5 Mayıs 2014 Pazartesi beslenme günlüğüm

Hayırdır inşallah :) sen yazma yazma, sonra da aynı gün 2 post yaz :) ben bile bazen kendimi tuhaf buluyorum. İnci 22.00 sularında uyudu ve şu an saat 22.50. Kendimde yazma gücü buldum.

Ofisimin bulunduğu bina
Dün gecemiz çok uykusuz geçti. İnci çok sık uyandı. Sanırım diş çıkarmaya çalışıyor olabilir. 10 gün sonra 11. ayımız dolacak ama sadece altta 2 dişimiz var. Diğerleri bir türlü çıkmıyor. Zaman zaman uykusuz geceler şeklinde çıkma sinyalleri veriyorlar. Bu sabah 05.00'de cin gibi olan ve sonrasında uyumayan İnci nedeniyle günüm çok uykusuz ve yorgun başladı. Evden çıkıp ofise gidene kadar sağlam sert bir kahve hayali kurdum. Ama ofiste sadece çözünür kahve vardı :( Keşke ofisin yanında Mc Donalds olacağına her hangi bir kahve zinciri olsaydı…

Kahvaltımı 09.30'da evde yaptım. Her zamanki gibi 2 dilim kadar beyaz peynir ve yanında 2 dilim tam buğday ekmeği yedim. 2 dilim domates ve salatalık da yedim. Her sabah olduğu gibi 1 bardak günlük sütümü de içtim.

Ofiste saat 11.00'de şekersiz 1 kupa şekersiz kahvemi de içtim. Sonra blog yazmaya başladım. Ama yoğunluğum nedeniyle yayınlamaya ancak akşam vakit bulabildim.

Kızımla yağmurda yürüyüş yaptık

Öğleden sonra ofis dışında bir işimiz olduğu için İnci ve annem ofise geldi ve beraber çıktık. O kadar acıkmıştım ki çıkmadan 2 minik parça galeta yedim. Öğle yemeği saatimiz çok sarktı.

14.30'da Ataşehir Değirmen'e gittik. Annemle yemeklerimizi paylaştık. 

1/2 ton balıklı sandviç (içine hardal koyunca süper oldu)
1/2 tavuklu dürüm (eskisinden farklı yapıyorlar, bu daha güzel olmuş)
Tabağımdaki patates kızartmalarının malesef ki yarısını yemişimdir :( hep hardal yüzünden
1 kutu da ayran içtim

Yemekten sonra az şekerli bir kahve içtim, yanındaki lokumu da yedim.


Saat 19.30'a doğru ofisten çıkana kadar başka bir şey yemedim ama tam çıkmadan önce 6 tane kavrulmamış fındık attım ağzıma.

Eve gelince yemek hazırdı. Önce biraz İnci ile ilgilenip saat 20.00'de sofraya oturdum.

1 tane kabak, 1 tane de patlıcan dolması
5 kaşık kadar makarna
2-3 kaşık yoğurt yedim.

Bu akşam yemeği normalde yediğimden daha az yedim (bu marnanın 3 katını yerdim). Çünkü dün tüm gün yazlık-kışlık giysi değişimi operasyonu yaptığım için moralim bozuldu. Özlediğim bazı giysilerimi giyebilmem için 2-3 kg vermem gerek. Artık dikkat etsem iyi olacak. Bu kadar ay diyet yapmadan geçti, sadece kilomu korumuş oldum.

Az şekerli bir kahve daha içtim. Yanında 1 minik kare de bitter çikolata yedim.



Yemekten sonra ve hatta tam da bu satırları yazmadan önce oldukça acıkmıştım. Ama sadece bu fotoğraftaki meyveleri yiyerek idare ettim. Şu an kendimi çekirdek yememek için zor tutuyorum. Neyse ki dijitürkte çalan radyoda en sevdiğim şarkılardan biri başladı da rehabilite oldum. Merak edenler için bir tık ;)



Bugünlük beslenme günlüğüm bu kadar hala biraz açım, sanırım midem büyümüş. Kendimi biraz terbiye etmem gerek…

Bol bol su da içtim tabi ama alkali değil tabi ki, daha doğrusu alkali su içmek gerekmiyor. Gerçekçi olun, her yıl çıkan farklı beslenme akımlarının veya eğilimlerinin peşinden sürünmeyin. Bu da diyetisyenden günün öğüdü olsun :)

EK:
Saat 01.00 civarında evde kalan son 1 çaybardağı kadar sütü içtim çünkü karnım açlıktan gurulduyordu. Sonra gece saat 03.00'de 1 adet de muz yedim. Sabaha kadar kaç kez kalktığımı sayamadım artık.

Diyetisyen Serap Orak Tufan

5 Mayıs Pazartesi 2014

2 yorum:

  1. Merhaba ben size bir şey sormak için rahatsız ediyorum.Yaklaşık aynı dönemlerde hamileydik.Benimde 9 aylık bir oğlum var.Hamile kaldığımdan beri sitenizi takip ediyorum.Ben 12 kilo aldım hamileliğimde,hamile kaldığımda 56-57 kilo idim şimdi 54 lerdeyim. Aslında tekrar 57 olmak için uğraşıyorum ama göbek sıkıntı yaratıyor bu seferde.Çalışan bir anneyim, hamileliğimden önce spor yapıyordum ama şimdi hiç zamanım yok.Özel sektördeyim zaten oğlumu günde 3 saat anca görebiliyorum.Her neyse benim sorum güzel İnci'nizle (Allah nazarlardan korusun) çekilen fotoğrafınızda gördüğüm kangurunun markası olacak.Ben babyjörn almıştım çok da kullandım ama 9 kiloya kadar kullanılıyormuş. Uras şimdi 9 kilo.Yeni ve daha kullanışlı bir kanguru arayışındayım.Her yerde özellikle tatilde arabayı çok kullanmak istemiyorum.Bana bilgi verebilirseniz çok memnun olurum.Ailenizle size mutluluklar diliyorum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hem size hem de bebeğinize de maşallah diyeyim. Göbek meselesi sanırım hep sporsuzluktan :) Bende de var çünkü :)
      Markası Boba. Oldukça menunum. Eşimde takıp bebeğimizi gezdirebiliyor. www.tuniko.com sitesinden aldım. Tavsiye ederim.
      Uras'ı öpüyorum, sevgiler :)

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...