29 Kasım 2015 Pazar

1 haftalık aradan sonra yine merhaba! İncili hayatımda zaman zaman dağıldığım için artık blogun aksamasına alıştığınızı biliyorum ama hak verirsiniz ki günlük blog yazman için bazı günler hiç uygun olmuyor. Zaman olmadığı gibi bazen psikolojik olarak da yeterli olmuyor insan. Hele 2,5 yaşında "terrible 2" çağında çocuğu olan biri için zaten hayat yeterince dağılmaya müsait oluyor. Yine iyi bile yönetiyorum hayatımı, kendime bir alkış :)

Geçen hafta o kadar cinlendim, dellendim ve tükendim ki İnci'yi bu hafta dövmediysem bir daha dövmem herhalde o derece yani!!! Çocuk dövmeye tabi ki karşıyım ve asla da dövmem ama insanı o noktaya getiriyorlar inanın! Tüm kayışların koptuğu, tüm vidaların gevşediği ve filmin koptuğu bir haftayı atlattığım için çok mutluyum…

Aslında beslenme bakımından çok kötü bir hafta değildi. Sağlıklı beslendim diyebiliriz ama malum günler nedeniyle 1 kez profiterol krizi yaşadım, yedim ve rahatladım :) 1-2 akşam da Martini Rosso içtim. Aslında tatlı içecek sevmem ama evde bu vardı.

Gelelim bugün neler yediğime…


Sabah 11.00 civarı kahvaltı yaptım. Bana göre bol, eşime göre az sucuklu bir omletin 1/3'ünü ben yedim. Eşim her zamanki gibi çok güzel yapmıştı. Yanında 4 tane sele zeytini, salatalık, 3 tane közlenmiş çarliston biber, 2 dilim tam buğday ekmeği yedim. 1 bardak da şekersiz çay içtim.


Bugün hava nedeniyle evde pinekleme günü yapmaya karar verdik. Kahvaltı sonrası bir keyif çayı içtim. Sonra 1 fincan da hazır kahve içtim.

Karnım acıkınca 1 tane muz yedim. Haftasonu öğün saatlerim bozulduğu için genelde 2 öğün gibi yiyorum. Bir ara İnci uyurken 1/2 dilim ekmek ve biraz beyaz peynir yedim.


Akşama balık var! Hazır balık mevsimi iken değerlendirmek gerek. Ataşehir'deki balıkçımızdan kilosu 8 TL ye hamsi aldık. Fırında, hiç yağ koymadan sadece tuz ekleyerek pişirdim. Yanında roka-kıvırcık salatası, patates salatası ve karnıbahar salatası vardı.




20-25 tane hamsi yemişimdir. Fotoğraftakinin 2-3 katı kadar roka-kıvırcık salatası yedim (biraz fazla yapmışız), hiç ekmek yemedim onun yerine biraz patates salatası yedim. Bir de bol nar ekşisi sebebiyle rengi tuhaflaşmış ama lezzetli karnıbahar salatamdan 5-6 kaşık kadar yedim. Balığıma da bol limon sıktım.

Yemekten sonra şekersiz bir Türk kahvesi ile beraber 1 tane Luppo sufle yedim. İlk kez yedim, oldukça güzelmiş. Bütün bu kaçamaklar hep eşimin yüzünden oluyor. Alıp geliyor sonra yiyoruz.



Akşam devam ediyor, İnci 00.00'dan önce uyumaz. Bakalım nasıl devam edeceğim?

Yatmadan önce 3 kaşık yulaf ezmesi koyduğum ev yoğurdumdan yedim. Çok acıkmıştım, dayanamadım :)


Yulaf ezmesi Eti Lifalif

Diyetisyen Serap Orak Tufan

Sosyal medyada takip etmek için:
İnstagram için 
http://instagram.com/diyetisyenserap 
Twitter için  https://twitter.com/DiyetisyenSerap 
Facebook için  https://www.facebook.com/pages/Kendinize-%C4%B0yi-Bak%C4%B1n-Beslenme-

4 yorum:

  1. benim de abur cuburları eşim getirir. sonra bende tüketirim.

    YanıtlaSil
  2. Serap hanımcım incişe kardeş düşünüyor musunuz :)

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...