10 Eylül Çarşamba 2014

Sevgili günlük merhaba,

Nihayet blog yazabilecek bir ruh haline girebildim. Ama her gün sanki yazabilecekmişim gibi herşeyin fotoğrafını çektiğim için iyi niyetimi buradan anlayabilirsiniz :) Her gün yazmak istiyorum, her gün verilerimi topluyorum ama malesef yazabilecek bir enerji bulamıyorum. Bugün nihayet şeytanın bacağını kırdım.

Yazamadığım günler için en çok üzüldüğüm şey çok güzel fotoğraflar çekmiş oluyorum ama yayınlamaya imkan olmuyor. Mesela Pazar günü eşimle Anadolu Kavağı'na gittik, harika yemekler yedim ama yazamayınca kaldı…

Bazen instagramdan yayınlayayım diyorum ama o zaman da blogda yayınlarım diye vazgeçiyorum. Bu aralar disipline giremiyorum. Ailesel bir takım sorunlar nedeniyle hiç keyfim yoktu. Hatta oldukça kötüydüm. Anlayışınız için çok teşekkür ediyorum.

Bugün hem blogda bir farklılık yapmak için hem de canım istediğinden kahvaltıda müsli yedim. Aslında müsli beni çok doyuran bir yiyecek değil. Yersem de ara öğün şeklinde tüketmeyi tercih ediyorum ama bu sabah şöyle soğuk soğuk bir müsli yemek istedim. 6-7 yemek kaşığı dolusu kuru meyveli müsliyi ve 1 bardak sütü karıştırıp yedim. İsteyen yoğurtla da yiyebilir.


Ofise gidince (İnci'nin diliyle opise) şekersiz bir espresso içtim. İnci bugün evde kaldı. İşim bitince ben de eve döndüm. Şimdi bu satırları evden yazıyorum. Birazdan çıkıp 18.00'deki randevum için yeniden işe gideceğim.


Öğle yemeğinde yediklerime gelince,

5-6 kaşık ıspanak yemeği
4 kaşık nohutlu pilav (2 gündür nohut ve pilav yiyordum, kalanları karıştırdım)
3 kaşık yoğurt
Hiç ekmek yemedim.




Yemekten sonra 1 fincan kahve daha içtim ve yanındaki şekerlemeyi ve çikolata dolgulu kıtırı da yedim. Bu arada günlerdir dondurma kaçamağım var. Bir de dün kardeşimin yaptığı kek de işin içine girince tam da tatil öncesi hiç hoş olmadı. Bu aralar ben de biraz psikolojime hizmet ettim :)

Akşama yemek yok, ne yesek?

Her zaman olduğu gibi eve lahmacun sipariş verdik. Ben sadece 1 tane lahmacun yedim ve yanında 1 bardak da ayran içtim.




Yemekten sonra mutfağa girdim ve ertesi gün yemek üzere kıymalı yeşil mercimek yemeği ve şehriye çorbası pişirdim.

İnci'nin son günlerde geç yatma sorunu olduğu için blog yazmaya vaktim olmadı. Bu arada 2 tane mandalina yedim.




İnci yattıktan sonra biraz tv izlerken ve internette takılırken 1 çay bardağı kadar leblebi yedim. Bu leblebiyi kayınpederim Elazığ'dan getirdi. Sert ve tuzlu bir leblebi. Sağlıklı bir atıştırmalık yani. Ama fazla yememek kaydıyla…



Bugünü de böyle kapattık…

Diyetisyen Serap Orak Tufan

Sosyal medyada takip etmek için:
İnstagram için http://instagram.com/diyetisyenserap 
Twitter için  https://twitter.com/DiyetisyenSerap 
Facebook için  https://www.facebook.com/pages/Kendinize-%C4%B0yi-Bak%C4%B1n-Beslenme-Dan%C4%B1%C5%9Fmanl%C4%B1%C4%9F%C4%B1/130475260372458

10 yorum:

  1. ciddi bir sıkıntı yoktur umarim serap hanim. hosgeldiniz:) ben büşra:)

    YanıtlaSil
  2. merhaba serap hanım :)
    yazılarınız yeni okumaya başladım. ve çok memnun kaldım.bir çok beslenme yanlışımı öğrendim. bunları düzeltmek için elimden geleni yaptım ve yapmaya devam ediyorum :)
    bir de müsliyi koyduğunuz kase çok hoşuma gitti.nereden aldığınızı öğrenebilir miyim? :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Daha nice faydalı bilgilere diyelim o zaman :) Bu kaseyi bir kaç yıl önce yeğenim Berra için almıştım. Galiba Migros'tan almıştım veya başka bir market de olabilir ama markası yok yani..

      Sil
  3. is, kiziniz, birde ev hayati derken blog yazmak gercekten zor. Yine de bizlere guzel ornek oldugunuz icin tesekkur ederim. Kendime sizin yediginiz gibi ogunler hazirlamaya calisiyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. En sıkı takipçilerimden ve sık yorum yazanlardan biri olduğunuz için çok teşekkür ediyorum :) sevgilerimle...

      Sil
  4. Serap hanim en azından çektiğiniz resimleri günü gününe olmasada tek bir yazı altında paylaşırsanız ne güzel olur en azından yediğini dondurmalar miktarlar pazar günü yediğiniz yemekler porsiyonlar çeşitler ve resimler bizde gorebilsek mutlu olsak ��sevgiler. .

    YanıtlaSil
  5. en kısa zamanda sorunlar düzelşr inşallah kızınız çok tatlı herzaman severek takip ediyorum yazılarınızı hep aklımın bşr kıyısında durur blogunuzu bşr ayrı seviyorum bana ilham vermişti :)) sevgulerımle

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim siz de bana ilham veriyorsunuz :)

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...