2 Şubat 2016 Salı

Merhaba blog dostlarım ve bloğum :)

Sizin okumayı özlediğiniz kadar ben de yazmayı özlüyorum. İnanın blogu okuyup mutlu olan 1 kişi bile olsa yazmaya değer. Çünkü bu çok farklı bir etkileşim. Akşama kadar günlük mesaim içinde bir çok kişi ile birebir diyaloğum olsa bile bunun tadı bir başka. Birbirini hiç tanımayan, göremeyen, konuşamayan insanların aynı fikirleri, duyguları paylaşması haz veren bir şey. Tabi değerini bilene :)

Buz gibi bir Ocak ayını atlatmış bulunuyoruz. Şubat ayını seviyorum çünkü hem ofisimin hem de blogumun yıldönümü bu aya rastlıyor :) Her sene ikisini de kutlamayı unutuyorum ama bu sene unutmayacağım inşallah…

Buz gibi demişken, vücutların yağlanma zamanını da yaşamış olduk maalesef. Farkındaysanız konuya yavaş yavaş giriş yapıyorum :) Özet olarak ben kilo aldım!!! Dün tartıldım 58,2 kg olmuşum üstelik de yağlanmışım! Daha yılbaşında 56 kg civarındaydım. Ama Ocak ayında biraz rahat beslendim, onun dışında soğuklardan yağlanma eğilimim oldu hissediyorum. Bariz bir şekilde iştahım arttı. Eminim benimle aynı şeyleri yaşayanlar olmuştur. Diyetisyenler de kilo alır ama işte asıl kilit nokta burada açılıyor. Ben umutsuzluğa kapılıp kendimi bırakmıyorum. Şimdi artık yeni alınan kiloları verme zamanı. 37. doğumgünüme kadar (yani 1 Mart) 55 kg olabilmek için bu ay biraz dikkat edeyim diyorum. En azından 2 kg verebilirsem o da iyidir. Hazır mıyız????

Gelelim son haberlere… Hala bakıcımız yok, bir daha haber çıkmadı kendisinden. Halinden memnun demek ki. Valla açıkcası biz de memnunuz. Ocak ayında anneannesi İnci'ye güzel baktı, kızım kilo bile aldı maşallah. Daha neşeli bir çocuk oldu. Geçen hafta annemler Antalya'ya gitmişti. O zaman İnci'ye eşim baktı. Ben de mesai aralarında eve gidip destek oldum. Biraz kreş araştırması yaptık. Ama 2 gün önce İstanbul'a dönen annem 1-2 ay daha bakacağı müjdesini verince kreş arama işini Mart ayına öteledik. Bakalım 1 ay sonraki şartlara göre belki önce yarım gün, sonra da tam gün olmak üzere bir anaokulu buluruz. 

Gelelim beslenme günlüğümüze. Aslında dün yediklerimin de fotoğrafını çekmiştim ama yazmaya fırsat olmadı. İnci dün yine 01.00'e doğru yattı. 


Bu sabah 1 dilim ekmeğin yanında 2 tane minik domates, 1 dilim tulum peyniri (biraz fazla tuzluydu),  tane zeytin (yeşiller annemlerin mahsulü, tamamen organik, doğal, ev yapımı) yedim. 1 bardak da süt içtim.


Ofise gidince 1 fincan şekersiz Türk kahvesi içtim. Kahvemi içmeden ayılamıyorum, eşim de çok güzel yapmış ellerine sağlık…2 saat sonra bir fincan daha içtim. 

Öğle yemeğim biraz gecikti çünkü eve gitmeden önce parka uğradık. Annem İnci'yi parka götürmüş, hava çok güzeldi. 


Öğle yemeğinde kıymalı taze fasulye, pirinç pilavı ve 1 dilim ekmek yedim. 1 fincan daha kahve içtim.

Akşam randevularım için yeniden ofise döndüm. O arada başka birşey yemedim. Ama eve geldiğimde çok acıkmıştım. Şekerim de oldukça düştü. Ara öğün yapmamanın cezasını çektim :(


Evde annemin harika ıspanak kavurması yemeği vardı. Sarımsaklı yoğurt ve salçalı sos ile beraber yeniyor. Yanında biraz da erişte ve 1 dilim de ekmek yedim. Erişte tereyağlıydı (anne faktörü). 2 kaşık da zeytinyağlı pırasa yedim.


Az önce de günün 4. kahvesini içirken bir yandan da bu satırlara ulaştım. Abur cubur yememeye çalışacağım.

Saat 23.00 civarında 1 tane Ankara armutu yedim.

Diyetisyen Serap Orak Tufan

Sosyal medyada takip etmek için:
İnstagram için 
http://instagram.com/diyetisyenserap 
Twitter için  https://twitter.com/DiyetisyenSerap 
Facebook için  https://www.facebook.com/pages/Kendinize-%C4%B0yi-Bak%C4%B1n-Beslenme-

19 yorum:

  1. Serap hanım o bahsettiklerinizden birisiyim yaklaşık 2 senedir.. Hoşgeldiniz:)

    YanıtlaSil
  2. Diyetisyenler kilo alir ama bu fazla kilolar bizim gibi 30 kiloya cikmadan verirler. Sizin gibi saglikli ve az yedigim gunleri gormek umuduyla..Ne kadar az yassaniz bile yazilarinizdaki inctenlige bayiliyorum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. En doğal halimi sizinle paylaşıyorum gerçekten :)

      Sil
  3. Yeni yazılar geliyor yaşasın. Bu kadar ara vermeyin olur mu?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İnanın ben de her seferinde aynı şeyi hedefliyorum ama illa bir sapma oluyor :(

      Sil
    2. Tüm yorumlara cevap vermeniz büyük incelik teşekkür ederim Serap hanim. kucak dolusu sevgiler

      Sil
  4. Oleeeeeeeyyyyyy :)

    YanıtlaSil
  5. Çok güzel bir noktaya değinmişsiniz malesef ben kilo aldığım zaman çok bırakıyorum kendimi artık vermem çok zor diyerek. 5 kilo fazlam var ama 2 kilo verince rahatlayıp o 2 kiloyu tekrar alıyorum. Kısır döngü içerisine girdim resmen :)

    YanıtlaSil
  6. Yedikleriniz bize örnek oluyor, çok teşekkürler, kahvaltı hüzünlü göründü yahu :)

    YanıtlaSil
  7. Çok sevindim geri döndüğünüzee :)

    YanıtlaSil
  8. Nerdeyse kilo almanıza sevındım daha çok yazarsınız çünkü :) ilk takipe aldığım blog olarak çok seviyorum burayı yeriniz bende hep özel sevgilerimle bu arada annane sevgisi çok başkadır ne güzel ki kızınızın güzel anıları olucak :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) kısmet böyleymiş, kilo almak da varmış. Takipte kalın… Sevgiler :)

      Sil
  9. Serap hanm szin yeniden yazdgnizi gormk kadar guzel brsey daha olamazdi benm icn 😊 kucuk kizim 7 aylk coklu besn alerjisi war emnim bu tarz hastalarla karsilasmissinizdr sadece pirasa zeytin patates marul elma armut tuketerek aylarimi gecryorum bazen ne zorluklarla sinaniyoruz... azda olsa yediklerinizn degerini bilin arkadaslar 😆 tanimadan gormeden deger vermkte byle brsey olsa gerek 😊 sewgilr

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Alerjik çocuk annesi olmak çok zor gerçekten, alerji olmadan bile yemeyen çocuk insanı çok üzebiliyor. Allah sizlere sabır versin. Aslında bunlar çok büyük meseleler değil. Sadece zamana ve sabra ihtiyacımız var. Ben bolca şükrediyorum, iyi ki başka dertlerimiz yok diye. Siz de öyle düşünün. Allah dermansız dertle ve çocuklarımızla sınamasın bizi… Sevgiler...

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...