Öpünce Geçmeyen Uflar İçin İlkyardım Eğitimi


Merhaba Blog sakinleri,

Sizlere küçük bir promosyon süprizim var. Yapacağım çekilişle1 kişiye ilk yardım eğitimi veriyoruz. Verdiği bilgilere güvendiğim bir arkadaşımın tamamen kendi girişimi olan bu faydalı eğitimi kaçırmamanızı tavsiye ederim.

Eğitim İstanbul Anadolu yakasında Kozyatağı'nda Pürneşe Parti Evi'nde yapılacaktır. Eğitim verecek danışman Deniz Karadeniz Sezgün'dür.



Eğitimle ilgili ayrıntıları yazının devamında okuyabilirsiniz. Bu postun altına "çekilişe katılmak istiyorum" yorumunu yapmanız yeterlidir. Çekiliş sonucu 23 Kasım Pazartesi günü açıklanacaktır. Sizden ricam bu postu yakın çevrenizle paylaşıp ilkyardım eğitimi konusunda birçok insana bilgi ulaştırmanızdır. Malesef ki şu an İstanbul'da olan bu eğitim için sadece İstanbul içindeki takipçilerim faydalanabilir veya yakın illerde iseniz o gün eğitime de gelebilirsiniz. Günübirlik bir gezinti de olur.



Bebeklerde ve Çocuklarda

“Öpünce Geçmeyen Uflar” için İlkyardım Eğitimi

Eğitimin Amacı:

Bebeklerin ve çocukların başına gelebilecek en ufak kaza bile doğal olarak ebeveynlerin kâbusudur. Ne yazık ki, böyle bir durumla karşı karşıyayken çaresiz kalmak, paniğe kapılıp geç tepki vermek, hatta istemeyerek yanlış bir şeyler yapmak mümkün olabilmektedir.
Ne kadar dikkatli ve bilinçli olursanız olun çocuğunuzun başına gelebilecek tüm kazalardan onu korumanız çok zor. Ancak kaza durumunda doğru ilkyardım uygulamalarını yapabilirseniz ciddi yaralanmaları ve hayati tehlikeleri önleyebilir, çocuğunuzun kolayca iyileşmesine yardımcı olabilirsiniz.
Doğru şeyleri yapabilmek yalnızca bunları bilmek ile mümkün olduğuna göre, Öpünce Geçmeyen Uflar için hangi ilkyardım uygulamalarını yapabileceğinizi önceden biliyor olmak, böyle bir durumla karşı karşıya kaldığınızda kendinizden emin ve çabuk hareket edebilmenizi sağlar; ki bunlar, ilkyardım uygulamalarında hayati önem taşımaktadır.
Katılımcı Profili:

Anneler ve babalar, potansiyel anneler ve babalar, bebek ve çocuk bakıcıları, öğretmenler, bebekler ve çocuklarla baş başa kalan tüm yetişkinler.

Eğitim Sonunda Edineceğiniz Bilgi ve Beceriler:
  • Bebekleri ve çocukları kazalara karşı koruyabilme ve onlar için güvenli bir çevre oluşturma konusunda farkındalık kazanabilme,
  • Doğru bilinen yanlışlardan kurtularak yerlerine bilimsel doğruları koyabilme,
  • İlkyardımın temel uygulamalarını öğrenip, bunları doğru zamanda doğru şekilde uygulayabilme,
  • İnsan vücudunu tanıyarak yaşamsal bulguların kontrolünü yapıp izleyebilme,
  • Acil durumlar karşısında hayati tehlikenin ortadan kaldırılması, yaşamsal fonksiyonların sürdürülebilmesinin sağlanması, durumun kötüleşmesinin önlenmesi ve iyileşmenin kolaylaştırılması için gerekli olan ilkyardım bilgilerini öğrenme ve uygulama becerisi kazanabilme.

Deniz Karadeniz Sezgün kimdir?

1981 yılında Bursa’da doğan Deniz Karadeniz Sezgün, lisans eğitimini Ankara Üniversitesi Fen Fakültesi Biyoloji Bölümü’nde tamamladı. Üniversite eğitimi ile eş zamanlı Çağdaş Drama Derneği Yaratıcı Drama Liderlik Programı’na devam ederek Yaratıcı Drama Lideri olmaya hak kazandı.

Profesyonel iş yaşamına 2005 yılında Abdi İbrahim İlaç Firması’nın satış departmanında çalışarak başladı. 2008 yılında işinden ayrılarak yabancı dil ve yaratıcı drama eğitimleri almak üzere İngiltere’ye gitti. Türkiye’ye dönünce bir süre Numil Gıda’nın Bebelac markasında satış, ardından da Sifar İlaçları’nın New Life markasında pazarlama departmanında görev aldı. Besin Destek pazarında yer alan ürünlerden sorumlu ürün müdürü olarak çalıştığı Sifar İlaçları’nda, saha kadrosu için yaratıcı drama yöntemini kullanarak ekip içi iletişimi güçlendirmeyi ve birlikte çalışma becerilerini geliştirmeyi amaçlayan eğitim programları hazırladı ve gerçekleştirdi.

Boğaziçi Üniversitesi’nde Yöneticiler için Pazarlama,  TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi’nde Profesyonel İşletme Yönetimi ve Sadri Alışık Kültür Merkezi’nde Temel Oyunculuk programlarını tamamladı. Gerek öğrencilik gerek çalışma yaşamı boyunca pek çok yetkinlik gelişimi, drama ve tiyatro eğitimine katıldı.

Gazi Üniversitesi’nde öğrencilere ve Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği’nde çocuklara yönelik yaratıcı drama atölyeleri yönetti. Kemal Başar’ın yönettiği  Hisseli Harikalar Kumpanyası adlı oyunda rol aldı.

Sağlık Bakanlığı onaylı İlkyardım Eğitmeni ve C sınıfı İş Güvenliği Uzmanı olan Karadeniz Sezgün, yetkinlik gelişimi eğitimlerinin yanı sıra ilkyardım ve iş güvenliği eğitimleri de vermektedir. 
Eşi ve sevgi dolu iki köpeğiyle, öğrenmekten ve öğrendiklerini paylaşarak yaşamaktan çok keyif almaktadır.



5 yorum:

  1. Çekilişe katılmak istiyorum :) büşra :)

    YanıtlaSil
  2. çekilişe katılmak istiyorum :) tuğçe

    YanıtlaSil
  3. çekilişe katılmak istiyorum gülnur :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kura yöntemiyle yaptığımız çekilişte siz çıktınız :) tebrikler. Mailime bilgilerinizi yollar mısınız? seraporak@gmail.com

      Sil
  4. Ben de çekilişe katılmak istiyorum :) pelin

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...