11 Aralık Perşembe 2014

İnci dün gece geç yattığı gibi sabaha kadar 3 kez kalkarak beni yeterince uykusuz bıraktı. Kesintisiz uykulara çabuk alışmışım. Eskiden her gece böyleydi ama bundan daha dinç kalkıyordum vallahi :)


Bu sabah bakıcı gelirken simit almış, uykusuz bir gecenin ardından güzel bir sabah sürprizi oldu, böylece rutinimizden çıkıp simitten tost yaptık :) yine kaşarlı tost aslında. Yanında 1 bardak da süt içtim. Ancak simitin tamamını yemedim sadece yarımını yedim.


Evden çıkmadan kahvemizi de içtik. 


Bugün yemeğimizi dışardan sipariş verdik, evden getirecek birşey kalmadı. Günlerdir kuru fasulye pilav yiyoruz :) Değirmen'den ızgara köfte siparişi verdim. Sadece 3 köfte, salata ve pilav yedim. Ekmek yemedim, ayran da içmedim. Yemek saatim 15.00'e doğru oldu.

Bebeklerden kan almak için bebek hemşiresi de varmış
Saat 15.30 sonrası ofis dışında bir toplantım vardı. Ataşehir'de Synevo Tıbbi Tahlil Laboratuvarı açıldı. Açılış kutlaması için sağolsunlar davetiye göndermişlerdi ama maalesef o günün şartlarından dolayı gidememiştim. Açıkcası bu konuda mütevazi olamayacağım, son 6 yıldır Ataşehir bölgesine hakim bir diyetisyen olduğum için aynı bölgede kurulan ve Avrupa'nın en iyi laboratuvar grubu olan bir marka ile beraber çalışacağım için mutluluk duydum. Toplantıya koşa koşa gittim diyebilirim. Beni tanıyanlar bilir, gereksiz bir sürü test isteyerek danışanlarımın kredi kartlarını şişirmem, hatta çoğu zaman rutin doktor kontrolleri olanlardan tahlil bile istemem. Çünkü doktorculuk oynamayı sevmiyorum. Benim asıl işim başka, ben insanların diyet koçu ve beslenme danışmanıyım. Ancak bilimselliği kanıtlanmış doğru testlerlerle artık bana özel bir metabolizma ölçüm paketi hazırlanacak ve danışanlarıma kaliteli bir hizmet verilecek. Üstelik kan alma ve tahlil işlemleri için laboratuvara gitmeye zamanınız veya imkanınız yoksa her hangi bir ücret talep edilmeden evden veya iş yerinden kan alınabilecek. Ve asıl güzel olanı benim danışanlarıma özel bir indirim uygulanacak. İşte bu da benim farkım olacak ;) Bana bu konuda destek olan Uğur Hocama ve Mustafa Bey'e beni anladıkları ve iş birliğine açık oldukları için çok teşekkür ediyorum. Bakalım Synevo Ataşehir Şube ile beraber daha ne yenilikler yapacağız?

Synevo bekleme salonu

Gitmişken boş durmadım tabi ki fotoğraflarla laboratuvar ortamını görüntüledim. Orada da şekerli bir Türk Kahvesi içtim. Tok olduğum için bu seferlik kurabiye ve çikolata ikramlarını reddetmek zorunda kaldım. Yeni yemek yiyip gitmiştim.

Synevo Laboratuvar

Toplantı biraz uzun sürdü. Sonra ofise dönüp yeniden işimin başına döndüm.

Eşim geç geldiği için akşam yemeğimiz çok gecikti. Evde yemek olmadığı için lahmacun akşamı yaptık ama yemek saati gelene kadar maalesef dayanamadım 1 kase Doritos cips yedim (en kötü alışkanlığım)

Akşam yemeğimi 21.00'e doğru yiyebildim. 1 tane lahmacun yedim ve 1 bardak ayran içtim.

Biraz hasta gibi hissedince hemen bir adaçayı yaptım kendime. Adaçayı doğal antiseptiktir, ama fazla içememek gerekir.


Biraz da meyve yedim. Bugünü de böyle tamamladım :)

Yılbaşı havasına da girdim :)

Diyetisyen Serap Orak Tufan

11 Aralık Perşembe 2014

Sosyal medyada takip etmek için:
İnstagram için 
http://instagram.com/diyetisyenserap 
Twitter için  https://twitter.com/DiyetisyenSerap 
Facebook için  https://www.facebook.com/pages/Kendinize-%C4%B0yi-Bak%C4%B1n-Beslenme-

2 yorum:

  1. Sizi çook severek takip ediyorum, tanışmayı bile istiyorum :D Benim merak ettiğim bir konu var; diyetisyen olmaya nasıl karar verdiniz? Yani lisede filan yemenize içmenize çok dikkat ediyor muydunuz? Olurda birgün bende diyetisten olursam sizinle görüşmeyi çok isterim :D Ama diyetisyenlik bana uygun bir meslek mi hala karar veremedim, mesajınızı bekliyorum, bu arada laboratuvar Ataşehir'e hayırlı olsun :))

    YanıtlaSil
  2. bende sizin gib herseyden azar azar yemeye calisiyorum ama ara ogunlerle pek aram iyi degil. Sizde espresso gorunce icim gidiyor, bir kendime alamadim bu makineden..

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...