14 Şubat 2016 Pazar

Hiç sevmediğim halde Pazar sabahı erken kalkmak zorunda kaldım. Malum evde küçük bir docuk (İnci'nin diliyle çocuk) var. Gece çok komik bir filme takıldık, 02.30'da yatınca uykumu da alamadım :( Filmi izlerken iyi ama sabah kalkarken büyük bir pişmanlık!


Pazar kahvaltım biraz zengin oldu. Porsiyonlarım fazla değildi tabi. 1 yumurtanın sarısı, 3 dilim sucuk, 2 dilim edam peyniri, 3 adet zeytin, 2 küçük üçgen gouda peyniri, domates, 1 parça çekirdekli simit, 1 dilim de ekmek yedim. 1 bardak da şekersiz çay içtim.


Kahvaltıdan sonra 1 fincan kahve içtim.


Sonra saat 16.30'da Sevgililer Günü şerefine kendime güzel bir kısır yaptım :) O kadar özendim ki tadı da mükemmel olmuştu. Her zaman aynı kıvamı tutturamıyorum ama yine de en güzel kısırı ben yapıyormuşum Berra öyle diyor :)


1 koca tabak dolusu kısırı yedikten sonra tabi ki kendimi durduramadım ve yarım tabak daha yedim. Yanında bolca da acı biber turşusu yedim. 1 bardak da ayran içtim. 

O kadar şiştim ki belki iyi gelir diye bir çay demledim ama o da işe yaramadı. Tüm gün başka hiçbir şey yiyemedim. Acı turşular yüzünden midem de çok ağrıdı. Yerken iyi ama sonra çok rahatsız oldum. 10 gündür dikkat ettiğim için sanırım midem küçülmüş biraz. Yoksa bu kadar kısırdan rahatsız olmazdım :)

Evde yine fırında kestane yapılmasına rağmen sadece 1 tane yedim. 1 dilim de ayva yedim.

1 fincan daha kahve içtim.

Yatmaya doğru nihayet biraz acıktım ve 1 avuç çekirdek yedim.

Bugün az olmasa da ve öz yedim sanki :)

Diyetisyen Serap Orak Tufan

Sosyal medyada takip etmek için:
İnstagram için 
http://instagram.com/diyetisyenserap 
Twitter için  https://twitter.com/DiyetisyenSerap 
Facebook için  https://www.facebook.com/pages/Kendinize-%C4%B0yi-Bak%C4%B1n-Beslenme-

2 yorum:

  1. Serap Hanım benim size bir sorum olucak. Su içme sıklığınız nedir? Yani, mesela kahvaltımızı yaptıktan hemen sonra su içmemiz midemizi büyütür mü? Yanıtlarsanız çok sevinirim�� Blogunuzu keyifle takip ediyorum, sevgiler...❤

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben güne büyük bir bardak suyla başlarım çünkü gece çok terliyorum ve susuyorum. Gün içinde yudum yudum sık sık içerim. Yemekte pek içmem çünkü o zaman karnım çabuk şişiyor :) Aralarda içmeyi tercih ediyorum. Çok büyük bardaklarla yemeklerde su içmek mide kapasitesini biraz zorlayabilir, çünkü emilmeden önce bir süre midede kalıyor. Takibiniz için çok teşekkürler :)

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...