14.GÜN

Bu hafta çok yoğun geçiyor. Cuma günleri yarım gün çalışıyorum, çünkü Cumartesi günlerim çok yoğun geçiyor. Kendime biraz zaman ayırmam gerek.
Şu an en büyük hayalim Pazar sabahı uyanıp tüm günü evde geçirmek ve dinlenmek...

08.00
1 bardak süt
Tost (2 dilim tam buğday ekmeği + 1 dilim kaşar peyniri)

08.40
1 kupa şekersiz sade kahve

11.00
1 adet kuru kayısı

12.00
1 adet kivili Activia probiyotik yoğurt

12.30
7 kaşık ıspanak yemeği
2 kaşık yoğurt
2 dilim ekmek

16.00
2 küçük acıbadem kurabiyesi
1 adet kuru erik

18.00
3-4 kaşık mercimek çorbası
1 porsiyon iskender (Fazladan sos ve tereyağ koydurmadım, altındaki pidelerin yarısından biraz az yedim, yanındaki yoğurdun tamamını yedim. Bu şekilde hem daha az kalori almış, hem de istediğimi yemiş oldum)
Mevsim Salata

20.00
3 tatlı kaşığı supangle

22.00
Sade nescafe

00.00
1/2 paket Gran Pavesi kraker (geç yatınca böyle kendimi tutamamazlık yapıp yatmadan yarım saat önce birşeyler yiyebiliyorum)

Günün değerlendirmesi :
Birkaç gündür sebze ağırlıklı yediğim için bu akşam kırmızı et yemeyi tercih ettim. Yediğim yemeğin kalorisini arttırmamak için önüme geldiği şekilde yedim. Üstelik böylece daha az kolesterol almış oldum.
Bir huyum vardır, yemek istediğim şeyleri asla engellemem ama düşük porsiyonda ve tadımlık olarak yerim. Bu şekilde hem nefsimi köreltmiş hem de fazla kalori almamış olurum. 1 kase supangle yemektense 3 kaşık yiyip bırakmak, çayın yanında sadece 1 kurabiye kadar acıbadem yemek bunlara örnektir. Kilo kontrolü için kalorili şeyleri az miktarda ve az sıklıkta yemek çok önemlidir. Keşke çok yiyip , çok keyif alıp, hiç kilo almasak...Ama bu mümkün değil!

04 Mart Cuma

Diyetisyen Serap Orak Tufan

www.seraporak.com
www.kendinizeiyibakin.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...