Hamilelikte 36. hafta

36. hafta
23 Mayıs 2013 Perşembe gününde kızımla karın karına beraberliğimizin 36. haftasını da tamamladık ve ertesi gün doktorumuza kontrole gittik.

Daha önce de dediğim gibi eşim ne zaman kontrole gelmese bizim ufaklık yüzünü gösteriyor :) şaka gibi. Bu sefer annem, Berra ve ben gittik. İnci'mizin yüzünü bile görebildik :) Biraz daha büyümüş kızım 2640 g olmuş, boyu hala 47 cm ama ben 68 kg oldum. 55 kg olarak başladığım gebelik maceram 36. haftayı doldurduğumda 13 kg almış olarak devam ediyor...

ödemli hamile ayağı :)
O kadar ödemim var ki anlatamam. Ayaklarımı tanıyamaz oldum. Ellerim, burnum, yüzüm şiş. Tam bir hamile görünümündeyim :) Yüzüklerimi artık kesinlikle takamıyorum. Doktor randevuma giderken ayaklarım o kadar şişti ki bir mağazadan terlik alıp yürümek zorunda kaldım. Normalde 36 numara giyen ben o gün 38 numara ayakkabılar denedim ama tabi ki almadım. 2-3 hafta için lüzümsuz para harcayamam. Hafta sonu eşimin amcasının kızının düğününe gideceğiz, elbisemin altına da aynı terliği giyeceğim mecburen. Hamilelik sonuna kadar hayatımı bu Arow marka rahat terliklerimle geçirmeye karar verdim. Uysa da uymasa da :)

Karnımın hızla büyüdüğünü her gün hissedebiliyorum. O nedenle her gün bana sanki doğum sancım başlayacakmış gibi geliyor. Bir yere giderken hep tedirgin oluyorum. Hamilelik durumuna kesinlikle alışamadım :( Kızımın muazzam tekmeleri olmasa kendimi davul zannedeceğim. Neyseki melek kızım devamlı "Anne ben buradayım, beni hatırla" diyor :)

36 + 2

Cumartesi düğüne bile çok zor gittim. Çünkü artık canım ne giyinip süslenmek istiyor, ne de birşey yapmak istiyor. Köşe yastığı gibi koltuğun bir kenarında durmak istiyorum :) En acelesinden bir fön çektirdim, makyajımı yaptım, Ayvalık'tan hediye gelen elbisemi ve Arow terliklerimi de giydim tamamdır :) Düğünden erken kalkmak zorunda kaldık çünkü ayaklarım o kadar şişti ve rahatsız oldum ki. Yine de ısrarları kıramayıp Ankara havası çalınca piste çıkıp bir oynamışlığım da var yani :)

36 + 2 
Bu hafta babam yurt dışında olduğundan ve eşim de eve çok geç geldiği için bebek odası/eşyası vs. gibi kalan bazı alışverişlerimizi yapamadık. Ama bebek odasına hep istediğim tarzda bir duvar süsü için internetten araştırma yapma imkanım oldu ve Evmanya sitesinden bu gördüğünüz çıkartmayı sipariş verdim. Yatak odası için de gayet güzel olmuş ama ben bebek odasına yapıştıracağım.

Son beslenme durumuma bakarsak bolca meyve yiyorum. Özellikle karpuz konusunda sınırlarımı zorluyorum :) ne yapayım içim yanıyor, ateş basıyor, bana en iyi karpuz ferahlık veriyor :) Canım tatlı istemiyor, sanırım bunda düzenli meyve yememin çok etkisi var. Bol bol su içiyorum ama yine de ödemime iyi gelmiyor. En iyi gelen şey ayaklarımı yükseğe doğru uzatıp dinlenmek. Tuzlu yememeye gayret ediyorum. Süt, yoğurt, peynir, yumurta tüketimim çok düzenli. Bazen domatesli makarnanın ve bulgur pilavının dozunu kaçırıyorum ama zaten ekmek yemediğim için dengelediğimi düşünüyorum. 

Çok hareketsizim :( evde olduğum sürece çok az iş yapıyorum ama bazen de günüm çok ayakta geçiyor. Randevularım devam ediyor ama çok azaldı. Maalesef yeni arayanları reddediyorum, bu da hoşlarına gitmiyor ama ne yapalım bu da benim hayatımın en önemli dönemi. Çalışma konusu şu an doğumdan en az 1 ay sonrasına kadar önemini kaybetti.

37. hafta yazımda görüşmek üzere...

Blog yazmakta gecikebiliyorum ama twitterda anında ve daha sık paylaşımda bulunabiliyorum. Takip etmek isterseniz tıklayın :)

Diyetisyen Serap Orak Tufan
23-30 Mayıs 2013 özeti

13 yorum:

  1. Çooooookkkk güzelsiniz, 18 Haziran da dualarım sizinle :)))

    YanıtlaSil
  2. Serap Hanım karnınız gerçekten çok büyümüş bu resimlerde iyice farkediliyor, İnci'yi hep birlikte bekliyoruz, sevgiler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Her geçen gün büyüyor, aynada bakınca sonradan takılmış bir parça gibi :)

      Sil
  3. serap hnm,ödem konusunda yeni doğum yapan bir anne olarak en iyi ben anlarım sizi herhalde.benimde ayaklarım davul gibi olmuştu.hamileliğimin son haftalarında üzerime bir ağırlık çökmüştü çok kilo almamama rağmen.ama inanın doğumdan sonra hepsi kendiliğinden yokoluyor.benim doğumun ertesi günü epey inmişti ayaklarımdaki şiş.biraz daha dayanın,az kaldı:))))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Herkes doğumdan sonra iner diyor, tek tesellim bu şu anda. Çünkü artık ne masaj, ne dinlenme, ne soğuk kompres hiçbir şey işe yaramıyor. Ayaklarım tam bir balon! Gören inanamıyor...

      Sil
  4. 2 numara birden büyüdüğüne inanamıyorum, herkeste aynı etkiyi yaratabiliyo mu acaba ? Ben de 30. Haftamdayım bu hafta bi düğüne gittik kızımla halen topuklu ayakkabılarımı giyebiliyorum, daha erken mi benim için? Umarım çok şişmem, yoksa tüm ayakkabılarıma veda etmek zorunda kalıcam. Bu da benim düğün postum
    www.didemmyaylaci.blogspot.com

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O haftalarda ben de diğer ayakkabılarımı giyebiliyordum ama son 2 haftadır ayağımın ucunu bile sokamıyorum. Bu aldığım terlik 37 numara ama ancak ayağımın ucu giriyor. Ayakkabı almak istersem 38'den aşağısı kesinlikle olacak gibi değil. Bence ayak tipi de önemlidir. Benim her zaman geniş, taraklı ve tombik bir ayak yapım var zaten :)
      Blogunuz çok güzel :) Allah tamamına erdirsin, sağ salim kızınızla kavuşmanızı dilerim. Biz yarın 37. haftamızı tamamlayacağız...

      Sil
  5. Azıcık kalmış şimdiden hoş geldi diyorum İnci'ye :)

    Bu arada, bence saçlarınızın doğal hali daha hoş görünüyor!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim, ben de doğala dönünce beğeniyorum ama kadın milleti işte bazen değişiklik istiyor :)

      Sil
  6. Merhaba
    Daha onceki yazilarinizda gebelikte olusabilecek catlaklari onlemek icin krem kullandiginizi yazmistiniz. Hatta son donemlere dogru uygulamayi gunde 1 sefere dusurmustunuz. Bende suan 36. haftasinda olan bir hamileyim ve 36. haftamla birlikte karnimda catlakalar olusmaya basladi. Sizde son durum nedir? Ne gibi onlemler aliyorsunuz ??

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet neredeyse baştan beri hergün karnımı kremliyorum. Önceki aylarda bebe yağı ile başlamıştım en son özel kremlere geçmiştim. Hala devam ediyorum. Şu an için hiç çatlak oluşmadı bende. Sadece sabahları duştan sonra sürüyorum.

      Sil
  7. ama çok tatlısınızki :D maşallah maşallah

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...