22 Kasım 2015 Pazar

Bir Pazar günü daha geldi çattı, dışarıda şiddetli lodos olması sebebiyle ev dışında bir aktivite yapmak mümkün olmadığı için haftalardır ertelediğim yazlık-kışlık kıyafetlerin dolap değişimi işimi bugün halledeceğim. En sinir olduğum işlerden biri olduğu için bu güne kadar sallamıştım. Artık kış iyice geldi çattı, daha fazla erteleyemeyeceğim hep aynı şeyleri giyip duruyorum.


İnci ve babası markete gidip dönmek bilmediler. O nedenle geç kahvaltı yaptım. Saat 11.30'u buldu. 2 dilim tam buğday ekmeği, 1 yumurta sarısı, 1 dilim kaşar, 1 dilim beyaz peynir, domates, salatalık, 1/4 simit ve 2 yarım parça da ceviz yedim. 


1 fincan kahve içip işime başladım. Çok uzun sürdüğü için arada acıkınca mola vermek zorunda kaldım. Ayrıca zaman zaman İncişle de ilgilendim. Sürekli bir iş yaptım yani. Evde yemek yoktu, yapmaya vaktim de yoktu o nedenle arada sucuklu-kaşarlı bir tost yedim.

Sonra 1 tane de muz yedim.


İşim bitince akşam yemeği için pratik olsun diye makarna yaptım. İnci sade yedi, ben karidesli, eşim de peynirli. Damak tadlarımız birbirinden farklı :)


Karides olarak İkea'dan aldığım dondurulmuş minik karideslerden 1 avuç kullandım. Çok az acılı salça ile zeytinyağlı bir sosta pişirdim. Kaşık sayısı veremeyeceğim kadar çok makarnanın üstüne karideslerimi ekleyip afiyetle yedim. Bugün bu ödülü hak ettim :)


Akşam 1 fincan tek şekerli Türk kahvesi içtim. Çok az da nar yedim.

İnci gece 00.30'da uyuduğu için asap bozukluğumu ve tükenmişliğimi bastırmak için geçen akşamki gibi küçük bir kase çekirdek yedim. Huzur içinde yattım :)

Bugün biraz karbonhidrat ağırlıklı oldu ama olsun dün de bol sebze yemiştim.

Diyetisyen Serap Orak Tufan

Sosyal medyada takip etmek için:
İnstagram için 
http://instagram.com/diyetisyenserap 
Twitter için  https://twitter.com/DiyetisyenSerap 
Facebook için  https://www.facebook.com/pages/Kendinize-%C4%B0yi-Bak%C4%B1n-Beslenme-

4 yorum:

  1. Serap hanım özledim sizi nerelerdesiniz ?

    YanıtlaSil
  2. Serap hanım sizi çok severek takip ediyorum özledim nerelerdesiniz ? Size bir şey sormak istiyorum boy ve kilo arasındaki rakam10 mu olmalı mesela 1.60 boy 50 kilo gibi.. Birde sizin boyunuzu merak ediyorum.Kucak dolusu sevgiler gönderiyorum size ve İnci'ye :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aslında böyle bir değerlendirme yok, önemli olan vücut yağ oranıdır. Benim boyum 163 cm. Takip için çok teşekkür ederim :) benden de size kucak dolusu sevgiler...

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...