14 Haziran 2012 Perşembe

Bu sabah daha düşük kalori almak adına kahvaltı yapmamaya karar verdim. Çünkü dün tam da yatmadan önce 1 paket cips yemiştim. Aldığımız fazla kalorileri en yakın zamanda atmak için harekete geçmemiz lazım. Kahvaltı etmeyerek ortalama 200 kcal az almış olacağım bu da akşam yediğim cipsi telafi eder. En azından matematiksel olarak. Ama kahvaltı yapmamak doğru birşey değil. Bunu asla alışkanlık haline getirmiyorum.

Evden çıkmadan önce mutlaka 1 bardak sütümü içiyorum tabi ki...

08.30
1 bardak süt

Bugün yoğun bir gün olduğu için zaten nasıl öğlen oldu anlayamadım. Öğle yemeğimi evden getirmiştim.

12.30
6-7 kaşık zeytinyağlı kabak yemeği (eşim sebze özellikle kabak yemediği için tüm yemeği ben bitirmek durumunda kalıyorum)
2 kaşık yoğurt
1 yuvarlak kepekli ekmek

15.00'den sonra arkadaşlarım geldi. Gelirken Komşufırın'dan kek almışlar. Kahvenin yanında çok iyi oldu :)

15.30
1 dilim kek (1 cm kalınlığında bir kek ortalama 1 dilim ekmek + 1 porsiyon meyve + 1 tatlı kaşığı yağ kalorisi içerir. Yani ortalama 170-180 kcal)
1 kupa kahve (şekersiz)

17.00
1 fincan Türk Kahvesi (tek şekerli)
1 adet kuru kayısı


Bu akşam flamenko dersim var. Ofisten biraz geç çıktığım için taksiye binip kursa gittim. Aslında yürüyerek gitmeyi düşünmüştüm ama işim aksadığı için ofisten geç çıkmak zorunda kaldım. Çıkmadan önce bir muz yedim.

19.30
1 büyük muz

Zaten yorgun bir günümdeyken bir de derse kimsenin gelmediğini görünce hocamı kandırdım ders yapmadık. Beraber flamenko videoları izledik. Size hocam Melis Cangüler'in son videosunu izleteyim bari. Tıklayın :)


Eşim beni almaya geldi eve gittik, bir baktım annem 3 çeşit yemek yapmış bırakmış. Eve gelip hazır yemek bulmak harika birşey bence :)

21.00
2 adet zeytinyağlı kuru patlıcan dolması
6-7 kaşık zeytinyağlı taze fasulye
2 kaşık yoğurt


Bu sene sevdiğim eriklerden pek yiyemedim. Bugün eşim bulmuş almış. Bu iri, çok ekşi olmayan yeşil eriklere bayılıyorum...

22.30
1 adet kayısı
6 adet yeşil erik

Bu akşam başka abur cubur birşey yemeyerek günümü tamamlayabildiğim için çok mutluyum. Sağlıklı beslendiğim bir gün oldu.

Diyetisyen Serap Orak Tufan

1 yorum:

  1. Serap Hanım, acaba yeme alışkanlığı değişmeyen ve günde ortalam 8-9 adet sigara içen bir kişi, sigarayı bırakınca kilo alır mı? Yani sigarayı bırakınca otomatik olarak kilo eklendi diye bir durum sahiden var mı? Çünkü kişisel olarak bu bana pek mümkün gelmiyor. Hele hele ortalama 4-5 kilo muhabbeti daha da saçma geliyor. Bu ikilemde kaldığımdan bir süredir bırakmayı erteliyorum ama daha önce bıraktığımda kilo aldığımı da hatırlamıyorum işin gerçeği. Yaşım 25. Görüşlerinizi alırsam çok mutlu olacağım ve bana yardımcı olacak. Çünkü mesela bazı yerlerde diyetisyenlerin bile sigarayı bırakmanın kilo aldırdığını söylüyor. Ama siz genellikle bu basmakalıp ifadelerden sıyrılmakla öne çıktığınız için sormak istedim.

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...