9 Nisan Salı 2013

Online blog devam ediyor :) Tarihi yakalayınca günlük olarak yazmaya devam edeceğimi düşünüyorum. Düşünüyorum da evdeki hesap her zaman uymuyor :)

Biz bugün İstanbul'da yağmurlu bir Nisan sabahına uyandık. Tamam bu mevsimde yağmurlu olması normal ama bu kadar soğuk olması tuhaf. Resmen 2 gündür kış mevsimi gibi!

Dün 28. hafta yazımı da yayınladığım için kendimle gurur duyuyorum çünkü bu aralar yapmak istediğim işlerin sonunu getirmekte çok zorlanıyorum. Hamileliğin ağır safhasına geçmemizin bununla ilgisi çoktur tabi ama benim tembel mizacım da sanırım bunda çok etkili :)

Bu sabah yine Doygun marka 2 dilim tam buğday ekmeği ile yapılmış kaşarlı tost yedim. Yanında da 1 bardak tam yağlı sütümü içtim. Bir süre önce kendime yeni bir tost makinesi aldım. Eskisi artık çok yıpranmıştı ve iyi pişirmiyordu. Yeni tost makinemin markası Tefal ve çok büyük değil. Tost yapma hızım arttı çünkü makine çabuk ısınıyor :) Bir tost makinesi tahmin edersiniz ki benim kadar tost seven biri için mutfağın en vazgeçilmez ve sevilen aletlerinden biri :)

Ofise gelip ilk 3 randevumu bitirdikten sonra spor salonuna gidip 40 dakika yürüyüş yaptım. Sadece 3,5 hızda yürümeme rağmen o kadar yoruluyorum ki! Zaten canım gitmeyi hiç istemiyordu ama sadece yapmam gerektiği için kendimi zorla spor salonuna attım. Yürüdüm, kurtuldum :) Bu haftanın ilk yürüyüşünü yapmış oldum. Dün yoğun bir gün olduğu için gidememiştim.

Bu saate kadar ara öğün ihtiyacı duymadım. Ama karnım acıktığı için Değirmen'den sipariş verdim. Birazdan gelir...

Menüde mercimek çorbası, bamya, erişte ve cacık vardı. Bana çok geldiği için çorbayı yemedim. İyice vejeteryan gibi oldum. Canım hiç et türü yiyeceklerden yemek istemiyor :( Değirmen'in sebze yemekleri benim kurtarıcım oluyor.

13.30
6-7 kaşık bamya yemeği 
6 kaşık erişte
1 kase cacık


Yemeği arkadaşımla beraber yedim. Tam sipariş verdiğimde o da geldi, ona da aynı menüden söyledik. Yemekten sonra da kahve içtik.

14.30
1 kupa tek şekerli hazır kahve
1 adet Toffifee çikolata

Acıkmadığım halde ara öğün yiyeyim dedim. Çünkü bugün 20.00'de işim bitecek ve şekerimin düşmesini istemiyorum.

17.45
2-3 kaşık yoğurt
2 kaşık erişte (öğlenden kalan)

Kırk yılda bir eşimin eve erken saatte geleceği tuttu (erken derken aslında normal saatinde çıktığında demek istedim çünkü normalde ya mesaiye kalıyor ya da master derslerie gidiyor), onda da ben geç çıktım :( Evde yemek yoktu. Eşim lahmacun sipariş vermiş. Ben de 1 tane yedim ama pek de bana hitap etmedi.

20.30
1 adet lahmacun
1 bardak ayran

İlerleyen saatlerde 10 tane kolalı Haribo1 tane muz, 10 tane kadar çilek, 1 kase kadar çağla yedim. Yatana kadar midem davul gibi şişti ve hazımsızlık çektim.

Gece yatmadan önce süt içmiyorum çünkü yatmadan önce demir tabletimi alıyorum. Eğer demir desteği alıyorsanız en az 2 saat öncesinde ve sonrasında süt ürünü tüketmemeniz gereklidir. Yatmadan önce omega3 ve demir tabletimi içiyorum. Düşünülenin aksine şu ana kadar kabızlık sorunu hiç yaşamadım. Genelde demir desteği kullanıldığında çoğu kadında kabızlık ortaya çıkar. Kabızlık yaşamama nedenimin düzenli beslenmem, sebze ve meyveyi düzenli yemem ve bol su içmem olduğunu düşünüyorum.

Diyetisyen Serap Orak Tufan


2 yorum:

  1. bende her akşam yürüyorum gerçekten işten sonra çok zor geliyor bazen diyorum keşke ev kadını olsam :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet işten sonra birşeyler yapmak çok zor :( bedenen yorgun olmasanız bile piliniz bitmiş oluyor. Enerjiniz olduğu günde de zamanınız olmuyor...

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...