7. GÜN


08.00
Güne başlıyorum...

Bugün öğleden sonra uzman tv ile video çekimim olacağı için saçlarıma fön çektirmeye karar verdim. Sanırım dünya üzerinde kuaföre gitmekten hoşlanmayan nadir kadınlardan biriyim. Mecbur kalmadıkça (düğün, nişan, çekim, özel gün kutlaması vb.) hiç saç yaptırmam. Gerçekten bunalıyorum! Bir de bunun için biraz daha erken kalkmak gerekiyor ki bu da hiç sevmediğim şeylerden biri zaten...

08.30
1 su bardağı süt (sensiz olmaz, sensiz olmaz...)

10.30
1,5 kibrit kutusu kadar kaşar peyniri
2 dilim tam buğday ekmeği
1 kupa sade Nescafe Green (şekersiz)

Öğlen yemeğimi yine evden getirdim.

14.00
7 kaşık z.yağlı patlıcan yemeği
2 dilim tam buğday ekmeği
Malesef yoğurt kalmamış :(

14.30
2 adet kuru kayısı

16.00-17.30 www.uzmantv.com çekimi
Uzman tv ekibi geldi. Vitaminler-mineraller konusunda bir video çekimi yaptık. Gerçekten çok faydalı bilgilerin olduğu bir web sitesi. Ben de merak ettiğim konularda bu sitedeki kayıtlardan izleyerek bilgi sahibi oluyorum.

Çekim sonrası tatlı yiğenim Berra ve babası beni almaya geldi ve Starbucks'a gidip annesini beklemeye başladık. Kış mevsiminde en güzel tatlardan biri Chai Tea Latte bence. Ama içindeki bitki özü şurubu nedeniyle biraz tatlı oluyor. Hiç şeker koymadığım halde bana oldukça tatlı geliyor.

17.45
1 short Chai Tea Latte (Starbucks)

Evde yemek yok o zaman dışarda yiyelim. Ataşehir'deki Çömlek en sevdiğim yerlerden biri. Hem yemekler güzel hem de mekan çok rahat...

19.00
1 porsiyon kuru fasulye (sanırım 8 kaşık dolusu vardır, benim porsiyonum biraz yağlı geldi)
1/2 porsiyondan az pirinç pilavı (3-4 kaşık kadar)
1 parça turşu (en çok sevdiğim şeylerden biri turşudur. Kendimi tutmasam bir oturuşta 1 kavanoz dolusu yiyebilirim)
1 kutu ayran

Son günlerde çok hareketsizim. En son geçen hafta Pazar günü Karaköy'e gittiğimizde çok hareketli geçmişti, bol yürüyüş dolu ve ayakta geçen bir gündü (bakınız 2.gün). Bu nedenle bu akşam biraz hareket olsun diye kondüsyon bisikletine bindim. Eşim bisikleti salonun ortasına getirdiği için tv karşısında film izlerken sürmek iyi oluyor. Vakit nasıl geçiyor anlamıyor insan.

21.45
20 dakika bisiklet egzersizi (fena bir tempo değildi)

23.00
1 çay kaşığı ballı ıhlamur

Toplamda yaklaşık 2 litre su

Günün Değerlendirmesi :
Bence bu gün de beslenmem açısından güzel bir gündü. En önemli eksik taze meyve yiyemem oldu. Aslında zaman olmadığından değil bugün canım pek istemedi. Akşam yediğim yemek ev yemeklerime göre biraz yağlı olduğu için uzun süre tokluk hissi yarattı.
20 dakika bile olsa bugün bisiklet egzersizi yapmam da benim için iyi bir ayrıntıydı.

25 Şubat Cuma

Diyetisyen Serap Orak Tufan

www.kendinizeiyibakin.com
www.seraporak.com

2 yorum:

  1. sizi takip ettikçe rahatlıyorum açıkcası. çünkü ben basmakalıp listelerden, uyulması gereken kurallardan nefret ederim. çarşıya çıkınca kahve keyfine asla hayır diyemem çünkü :))

    YanıtlaSil
  2. İyi hissetmenize sevindim, amaç diyeti kolaylaştırıp doğallaştırmak. Yani bir yaşam tarzı haline gelmesi.
    Ben de kahve keyfine hayır diyemem ama yanında nadiren tatlı birşeyler yerim. Yersem de bir arkadaşımla paylaşmayı tercih ederim. Böylelikle hem nefsimi köreltmiş ve ortamın tadını çıkartmış hem de düşük kalori almış olurum :)

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...