9 Ekim Salı 2012

Bugün güne 07.50'de başladım. Tüm güne yayılmış randevularım var. Aralarda blog yazmayı düşünüyorum...

Evde 1 fincan sütümü içtim. Her sabah aynı fotoğraf oluyor diye bu sabah çekmedim :)

08.30
1 fincan süt
Ekmeğin köşesi ile yapılmış jambonlu tost (3 dilim jambon koydum)

Tost fazla geldi nedense yiyemedim. Ben de paket yaptım ofise getirdim. Kalanını sonra yerim...

Evden çıktığımda hava güneşliydi ama çok serindi. Ben de böyle sadece 1 gömlek ile çıktığım için oldukça üşüdüm. İyi ki çorap ve spor ayakkabı giymişim bugün...

Ofise gelince ilk iş ısınmak ve ayılmak için kahve içtim. Sonra saat 11.00 civarında kalan tostumu bitirdim.

Bu sene ilk kez klimamı sıcak olarak çalıştırdım. Ofis oldukça serindi. Öğleden sonra güneş bu tarafa dönünce ısınır...

Öğle yemeğimi sipraiş verdim ama üst üste randevularım sebebiyle yemeye vaktim olmadı.

14.30
1 kase yayla çorbası
2 adet kıymalı biber dolması (bol pirinçliydi)
2 kaşık yoğurt 

17.00
1 adet armut (tadı harika bal gibi)


Sabahtan randevularla dolu bir gündü, öğleden sonra blog yazdığım ve ofisteki bazı aksiliklerle uğraştığım için yoğun bir gündü. Bulaşık makinesi bozulmuş uzun zamandır su sızdırıyor o nedenle mutfak hep ıslandı (aslında uzun zamandır böyle ama iyice arttı). Sanki bu yetmiyor gibi sipariş verdiğim su bidonunda da galiba delik varmış bir de o ıslattı her yeri. Sürekli mutfağa gidip akşama kadar kurulamak zorunda kaldım.

İş çıkışı dans kursuma gidecek enerjim olmadığı için eve gittim. Tüm gün üşüdüğüm için dışarıda bir aktivite yapma isteğim köreldi. Bir de ne ceket ne hırka hiçbir şey almamıştım yanıma. Şimdi dansta terleyip yeniden hasta olmanın alemi yok...

Evde yemek yoktu. Ben de olanlardan ufak bir hazırlık yaptım. Bir süre önce artan 2 kaşık bamyayı  atmaya kıyamayıp dondurucuya koymuştum. Bugün yemek kısmet oldu :) Bir de annemle Paris'e gittiğimizde marketten hazır çorba almıştım. Onu pişirdim.

Takip edenler bilir yurt dışı tatillerimde mutlaka marketleri de gezerim ve bizde olmayan farklı şeylerden alırım. Bu Knorr çorba da hem pırasalı hem de karidesli olduğu için ilgimi çekti. Zaten sadece ben yerim eşim tadına bile bakmaz. Ona bol salçalı şehriye çorbası yaptım.

20.40
4 kepçe Knorr karidesli pırasalı çorba (tadını sevdim, kremalı bir çorba ama ağır değil. Sanırım içinde pırasa, patates, mercimek, soğan vb. baharatlar var. Kurutulmuş minicik karidesler de var. Farklı bir tad oldu tam benlik)
2 kaşık bamya
1 dilim ekmek

22.00
12-13 tane antepfıstığı

23.00
6-7 tane Lays fırınlanmış baharatlı patates cipsi

İşte bir olmasa iyiydi anı daha! Aslında karnım acıkmadı ama canım acayip sucuk ekmek istedi. Dayanamadım kalktım 5 dilim sucuk pişirdim ve 2 dilim beyaz ekmeğin arasına koyup yedim! Utandığım için fotoğrafını da çekmedim :( Eşim bana pisboğaz dedi ama biliyorsunuz böyle iştah ataklarım nadiren oluyor. Affet beni vücudum ama pişman değilim isteyerek oldu :)

Diyetisyen Serap Orak Tufan

19 yorum:

  1. benim bol resimli blog yazmaniz cok hosuma gidiyor. Devamli resim cekip koymakta zahmetli ama

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gerçekten oldukça zor aslında, çünkü telefondan bilgisayara aktarmam gerekiyor, hatta bazı fotoğraflarda ayarlama yapmam gerekiyor derken çok vakit alıyor. Ama şimdilik sıkılmadım ve devam edeceğim :)

      Sil
  2. Twitterden takip ediyorum sizi ve merak edip bugün yazınızı okuyayım dedim, okurken hem şaşırdım, hem gülümsedim :) Bir diyetisyenin yazısında hazır çorba, bol pirinçli dolma, gece vakti beyaz ekmekten sucuklu sandviç pek görmeye alıştığımız beslenme tarzı değil çünkü . Ama samimiyetinize de hayran oldum, sonuçta herkes bazen ölçüyü kaçırıyor :) Bu arada ben artık dolmayı bulgurla yapmaya başladım nefis oluyor size de öneririm, sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet haklısınız herkes bazen ölçüyü kaçırabiliyor, ama bu çok normal, hepimiz insanız ve iştahımız, dürtülerimiz var. Tüm yazılarımı takip edenler genelde sağlıklı beslendiğimi görüyor ama bazen çok sağlıksız bile olsa yediğim şeyler olabiliyor :) Önemli olan telafi etmeyi başarmak, öğretmek istediğim de bu...
      Bulguru çok severim zaten bazen ben de pirinç yerine kullanıyorum, tavsiyeniz için teşekkür ederim.
      Sevgiler...

      Sil
  3. sevgili serapcım, hayatımın diyetisyeni, senin zerafetine zarar veremez o yediklerin, afiyet olsun..öpüyorum..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim Derya Hanımcım :) o sizin hayata bakış şekliniz, özledim sizi. Antalya'ya geldiğimde bir gün ziyaret etmek istiyorum aslında, hep aklımdasınız...
      Sevgilerimle

      Sil
  4. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  5. hava değişimlerinden midir nedir insan bu aralar isteklerine yenik düşüyor :( :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aslında benimki tamamen regl öncesi haftasındaki iştah krizi :) herkesin canı tatlı ister benimki tuzlu şeyler ister. Tuhafım :)

      Sil
    2. anemi, hipotansiyon, hipoglisemi sizde de sanırım? benim öyle ve ben de tuzluyu daha çok seviyorum :) tabi etrafta hep tatlı bulunca onu da kabulleniyorum ama etrafımdan bağımsız olsam kesinlikle tuzlu tuzlu tuzlu! ikea da patlamış mısırlı kıtır var eti form un tuzlusu yağlısı pizza baharatlı dereotlu biberli vs.. en sevdiğim bu ve gran pavesi olive :) deneyin siz de seversiniz zevklerimiz baya uyuşuyor anladığım kadarıyla :)

      Sil
    3. Anemi yok ama hipotansiyon var malesef :( bahsettikleriniz benim de favorim :) gerçekten zevklerimiz uyuşuyor :)

      Sil
    4. anemi demir hapına bakıyo gerçi zaten :) hipotansiyon hipoglisemi(ve hipoglisemide spor) için bir yazı olursa süper olur. :)
      bir de size bayılcağınız bir önerim daha var happy family bulgurium un bulgur çıtırı diye sağlıklı bir abur cuburu var ki cips in yerini alabilir.. baharat açısından cips tadında ama bulgurdan yapılıyor. bintaş ve çağrı markette görmüştüm bir bakın tam sizlik bence :) tatlı tuzlu bütün ihtiyacı karşılıyo :)) knorr un kazdağı çorbası da doritos cips baharatlarını içeriyor galiba tadı cips isteğini azaltıyor çünkü :)

      Sil
  6. selamlar .... su yaklasik 2000 okuyurlardan biriyim bende ... :) en hayirsizi diye bilirsiniz ... gelip gelip okuyorum ... ama cok nadir yorum birakiyorum ... kusura bakmayin ... sizi severek takip ediyorum ... ve okuyorum ... ve öneriyorum :) pc basinda ilk baktigim sayfalardansiniz ... bugün selam vermeden gecmek istemedim :) ... bende almanyada diyetisyene giderek fazla kilolarimdan kurtulmaya calisiyorum ... meslektasiniz bana hazir gidalar ...soslar, corbalar, konserveler vs gibi ürünleri hic önermedi ... mesela su knorr corbaniz gibi ... özüme geri dönmemi istiyor ... öncelikle ne yedigimi ögrenmem icin ... sizin kilo sorunuz olmadigi icin ..korudugunuz icin ... siz tükede biliyorsunuz ... yazilarinizi hic birakmayin ... bizler icin cok büyük destek siniz ... birgün bende elbet bir knorr hazir corba kaynatacagim :) sevgilerle Meltem

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aslında ben de pek önermiyorum. Ama bazen pratik oluyor. Bu kadar katı olmamak lazım tabi ama en güzeli ev yemeği.
      Takibiniz için çok teşekkür ederim :) mutlu oldum, yazmasanız da varlığınız önemli unutmayın...
      Sevgiler

      Sil
  7. serap hanım merhaba blogunuzu ilgi ve keyifle takip ediyorum.bugün ki yazınızla ilgili olmasa da bir konuda fikir danışmak istiyorum. çalışan bir bayanım o yüzden sabah sporunu işe gitmeden yapmak istiyorum bu nedenle 6:30 gibi evde pilates yapıyorum doğal olarak kahvaltım 9:00 a sarkıyor.uyanmamla kahvaltı saati arasındaki zaman farkı olumsuz birşeymi?pilatesten yarım saat sonra bir bardak süt içsem aşırı acıkmama engel olurmu? yanıtlarsanız çok sevinirim:) takipteyim:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Takip ettiğiniz için çok teşekkür ederim :) Ayrıca sabah bu kadar erken kalkıp spor yaptığınız için de taktir ettim doğrusu bravo! Mesela bu benim asla yapamayacağım birşey :) Tebrikler!
      Sporu aç karnına yapmanız daha iyi ama sonrasında 1 bardak süt iyi olur bence, tok tutar...
      Sevgiler

      Sil
  8. yazdıklarınız beni nasıl motiveediyor bilemezsiniz,özellikle sucuk ekmeği yazmanız kendi adıma kaçamaklardan sonra duyduğum vicdan azabını yenmemde çok yardımcı olucak:)
    ama yinede kaçamkaları sadece haftada 1 öğünle sınırlı tutacağım :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet, özellikle de zayıflama döneminde iseniz mutlaka sınırlayın, yoksa diyet sürünür gider... :)

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...