6 Şubat 2016 Cumartesi

Bu sabah eşimden omlet yapmasını rica ettim, programım saat 14.30 a kadar dolu olduğu için yemek yemeye fırsatım olmayacak. Tok tutsun diye yumurtalı bir kahvaltı etmek istedim. Evde lor peyniri vardı, ondan koymasını istedim. Biraz yağsız, tuzsuz ama sağlıklı bir omlet oldu. Eşimin ellerine sağlık. Yemek yapan erkek candır. Babam da harika yemek yaptığı için bir erkeğin mutfakla ilgili olması benim için çok normal birşey, hatta olması gereken birşey bence.


4 kaşık lor peynirli omlet, domates, 1 dilim ekmek ve 1 bardak süt ile kahvaltımı yaptım ve ofise gittim. Ofise gidince hemen eşimin yaptığı Türk kahvesini de içtim. 10 aydır ofiste beraberiz, bir işe girip gittiğinde çok yalnızlık çekeceğim galiba…


Görüşmelerim sırasında 2 bardak da çay içtim. İşim bittikten sonra hemen tartıldım. Harika! Salı gününden beri 800 gram yağ yakmışım. Gözlerime inanamadım. İşte abur cubur olmayınca sadece sağlıklı beslenip biraz da kalori kısıtlayınca kilolar gidiyor. Üstelik bende hipotrid var (troid bezim az hormon salgılıyor, az çalışıyor diyelim). Maalesef bugün diyetimin dışında beslenmek zorunda kalacağım çünkü bir arkadaşımızın restorantının açılışına davetliyiz. Sadece arkadaş çevresine ufak bir parti şeklinde olacak. Yemeyi fazla yemem ama sanırım şarabı kaçırabilirim :)



Eve gelince saat 15.30 civarında 1 kase mercimek çorbası, 5-6 kaşık zeytinyağlı kereviz ve 2 kaşık ketçaplı makarna yedim. Yanında ekmek yemedim. İlerleyen saatlerde 1 kaşık dolusu kadar leblebi yedim.


Churrascaria (Brezilya döneri)
En yakın arkadaşlarımdan birinin eşi (o da arkadaşım tabi :) Caddebostan'daki Özgür Şef Steak House'un işletmecisi oldu. Artık dünya tatlısı bir kasap arkadaşımız var :) Mekan da bizim sayılır di mi Gökhan? Valla sahibi bu kadar neşeli ve becerikli biri olunca mekanın müdavimi çok olur gibime geliyor… Hayırlı, uğurlu olsun. Bol kazancınız ve mutlu günleriniz olsun Ceylan ve Gökhan :) Bir dahaki sefere gittiğimde daha çok besin ve mekan fotoğrafı çekmeyi düşünüyorum. Bu akşam o kadar fırsat olmadı.


Gece boyunca 2 adet köfte, 1 parmak sosis, 2 dilim sucuk, 5-6 tane patates kızartması ve 1 dilim de churrascaria (Brezilya döneri) yedim. Hiç ekmek yemedim. Bol bol kırmızı şarap içtim. 6-7 tane kabuklu yer fıstığı ve birkaç tane de antep fıstığı, badem ve patlamış mısır yedim.


Çok eğlenceli ve bol sohbetli bir akşamdı. En son çıkarken 1 shot da limoncello içtim ve limitimi çoktan aştım. Eeee insanın en yakın dostları her zaman restoran açmıyor :)  partinin hakkını vermek lazımdı.

Gökhan Şef ve ben :)

Caddebostan'daki Özgür Şef'e giderseniz Gökhan'a selam söyleyin ;)

Mekanın yol tarifi için bir tık !

Diyetisyen Serap Orak Tufan

Sosyal medyada takip etmek için:
İnstagram için 
http://instagram.com/diyetisyenserap 
Twitter için  https://twitter.com/DiyetisyenSerap 
Facebook için  https://www.facebook.com/pages/Kendinize-%C4%B0yi-Bak%C4%B1n-Beslenme-

4 yorum:

  1. Yazılarınızı büyük bir keyifle okuyorum Serap hanim.Uzun aralar vermeyin olur mu?

    YanıtlaSil
  2. 800 Gr yağ yakmak çok iyiymiş. Hem de sosyal hayatınızdan ödün vermeden. Tebrikler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ayy sormayın kaldım burda :( iyi değerlendiremedim zamanı. Yarın tartılacağım...

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...