling ile ilk 3 ay bebek taşıma modeli

Benimle sabah ofiste beraber olan, sonrasında da eğitimde 2 saat boyunca uslu uslu oturup dinleyen Berra'yı söz verdiğim üzere Bağdat Caddesi'ndeki Hello Kitty Cafe'ye götürdüm. Sadece kız çocuklarına ve kız çocuğu ruhlu bayanlara hitap eden bu mekanı mutlaka görmeniz lazım! Herşey pembe :) Özellikle kızınız varsa bazen gelinebilecek bir mekan. Restoran kısmında oturacak yer bulmak imkansız neredeyse. Mekanın küçük olmasıyla da ilgili tabi ki. Menüyü beğendim, güzel bir yemek yiyip veya bişeyler içip kızınızı mutlu edebilirsiniz. Personel çok ilgiliydi. Alışveriş konusunda bir yorum yapmam gerekirse, ben kedileri pek sevmediğim için kedili bir eşya zaten almam ama sevenler varsa çok mutlu olacakları bir mağaza :) Lisanslı olması nedeniye çok pahalı eşyalar var, bana kalırsa almaya değmez. Ama Berra'ya kurşun kalem, boya kalemi ve defter aldım çok mutlu oldu :) Zaten fazlasını da istemedi.



Şnitzeli yedim ama patatesleri yemedim

Güzel bir haftasonu geçirdik ama ben çok yoruldum.

28. haftamız da böyle geçti. Sabırla kızımızı bekliyoruz...

Diyetisyen Serap Orak Tufan
1-7 Nisan 2013


6 yorum:

  1. Bebeğinizi sağlıkla kucağınıza alırsınız umarım, sinema günlerinin keyfini çıkarın çünkü uzun bir süre izlemeye vaktiniz olmayacak ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tahmin edebiliyorum :) amin o günleri görmeyi çok istiyoruz...

      Sil
  2. merhaba ablacigim :) bir kac aydir blogunu cok severek takip ediyorum. insallah hayirlisiyla bebegini kucagina alirsin.
    sevgiler tuba

    YanıtlaSil
  3. kotlu kotlu hamile halleriniz çok hoş, resmen bebek dışında hiç kilo almadınız yaa :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Alsam ayıp olurdu ama ;) bu kadar öğüt verip kendim uymasam inandırıcı olmazdı. Çok naziksiniz :)

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...