Bakıcısızlık günlerinde bahar...

Elele Nisan sayısı
Geçen Pazartesi işe başlayan yeni bakıcımızla bu Pazartesi yollarımızı ayırmak zorunda kaldık malesef :( aslında referanslı bulduğumuz için kendisiyle çalışma konusunda çok istekliydik, güven de duymuştuk ama 1 haftadır bizim sigorta yapma konusundaki ısrarımıza karşı çıktığı için eşim de en sonunda sinirlendi ve bu konu bu kadar uzamamalı diye son noktayı koydu. İşveren biziz, karşı taraf bizi parmağında oynatmaya çalışıyor bu nasıl iş? Herkes sigortası bir an önce yapılsın ister, biz de birini işe alınca hemen sigorta yapacağız diyoruz, karşı taraf sigorta istemem Allah istemem diye karşı çıkıyor. Bu nasıl şans yahu?

O nedenle yine kaldık mı ortada… Aslında ben İnci'nin hala ev ortamında büyümesini istiyorum ama bir kaç kişi de kreşleri tavsiye etti. Bu sefer evimizin karşısındaki anaokulu ile görüşmeye gittik, beğendik de, eğer uygun birini bulamazsak belki de kreşe vereceğiz. Üstelik kreşler daha güvenilir ve daha ucuz.

Ben de son ev hali durumlar böyle. Gelelim işe…


Bu Perşembe Kalp Haftası etkinlikleri çerçevesinde gönüllü bir proje kapsamında beslenme eğitimi vereceğim. Sahrayıcedit semtinde Şener Birsöz İlköğretim Okulu'nda 4. sınıflara bir sunumum olacak. Güzel geçeceğini düşünüyorum.

Gelelim kendi beslenme durumuma…

12 Nisan Pazar Ortaköy

Bir süredir günlük tutamıyorum ama kilo aldığımı düşünmeyin. Sadece hala veremedim :( İnci'yi doğurdum 40 gün sonra 57 kg'a indim çocuk 22 aylık oldu hala 57 kg'dayım. Bazen 56 kg olduğum zamanlar oluyor ama sonra hooopp 57'ye çıkıyor. Biraz kendimi tutup diyet yapsam kilo veririm ama diyet yapmak bana şu an çok zor geliyor. Bir de babamın yurt dışından getirdiği çikolatalar var tabi. Her kahvenin yanında biraz kaçıyor. Hamilelik öncesi 54 olan kiloma inmek için morale ihtiyacım var. Bu bakıcı meseleleri beni zihnen çok yordu :( Allah başka sıkıntı vermesin de 3 kilonun lafı olmaz…


Bu arada bazı sosyal medya kanalları aracılığıyla duyurdum ama blogda da yazayım. Nisan ayı Elele Dergisi 40 Uzmandan 40 Diyet adında bir diyet kitapçığı hediye ediyor. Bu kitapçıkta ben de varım. Diğer tüm değerli uzmanların da diyetlerinin olduğu bu kitapçığı kaçırmayın derim…



Şimdilik bu kadar, az yiyin sevgili dostlar, yaz geliyor ona göre…

Diyetisyen Serap Orak Tufan

14 Nisan 2015

Sosyal medyada takip etmek için:
İnstagram için 
http://instagram.com/diyetisyenserap 
Twitter için  https://twitter.com/DiyetisyenSerap 
Facebook için  https://www.facebook.com/pages/Kendinize-%C4%B0yi-Bak%C4%B1n-Beslenme-

4 yorum:

  1. evet bakıcı olayı gercekten bir problem....inşallah sisin için en uygun olanı bulursunuz...diyet tarafına bakmıyorum .. çunku tırsssıyorummm

    YanıtlaSil
  2. Dergide sizi görmek çok güzell başarılarınızın devamını diliyorum :)

    YanıtlaSil
  3. Ah ah diyet yapmak çok zor bu sefer işimi şansa bırakmadım 4 ayda 4 kilo verdim şimdi 2 kilom kaldı ideal kiloya ulaşmama çok yavaş verdiğimi düşünüyorum, polikistik over hastasıyım belki ondandır, ama inat ettim şimdi mutluyum çok şükür:)
    inşallah istediğiniz bakıcıyı bulursunuz, belki kreşler sosyal yönden gelişmesini de sağlar herşeyde bir hayır vardır :)

    YanıtlaSil
  4. Merhaba;
    El ele dergisini bende aldım. Sizi kitapçıkta görünce şaşırdım doğrusu.
    Başarılarınızın devamını diliyorum...

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...