Hamilelikte 37. hafta

37. hafta
6 Haziran Perşembe 2013 tarihinde kızımla beraber hamilelikte 37. haftamızı da tamamladık. 6 Haziran Diyetisyenler Günü olduğu için 2 kutlama birden yapmış oldum :) 

Bu haftamız çok sıkıntılı geçti çünkü Gezi Parkı olayları nedeniyle hayli stresliydim. Olayların çıktığı ilk günden itibaren sürekli hükümet yandaşı olmayan medyadan izleyerek (zaten diğerlerinde izlenecek birşey yoktu, onlar halkı oyalamaya devam ettiler) hop oturup hop kalktım. 31 Mayıs ve takip eden birkaç gün içinde İnci'yi doğurmadım ya çok şaşkınım. Çünkü o kadar gerildim, o kadar üzüldüm, o kadar sinirlendim ki kesin sancım tutar diyordum. Olmadı. Kızım da tam bir direnişçi çıktı :)

Hamile olmasaydım kesinlikle ben de Taksim'e gider ve sivil direnişe katılırdım. Gidemesem de tüm kalbimle oradaydım ve tüm özgür irademle yetti beee! dedim. Bizim gibi evinden çıkıp katılamayan herkes gibi akşamları tencere, tava çalarak direnişe destek oldum. Hala da devam ediyorum. Eşim de benim durumum nedeniyle gidemedi. Ama giden tüm çapulcu arkadaşlarımızdan bilgi aldık.

En çok sevindiğim şey, kızımın halkın uyanışa geçtiği ve artık sesini çıkardığı günlere doğacak olması. Halkı tek tipleştirmeye çalışan, çeşitliliğe ve kişisel hak ve özgürlüklere saygısı ve tahammülü olmayan, kendi gibi olmayana her türlü hakareti yapacak kadar varoş bir edebiyata sahip vasıfsız yöneticiler tarafından idare edilen ülkemizde artık gençliğin uyandığını görmek çok güzel. Bir grubun demokrasiyi araç olarak kullanıp başa geçmesi sonrasında işi diktatörlüğe çavirmesinin sonuçlarını halk olarak yaşadık ve gördük. Bundan sonra artık hiçbir şey eskisi gibi olmayacak. Bugün kendinden olmayan için getirdiği kısıtlamaları yarın kendinden olanlar için yapmayacağını garantisini kimse veremez.

Ben kendi hür irademle açıklamak isterim ki, kişisel hak ve özgürlüklerimi artık haddinden fazla taciz eden bu hükümetin yaptıklarına karşıyım. Haklarımı savunmak için de sonuna kadar sivil direnişe destek olurum. Çünkü kızımla beraber özgür bir ülkede yaşamak istiyorum. Ve bu hükümetin halkın özgürlükleri konusunda eşitlikçi olmadığına inanıyorum.

Bu kadar stres ve direniş ruhu içinde bebek bekleyen bir kadın olarak tabi ki eksik kalan son hazırlıklarımı da tamamlıyorum.




İnci'nin odası için Hello Baby mağazasına gidip güzel pembe bir halı aldık. Halının fiyatı 199 TL. Sonra İçerenköy'de bir perdeciden perdemizi seçip sipariş verdik. Tabi ki o da pembe :) Aslında perdeyi beyaz düşünmüştüm ama bu pembe puanlı tülü görünce fikrimi değiştirdim. Perdeci bayan ve eşi çok ilgiliydi. Oda küçük olduğu için perde alanı az, sadece balkon kapısı kadar bir yerin kapanması gerekiyor. O nedenle perde 160 TL tuttu. İçerenköy tarafında perdeci ararsanız numarasını yazabilirim.

Mobilyalar beyaz olduğu için odadaki pembe renkler bence hiç rahatsız edici olmadı. Küçük bir oda olmasından dolayı zaten sadece 1,5 duvar açıkta kalıyor. Duvar rengimiz çoğu kişiye göre çok koyu olsa da görenler beğeniyor. Üstelik duvar süsümüzü/sticker ımızı yapıştırınca daha da güzel oldu :) Bunu yapıştırmak zaman alan ve dikkat gerektiren bir meseleymiş bilginiz olsun.

Bebek şekeri olarak yaptırdığım lokumluklar da geldi :) çok güzel olmuş. Klasik badem şekeri veya çikolata olsun istemedim, şeker hamuru kurabiyelerden de hoşlanmıyorum. O nedenle lokumluk yaptırmaya karar verdim. Hayaller Dükkanı'nın sahibi Çiğdem Hanım'a ilgisinden dolayı çok teşekkür ederim :)

7 Haziran'da 37. hafta doktor kontrolümüz vardı. Doktora gitmeden önce sabah ofiste tartıldım. İnanmazsınız 70 kg'ı geçmişim ! Hamilelik başlangıcında 55 kg'dım. Şu an için toplam 15 kg oldu. Son 1 aydır her hafta 1 kg alıyorum ve hayret ediyorum :) Ama o kadar göstermiyorum. Sanırım bu kilo artışında ödemin de payı büyüktür. İnanılmaz şişiyorum. Ayrıca kalorik olarak da fazla kilo alacak bir besin tüketimim yok. Sanırım hamilelik sürecim 16-17 kg civarında biter. Umarım :)

İnci hanım 3040 gram ve 50 cm olmuş. Büyümeye devam ediyor :) Bu arada son bir haber daha vereyim, doktorumun önemli bir programı nedeniyle İnci'nin doğum tarihini değiştirmek durumunda kaldık. 18 Haziran değil artık yeni doğum tarihimiz 19 Haziran sabahı oldu :)

Blog yazmakta gecikebiliyorum ama twitterda anında ve daha sık paylaşımda bulunabiliyorum. Takip etmek isterseniz tıklayın :)

Diyetisyen Serap Orak Tufan
12 Haziran Çarşamba 2013

15 yorum:

  1. Sevgili Serap, İnci'nin gelişi ile birlikte Türk tarihinde hiç görülmemiş çapta bir sivil direniş yaşanıyor. Bence siz bütün olanları en ince ayrıntısıyla İnci'ye de hep bu heyecanla anlatacaksınız, 19'unda kalpler sizinle, sağlıklı doğumlar...)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet çok önemli günler yaşanıyor, umarım bu ruh kızıma da geçer. İyi dilekleriniz için çok teşekkür ederim, sevgiler :)

      Sil
  2. Saglikla dogar,guzel gunler getirir beraberinde insallah... Hic 70 kilo gibi durmuyorsunuz inanin,sanki onceki bedeninizlesiniz ama karniniza top konmus gibisiniz:) siz kendinizi daha iyi bilirsiniz tabi ama fotograflardan gozuken bu:) saglikla kalin

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tartıda 70'i geçtiğimi görünce şok oldum tabi ama genel tipim pek değişmedi bence de. Umarım doğumdan sonra eski kiloma çabucak inerim. Çok teşekkür ederim moral oldu bana :)

      Sil
  3. İçinde bulunduğumuz durumu harika özetlediniz! bebeğinizi sağlıkla kucağınıza almanızı dilerim.Sevgiler :)

    Deniz

    YanıtlaSil
  4. minik İnci'nin perdeleri,şekerleri pek pembiş pek şirin olmuş.ben 37.haftada Doruk'u doğurmuştum ve tam İnci'nin kilosu 3040gram doğmuştu,tesadüfe bakarmısınız:)))
    sağlıkla gelsin dünyaya,öpüyorum sizi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Odanın daha bütün ve güzel fotolarını yakında yanınlayacağım. Şimdilik parça parça ekliyorum. Güzel tesadüf :) Doruk'a da maşallah, sağlıkla büyüsün. Ben de öptüm...

      Sil
  5. Maşallah bebişe ve size , sağ salim kucağınıza alırsınız inşallah. Hayırlı doğumlar..

    YanıtlaSil
  6. Merhaba serap hanim simdi twitter sayfaniza girdim galiba anne oldunuz yada olmak üzeresiniz. sizi simdi den tebrik ediyorum. Allah saglikli mutsu bir hayat nasip etsin size incinizle birlikte. Ayrica yazdiginiz son yazida da geziyle ilgili düsüncelerinize de sonuna kadar katiliyorum. kiziniz da böyle bir zaman da dogdugu icin ayrica cok sansli. sevgiler.

    YanıtlaSil
  7. Az önce twitterda doğum haberinizi okudum;Allah İnci'ye ve size sağlıklı;huzurlu mutlu bir ömür versin;sağlıcakla kalın..

    YanıtlaSil
  8. İnci kızınız ilk babalar günü hediyesini verdi Serap hanım saglıkla güle güle büyütün ��

    YanıtlaSil
  9. Adi gibi degerli bi insan olup hep el ustunde tutulsun insallah kiziniz. Saglikla,huzurla,mutlulukla dolu bir omru olsun,hop diye hic zorluk cikarmadan buyusun insallah:)

    YanıtlaSil
  10. Herkese çok teşekkür ederim :) sevgiler...

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...