Hamilelikte 38. hafta

13 Haziran Perşembe 2013 günü kızımla 38. haftamızı da tamamladık. Bu yazıyı yazdığım sırada kızımı çoktan kucağıma aldığım için yazının bir anlamı kalmadı gibi ama yine de en azından kısa bir özet geçeyim istiyorum...

İnci için belirlediğimiz doğum tarihi 19 Haziran olduğu için kızım 39 haftalık olarak doğacak diye düşündüğümden artık bu hafta tüm eksiklerimizi tamamlamanın derdine düştüm. Hem sıcaktan hem de ağırlıktan artık hiç birşey yapacak enerjim olmadığından bazı siparişlerimi internetten almaya başladım.

Haftasonu son kez bir İkea turu yapıp bebek odası için koltuk aldık. İkea reklamlarında görmüşsünüzdür. Tam istediğim rahatlıkta ve renkte oldu. Evdeki büyük berjeri de salona getirdik.

Tam 38. haftam bittiğinde Lansinoh'ta çalışan bir arkadaşım bana bir hediye paketi getirdi. İçinde lohusalıkta çok lazım olacak şeyler var. Zaten çoğu doğum yapan kadın bu markayı ve ürünlerini kullanıyor. Boşa değilmiş ben de anladım :)


Gelelim doğum öncesi fotoğraf çekimine... Daha önce de belirttiğim gibi doğumda fotoğraflarımı aynı zamanda yakın arkadaşım olan Melissa Mey çekecek. 38 +1 günümde yani Cuma akşamı beraber bir yemek yiyip, fotoğraf çekme planı yaptık. Bolca sohbet ettik, güldük, eğlendik, efkarlandık. Melissa eşimle ve tek olarak fotoğraflarımı çekti. Çarşamba'ya kadar fırsatımız olmayacaktı.

Arkadaşlarımız geç gitti, yatışımız saat 02.30'u buldu. Cumartesi 3 tane randevum vardı. Saatimi kurup yattım. Sabah kalkıp işe gitmeyi planlamışken henüz doğuma gideceğimi bilmiyordum!

Tam 38 + 2. günümde sabah 07.40'da kızım bizi görmek için daha fazla dayanamadı (dün akşam çok eğlenmiştik sanırım birşeyler kaçırıyorum diye düşündü :) ve normal doğumlarda olduğu gibi ani ve beklenmedik bir şekilde suyum geldi ve sancılar başladı...

Bir sonraki yazımda kızımın doğum hikayesini yazacağım. Girişi yapmış oldum.

Blog yazmakta gecikebiliyorum ama twitterda anında ve daha sık paylaşımda bulunabiliyorum. Takip etmek isterseniz tıklayın :)

Diyetisyen Serap Orak Tufan


8 yorum:

  1. sabırsızlıkla bekliyorum kavuşma hikayenizi, tekrardan gözünüz aydın :)

    inşallah kilo durumlarından da bahsedersiniz, merak ediyorum kaç kilo alıp ne kadarının gittiğini..

    YanıtlaSil
  2. Hayırlı olsun, Allah sağlıkla büyütmeyi nasip etsin inşallah. Çok mutlu oldum, İnci hanım sürpriz yapıp kendisi gelmiş erkenden. Tebrik ediyorum sizi. Ben daha yolun başındayım, 18.haftamız bitmek üzere, yazıların yol gösterici oluyor. Tekrar tebrikler ve teşekkürler

    YanıtlaSil
  3. hoşgeldin inci kız, gözünüzaydın analıbabalı büyüsün :)

    YanıtlaSil
  4. tebrik ederim Allah analı babalı büyütsün :)

    YanıtlaSil
  5. Serap Hanım Allah analı babalı büyütsün. Sağlıklı, neşeli, upuzun bir ömrü olsun İnci'nizin.

    YanıtlaSil
  6. çok sevindim :))allah analı babalı büyütsün mutlu bir ömür geçirin hep birlikte yazının devamınıda dört gözle bekliyorum:)) bizi ihmal etmeyin arada bir yazın :)) banu..

    YanıtlaSil
  7. aaa maşallah Allah analı babalı büyütsün çok sevindim inşallah herşey gönlünüzce olmuştur :)

    YanıtlaSil
  8. Herkese çok teşekkür ederim :) sevgiler...

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...