İnci 10 aylık oldu! :)

İnci 10 aylık

Merhabalar,

İnci kızım dün tam 10 aylık oldu :) Çocuktan sonra zaman gerçekten çok daha hızlı akıyormuş. Şimdi yeni doğmuş bir bebek gördüğümde İnci bana kocaman çocukmuş gibi geliyor :)) ama sonra bi bakıyorum 1 lokmacık!

Bazı kelimeler söylemeye çalışıyor sanki. Örneğin bana emme diyor :) babasına babbba, dedesine deddde, Berra'ya beyyyyyaaa ve teyzesine teyyyy diyor. Artık konuştuklarımızı anlayıp ona göre tepkiler veriyor. Mesela aaa kim gelmiş dediğimiz zaman evin kapısının olduğu tarafa bakıyor. Bir de anneyi öp dediğim zaman yaklaşıp yüzümü yalıyor :) Çocuk sahibi insanlarda da tıpkı kedi-köpek besleyenlerde olduğu gibi anlatacak konu bitmez. Çok fazla İnci anlatıp sizi baymak istemem, nihayetinde asıl konumuz HER ZAMAN DİYETTTT!!!

Boba bebek taşıyıcımızla gezerken özgürüz :)
En son 2 Nisan'da tartıldığımda 57,2 kg idim. Yani hamilelik öncesi kilomdan hala 2-3 kg kadar fazlayım. Kilolu olmadığım ve giysi sıkıntısı yaşamadığım için henüz diyet yapmıyorum. O nedenle fazla kilolarım duruyor. Ama ondan da önemlisi spor yapmaya vakit ayıramıyorum. Vaktim olsa canım istemiyor, canım istediği zaman da vaktim olmuyor. Tam bir çıkmazdayım. Spor salonu üyeliğim hala devam ediyor. Kilo versem bile bu gevşeyen karın kaslarımı sıkılaştırmam lazım. Sadece benim değil tüm doğum yapmış kadınların tabi :)

İnci'yi hala emziriyorum. O nedenle öğleden sonraları 2 saatliğine eve gitmeye devam ediyorum. Sonra 16.00 civarında ofise yeniden gelip 19.30'a kadar çalışıyorum. Yine bir diyet sezonunu açtığımız için randevular yoğunlaştı ama eve gitme kararımı bozmuyorum. Daha çok para mı yoksa İnci ile daha çok zaman mı? Tabi ki İnciiii ;)

Nat Geo mutfak çekiminden kareler :)

Bu arada blogda hamilelik günlüğümü okuyup faydalanan herkes için çok sevindiğimi de söylemek istiyorum. Blog gerçekten tam da kurulma amacına hizmet ediyor. Bana veya başka bir diyetisyene ulaşma imkanı olmayanlar için verdiğim özet bilgiler pratik hayatta yerini buluyormuş. Olumlu geri bildirim yapan herkese çok teşekkür ederim. Bundan sonraki amacım daha çok kişiye ulaşmak olacak o nedenle lütfen blogu bilenler bilmeyenlere anlatsınlar :)

Uzun zamandır yemek fotoğrafı paylaşmadım galiba. O nedenle blogda bir klasik olarak, en son Cumartesi arkadaşımla çıktığım yemekte yediğim, favori yemeklerimden biri olan füme somonlu salatayı sizinle paylaşmak istiyorum. Hamilelikte pek yiyememiştim ama şimdi çok sık olmasa da yiyorum artık. Doğumdan sonraki ilk aylarda da yememiştim, çünkü sonuçta ne kadar işlem görse de çiğ besin kategorisinde. Salatam gayet güzeldi ama sosu malesef mayonezliydi :(

Polonez'in Füme Somonlu Salatası

Sonraki yazıda görüşmek üzere, haberleri okudunuz :)

Diyetisyen Serap Orak Tufan

16 Nisan 2014 Çarşamba

web sitem www.kendinizeiyibakin.com
twitter DiyetisyenSerap 
instagram serapistan 
facebook grubum Kendinize İyi Bakın Beslenme Danışmanlığı

bekleriz efendim :)

8 yorum:

  1. Serap hanim tekrar gorusmek cok hos.bebek tasiyicinizdan memnunmusunuz.benim oglum 5 aylik.bebek arabasini ve hatta bizim arabamizi bile sevmiyor.almayı düşünüyorum ama hangisi karar veremiyorum.birde fiyatini ogrenebilirmiyim.tesekkurler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben gayet memnunum, taşıması çok rahat. Aynı zamanda bebeğin bacak yapısını destekleyecek ortopedik şekle sahip. Bir arkadaşımın eticaret sitesinden aldım. Tuniko'dan sipariş verebilirsiniz. http://www.tuniko.com

      Sil
  2. Serap hanım 80 kilodan sizin gibi 50- 55 kiloya inmek için ne kadar zamanlık bir sürece ihtiyacım var ? Hayatımdan karbonhidratı bir süreliğine çıkarmalı mıyım ? Cevabınızı bekliyorum...İnci ye kucak dolusu öpücükler.. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ayda ortalama 3-4 kg verseniz ortalama 6-7 ayda sağlıklı bri şekilde zayıflarsınız. Hiçbir şeyi kesmeden ancak dozunda yiyerek kilo verebilirsiniz. Sevgiler :)

      Sil
    2. Çok teşekkür ederim sorumu cevapladığınız için Serap Hanım. Çok yararlı bir blog. Takipteyim :)

      Sil
  3. Serap hanım inci bebeğe ek gıda ne veriyorsunuz yeni annelere fikir olmuş olur

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bununla ilgili başka bir yazıda ayrıntı vereyim bari :)

      Sil
    2. Teşekkür ederim serap hanım yazınızı sabırsızlıkla bekliyoruz

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...