18 Nisan 2016 Pazartesi

Geleneksel Pazartesi diyet moduna hoşgeldiniz :) 

Haftasonu bol kalorili beslenen bir diyetisyen olarak güne aynı diyet yapanların modunda başladım. Haftasonu çok yediğim, çok içtiğim, tüm bunları umursamadığım ve anın tadının gözünü çıkardığım için çok pişmanım ve acil olarak kendime bir çekidüzen vermeliyim… Herkese sağlıklı sağlıklı bol bol kilo verdirip onları mutlu ederken son 3 yıldır (yani doğumdan sonra) şu 3 kiloyu veremedim ya yuh bana! 3 kg size az gibi gelebilir ama bazı şeylerin önüne geçmezseniz siz ona hakim olacağınıza o sizi esir alır. Kaç aydır kendime bu sözleri verip verip bozduğum için ayrıca mutsuzum ama beni bilirsiniz fazla pozitifimdir ve pes etmem :)
İnci ve Berra ile Antalya kaçamağı

Aslında geçen hafta arkadaşımın düğünü için Antalya'ya gittiğimden beri yediklerim çok saptı. Ama çok güzel bir 3 gün geçirdim :) Sanırım ilerde Antalya'ya taşınabiliriz. Ne zaman oraya gitsem İstanbul'daki hayatımızı bir sorguluyorum. Neyse bu ayrı bir konu…

Tüm yediklerimi anlatırsam belki benden soğursunuz falan neme lazım en iyisi ben bugün yediklerimden başlayayım…

Bu sabah kahvaltı yapmadım. Sadece 1 bardak süt içtim. Çünkü gece sucuk-ekmek yemiştim

Ofise gelince 1 fincan espresso içtim.

Öğle yemeği için eve gidecektim ama acil bir işim çıktığı için Brandium AVM'ye gittim. Anneler günü için İnci okulda bana tişört boyayacakmış, böyle bir etkinlik yapacaklarmış (sürpriz:) Acilen De Facto'dan 11 TL 'ye düz beyaz v yakalı bir tişört aldım. Çok da güzel bir tişört bence, lazımsa alın tavsiye ederim :)


Öğlen hafif besleneyim diye gayretli bir kararla mozarella peyniri ve domatesten oluşan bir tabak sipariş verdim ama dikkat etmediğim bir ayrıntı varmış ki meğerse pesto sosluymuş, yani çok yağlıymış! Neyse, yağlardan kaça kaça tabağımdakileri yedim. Ama peynir fazla geldi, 2-3 dilimi kaldı. Hiç ekmek yemedim ama eşimin tabağında bıraktığı mantılardan biraz tırtıkladım. Sanırım 1 dilim ekmek kalorisini aşmamışımdır. Ama mozarellam çok yağlıydı. Bu siparişimden pişman oldum :(

Ofise dönünce önce 1 fincan Türk kahvesi içtim, sonra da 1 fincan Doğadan ananaslı-acaili yeşil çay içtim.


Dün yemek yaptığım için akşam yemeğim hazırdı. İnci ve eşim kıymalı biber dolmasından yedi ama ben etsiz kıymasız, zeytinyağlı bir kabak yemeği yedim. Yanında 1 küçük kase yoğurt ve 1 dilim de ekmek vardı.



İncimin mini orkidesi :)
Yemekten sonra 1 fincan daha kahve içtim.

Henüz başka birşey yemedim ama biraz şekerim düştü. Sanırım birazdan meyve yiyebilirim ama vaktim kalırsa (şu an saat 23.00)

Bugün bu kadar katı olmak zorundaydım çünkü cezamı çekmem gerekiyordu. Acımadım kendime :)

Gece yatmadan önce çok şekerim düştüğü için 1 küçük kutu muzlu süt içtim, şekerimi yükseltmeyince 9 tane de küçük çilek yedim.



Diyetisyen Serap Orak Tufan 

Sosyal medyada takip etmek için:
İnstagram için 
http://instagram.com/diyetisyenserap 
Twitter için  https://twitter.com/DiyetisyenSerap 
Facebook için  https://www.facebook.com/pages/Kendinize-%C4%B0yi-Bak%C4%B1n-Beslenme-

8 yorum:

  1. Merhaba, ben beslenme ve diyetetik 2.sınıf öğrencisiyim.Kendim de kilo vermeye çalışıyorum.Kilo vermek sorun olmuyor ama sabit tutmak oldukça zor.Hep 4-5 kilo alıp veriyorum.Kaçamak kavramını ayarlayamıyorum.Taviz tavizi doğuruyor anlayacağınız.Bu konu hakkında ne önerirsiniz? Yani bir diyet kaçamağıyla başlayan sağlıksız beslenme biçimini nasıl durdurabilirim? Bu konuyu önemsiyorum çünkü mezun olduğumda böyle şikayetler duyacağıma eminim.Yardımcı olursanız çok sevinirim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sık sık reddederek bunu iyi bir antrenman şansına dönüştürebilirsiniz ve otokontrolünüzü yükseltebilirsiniz. Pes etmek yok :)

      Sil
  2. Merhaba ben haftada 2 gün spor yapiyorum protein ağırlıklı besleniyorum beslenmemden karbonhidratlari tamamen çikarmak istiyorum bu zararlimidir

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet zararlı olur, çıkartmamanızı tavsiye ederim.

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...