2 Şubat 2015 Pazartesi

Uzun süredir blog yazmadığım ve bir süredir pes edip fotoğraf çekmeyi bıraktığım için bugün yediklerimi çekmek konusunda unutkanlıklarım oldu. Yemeğin bir kısmını yedikten sonra aklıma fotoğrafını çekmediğim geldi :) Bundan sonra daha dikkatli olurum.

Öncelikle bir süredir blog yazmadığım halde yeni bir yazı yayınlar yayınlamaz blog istatistiklerimin bu kadar artması beni çok sevindirdi. Demek ki blog okuru dostlarım beni bekliyormuş, unutup gitmemişler. Herkese çok teşekkür ederim :)

Pazartesi sabahı çok yağmurlu bir güne başladık. Kahvaltımı evde yaptım. 2 dilim ruşeymli ekmek arasında kaşarlı salamlı bir tost yedim ve yanında 1 bardak süt içtim. 

Bu aralar iş programım biraz yoğun olduğu için İnci'yi evde bırakmak yerine yanımda götürüyorum. Çünkü görmeyince de çok özlüyorum. Bir sürü annenin sahip olmadığı bir imkana sahip olduğum için bunu değerlendirmek istiyorum. Ofiste 1 odam boş ve İnci rahat rahat uyuyabiliyor. Diğer zamanlarda da bekleme odasında takılıyor :) Şartlar böyleyken neden çocuğum beni görmekten mahrum kalsın? Ya da ben neden tüm günümü ondan uzak geçireyim? Belki bazıları bu konuda fazla hassas olduğumu düşünüyor olabilir ama onun bana en çok ihtiyacı olan zaman şu an. Bir kaç yıl içinde bu durum değişecek nasılsa. O zaman herkes kendi hayatını yaşar :)

Ofise gelince tek şekerli bir hazır kahve içtim. Sonra yemeğie kadar başka birşey yemedim.

Öğle yemeğimde 5-6 kaşık kıymalı ıspanak yemeği, 3 kaşık yoğurt ve 2 dilim de ekmek yedim. 


Fincan Bernardo'dan

Yemekten sonra bakıcı bana tek şekerli bir kahve yaptı, yanında 1 tane de krema dolgulu gofret türü bir tatlı yedim. Bu çikolatadan ilk kez yedim. Çok güzelmiş :) sadece, beyaz olması başta beğenmeyeceğim duygusu vermişti çünkü beyaz çikolata hiç sevemem ama sonra beğendim.

Eve gelip yemek hazırlarken İnci'nin çubuk krakerlerinden biraz tırtıkladım.

Tabak Mudo'dan

Öğlen ıspanak yediğim için akşam da aynısını yemek istemedim (çünkü yarın öğlen de yiyeceğim) Sadece tavuk suyuyla yapılmış naneli bulgur pilavı ve yoğurt yedim. Bu aralar canım çok fazla yoğurt istiyor galiba kalsiyumum düştü.

Sonra yine tek şekerli bir Türk Kahvesi içtim.


İnci bu gece 22.30 civarında uyuduğu için o yatınca meyve yemek istedim. Bu gördüğünüz meyvelerden portakalın tamamını yedim, yeşil elmanın da yarısını yedim.

Ama yetmedi! Tuzlu bir şey yemezsem olmaz, küçük bir kase çekirdekle günü kapattım.


1 avuç gerçekten
Bolca su içiyorum.

Diyetisyen Serap Orak Tufan

Sosyal medyada takip etmek için:
İnstagram için 
http://instagram.com/diyetisyenserap 
Twitter için  https://twitter.com/DiyetisyenSerap 
Facebook için  https://www.facebook.com/pages/Kendinize-%C4%B0yi-Bak%C4%B1n-Beslenme-

4 yorum:

  1. Serap hanım size su ile ilgili bir kaç soru sormak istiyorum. .

    Gün içinde 3 lt su tüketmeye calışıyorum fakat bir türlü zayıflayamıyorum:( ve akşam saat kaçtan sonra su içmeyi bırakmak lazım?

    YanıtlaSil
  2. dün okudum yazınızı ama bu günden şüpheliydim yine :) hoşgeldiniz (gaziantepten gülnur)

    YanıtlaSil
  3. İnci'yi yanınızda götürebilmeniz gerçekten büyük bir avantaj. Sonuna kadar kullanın derim ;) büşra.

    YanıtlaSil
  4. Blogunuzu yeni kesfettim, surekli kilo alip veren artik yulaf tarzi seyler yemekten sikilip 3 kilo verip 5 kilo geri alanlardanim:) sizin yediklerini takip edip gorunce gıpta ettim acikcasi.instagram hesabinizida takipteyim .Blogunuzda hic ornek liste göremedim.Sizden ricam herkesin uygulayabilecigi sizin yedikleriniz gibi ev yemeklerinden olusan liste yayınlarsanız cok sevinirim.iyi çalışmalar...

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...