5. GÜN

Saat 07.15
Günaydın Çarşamba!



Hiçbir şey yemeden evden çıktığım çok nadirdir. Evde kahvaltı yapmayı sevmiyorum çünkü ofise gidip e-maillerimi kontrol ederken kahve keyfi ile birlikte kahvaltı yapmak daha zevkli. Ama sabah uyandığımda çok aç olduğum için en azından 1 bardak sütümü mutlaka içiyorum. Sütçüyümdür biraz :)

Süt bileşiminde protein, yağ ve karbonhidrat içeren harika bir besindir. Bu 3'lünün bir arada olması midemizde daha çabuk tokluk hissi yaratır. Üstelik de kan şekerimizi daha güzel dengeler. Sevmiyorsanız şanssızsınız ama alışkanlığınız yoksa bir yerlerden başlayın ve gün içinde en acıktığınız saate 1 bardak süt ekleyin. Farkı göreceksiniz...

08.00
1 su bardağı süt (asla light içmem bazen yarım yağlı da olabilir)

09.15
2 adet üçgen Karper peynir
2 dilim tam buğday ekmeği (Doygun)
2 fincan şekersiz sade filtre kahve (Tchibo Africa Intense) ofis mis gibi kahve koktu...

11.30
4 adet kuru erik (Peyman, fena halde taktım buna :)

Bugün evden yemek getirmedim. Ama yine de ev yemeği tercih ederim...

13.00
1/2 kase sebze çorbası (daha çok un çorbası gibiydi)
4-5 yemek kaşığı türlü (patates, bezelye, kabak, patlıcan içeriyor)
4 yemek kaşığı bulgur pilavı (pirinç pilavından daha çok severim)

16.00
1 adet kivili Activia probiyotik yoğurt

17.00
1 küçük portakal

Bugün 19.30'da ofisten çıktım, çalışma saatlerime göre erken sayılır :) yani eve gidip yemek hazırlamaya zamanım var biraz...

2 gündür sebze ağırlıklı yemek yiyorum sayılır. Bu akşam köfte yemeye karar verdim. Canım annem sağolsun önceden köfteleri yapıp poşetlere koyuyor. Bana da hazır yemek oluyor. Mikrodalgada çözdürüp pişiriyorum. Düşünceli Annem ellerine sağlık!
Zannetmeyin ki annem yapmazsa ben de yapmıyorum. Boş zamanımda ben de hazırlayıp derin dondurucuya koyuyorum. Her zaman biraz vakit vardır yeterki yapmayı isteyeyim :) Böylelikle işten eve gelince kısa sürede hazırlayabileceğim seçeneklerim oluyor...

20.00
3 adet ev köftesi (yağsız teflon tavada hafif ateşte pişiriyorum her zaman)
8 adet acılı elma dilim patates-Feast, çok acı dikkat! (fırın tepsisine yağlı kağıt seriyorum ve hazır patatesleri fırında pişiriyorum. Bu şekilde yağda kızartma kalorisinden de kurtulmuş oluyoruz)
2 tatlı kaşığı Bin ada sosu- Kuhne (bu sosa bayılıyorum :)
1 kase az zeytinyağlı bol yeşillikli salata (yeşillikleri yıkamaya çok üşendiğim için bu işi eşime bıraktım. Zaten o da salata yapmayı çok seviyor :) çok da güzel yapmış eline sağlık kocacım...)

21.00
Kuşburnu çayı

Muhteşem Yüzyıl zamanı :)

22.30
1/2 elma + 1/2 armut

Toplamda yaklaşık 2,5 litre su

Günün Değerlendirmesi :
Her besin grubundan yiyecekleri tükettiğim son derece dengeli bir gün oldu. Hatta
kalorili şeyler yemediğim için düşük kalorili bir gün de denebilir. Gün içinde randevu aralarımda mutlaka birşeyler yediğim gözünüzden kaçmamıştır. Bu şekilde ara öğünler yiyerek kan şekeri kontrolünüzü sağlayabilirsiniz. Bu da sizin ana öğünlerde çokça besin yemenizi engeller.
Malesef yine hareket yok :(

23 Şubat Çarşamba

Diyetisyen Serap Orak Tufan

www.kendinizeiyibakin.com

4 yorum:

  1. Merhaba serap hanım,
    Benim hayatımdaki 4. büyük diyetime başladım diyebilirim.1 seferinde diyetisyen kontrolünde devam ettim ama bu sefer kendim bişeyler yapıyorum.Tabi diyetisyenimin tavsiyeleriyle :).Benim sormak istediği bir konu var.Ben pzt salı perş ve cuma 40 dakika hızlı tempo yürüyüş yapıyorum.Sizce bir süre sonra bu tempoya alışıpta kilo verme oranım düşermi?Sizce spor ne kadar olmalıdır?Sizin pek fazla spora ağırlık vermediğinizi görüyorum ama ben 80 kiloyum siz 50 o yüzden kendimi sizinle kıyaslamıyorum tabi :))) .
    Hacer.

    YanıtlaSil
  2. 1.yoruma benden cevap: bence verilmesi gereken kilo 5 kilodan fazla ise bir diyetisyen yardımı alınmalıdır. Çünkü bilinçsizce yapılan diyetler vücuttaki yağ oranımızın sabit kalıp, kas oranımızın düşmesine sebep olabilir. Bu nedenle bence sorununuzu böyle çözmeyin. Spor içinse bildiğim kadarı ile diyetisyenler her zaman haftada 3 kere 1 saat veya 4 kere 45 dakika yürüyüş (hızlı değil normal tempolu) tavsiye ediyorlar. (Lütfen ukalalık olarak algılamayın, ben de aynı ikilemleri yaşıyorum, ama profesyonel desteğinden asla vazgeçmem )

    YanıtlaSil
  3. Aslına bakarsanız asla spor ve hareket karşıtı değilim ama ben kendi adıma sık sık egzersiz yaptığımı söyleyemeyeceğim. Sonuçta ben de ofis içi çalışıyorum ve günümün çok büyük bir kısmı masa başında geçiyor.

    Tıpkı beslenme şekli gibi egzersiz de bir yaşam tarzı olmalıdır. Sadece diyet döneminde suni bir ortam yaratarak spor yapmaktansa hayat boyu sürdürülebilecek bir alışkanlık haline getirmek daha faydalıdır. Özellikle kendi danışanlarım için de en çok dikkat ettiğim şey yüksek kilolardaki insanların bir süre spor yapmamasıdır. Çünkü yüksek ağırlıktaki kişilerin spor yapması eklemlerine yarardan çok zarar verir.

    Severek yapıyorsanız ve zaman ayırma konusunda bir sıkıntınız yoksa haftada 2-3 kez ortalama 45 dakikalık hafif-orta tempolu kardiyo egzersizler diyet döneminde zayıflamaya yardımcı olacaktır.

    YanıtlaSil
  4. Teşekkür ederim cevabınız için.
    Hacer.

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...