9 Mayıs 2014 Cuma beslenme günlüğüm

Dün sağlıklı beslenmenin verdiği gururla güne başladım. Ama maalesef İnci çok huysuz uyandığı için benim de modum düştü. İşe gelene kadar kucağımda kalmak istedi, zor hazırlandım. Hiç tadı yoktu, devamlı ağlıyordu. Ateşine baktım normaldi ama diş çıkarıyor olabilir…

Saat 09.30'da hızlı hızlı kaşarlı bir tost yedim ve yanında 1 bardak süt içtim.

Bugün hava tam bir kış günü gibi. Evden çıkarken şakır şakır yağmur yağıyordu. Böyle havalarda randevularda aksamalar olur, genelde iptal ederler. Bugün de gelmeyenler oldu tabi. Neyse İstanbul trafiği (çilesi) söz konusu olunca herkes birbirine karşı anlayışlı olmalı. Ben de olsam trafiğe girmek yerine acil bir işim yoksa evde kalmayı tercih ederim.

Apitera serisi 

Ofiste birşey içmedim ama 1 tatlı kaşığı kadar Apitera'nın arı sütü, bal, polen, propolis karışımından yedim (Altıparmak). Bazı günler unutuyorum ama aklıma gelince yiyorum. Antioksidan kaynağı olarak tavsiye edebilirim. Apitera'nın 4 farklı ürünü var ve sadece eczanelerde satılıyor. Çünkü soğuk zincirinin bozulmaması lazım.


Öğle yemeğimi 14.30'da yedim. Evde kalan yemekleri bitirdik. Hiç sevmediğim halde patates yemeği yemek durumunda kaldım. En manasız bulduğum yemeklerden biri patates yemeğidir. Çocukluğumdan beri hoşlanmam ama yerim.

4-5 kaşık kıymalı patates yemeği
3 kaşık pirinç pilavı
1 adet  kıymalı kabak ve 1 adet patlıcan dolması
2 kaşık bezelye yemeği
2 kaşık yoğurt

Bol nişastalı bir öğün oldu. Yemekten sonra tek şekerli bir kahve içtim.

Ofise geri döndüğümde yine birşey tüketmedim. Eve gelene kadar da kan şekerim çok düştü (hipoglisemi). Hatta zihnim o kadar bulanmış ki bilgisayarımı arabanın bagajında unutmuşum (iş çıkışı eşim beni almaya gelmişti). Yemek yedikten sonra, İnci'yi emzirip uyuttuğumda aklım başıma geldi ve çok panik oldum! Bilgisayarımı nerede bıraktığımı hatırlayamadım :( Neyse ki bagajdan çıktı. Takip edenler bilir, daha önceki bilgisayarım bagajdan çalınmıştı. Sakın bagajda bırakmayın. Arabanın kilit sistemini engelleyen bir düzenekle bagajın kilit dışı kalmasını sağlayıp, kolayca hırsızlık yapıyorlar.


Yemeğimi 20.00'den sonra yedim. Annem buzluktaki mantıları çıkarmış (bana harika bir süpriz oldu). Yemek yapma fırsatı olmamış. Çünkü İnci'nin bugün ateşi çıktı. Sabah yoktu ama öğleden sonra 38'i buldu :( şurup vermek zorunda kaldım. İşe gidince de aklım onda kaldı :(

1 büyük tabak dolusu mantı yedim , sanırım 2 standart kupa dolusu vardır (üzerine 3-4 kaşık yoğurt, 2-3 kaşık salçalı sos ve baharatlar ekledim)

Yemekten sonra tek şekerli bir kahve daha içtim, yanında da içinde fındık olan bir tane çikolata yedim.



Bir ara eşim telefonla konuşurken yediği patlamış mısır kasesini elime tutuşturdu. Onun konuşması bitene kadar 2 avuç dolusu kadar mısır yemişimdir. Neyse ki ellerim küçük :)

Bu satırları yazdıktan sonra birşey yemeyi düşünmüyorum ama belli olmaz…

Yarın son noktayı koyarım. Malesef bu gün de biraz karbonhidrat ağırlıklı oldu ama en azından hepsi ev yemeğiydi.

Diyetisyen Serap Orak Tufan

9 Mayıs 2014 Cuma

10 yorum:

  1. İnciye geçmiş olsun :)
    mantı leziz görünüyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler, yorucu bir hafta oldu İnci ve benim için. Mantı her zaman başımın tacı :)

      Sil
  2. Sağolun. Ama geçmek bilmiyor sanki. Yakında bir diş gelecek gibi...

    YanıtlaSil
  3. bugün günlerden çarşamba ve siz yinee günlerdir yoksunuz...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Benzer günler olunca yazmek istemedim. Tam haftasonumu yazacaktım ki Soma nedeniyle üzüntüden modum düştü. Gerçekten içimden yazmak gelmedi, kusura bakmayın. Ama yazacağım. Üzülmeyin. Sevgiler...

      Sil
  4. İnanılmaz sağlıksız besleniyorsunuz,un şeker zararlı ne varsa menülerinizde,diyetisyen olduğunuza inanmak zor,bence bilinçli birinden yardım almalısınız.Biliyorum yorumumu yayınlamazsınız olsun ,belki size faydam olur.41 yaşındayım 51 kiloyum.paketlenmiş ürünleri yemiyorum,unlu mamuller ve şeker asla.Onun yerine kavrulmamış kuruyemiş yiyorum,yağlar kolay bir şekilde yanıyor.Merak etmeyin aç kalmazsınız,deneyin korkmayın.Tost demeyin artık lütfen.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kime göre? Neye göre sağlıksız.? Allah aşkına saçmalamayın diyetisyen olmak demek aç kalmak anlamına gelmiyor yada hiçbir besini tüketmemek.. Siz suan tamamen sağlıkli yaşama hayatını kanalize etmiş bir hasta gibi yorum yapıyorsunuz inanılmaz sağlıksızmiş hersey ölçülü tüketiliginde hiçbirinin zararı olmaz birde söyle düşünün bu sandıklarıniz eğer bu kadar lanet ve kötü şeyler olsa neden yaratılsin ki? Neden hergün milyonlarca kişinin sofrasında yesin ki? Bence biraz daha mantikli düşünmelisiniz.

      Sil
    2. Bu kadar içten bir yorum yazmışsınız, keşke adınızı da yazsaydınız da hitap etmesi kolay olsaydı, neyse…
      Öncelikle bugün sanırım iyi günümde olmalıyım ki normalde hiç önemsemeyeceğim ve de bu nedenle yayınlamayacağım yorumunuzu hem yayınladım hem de cevap veriyorum. Bu yorumu yazmaktaki amacınız tam olarak neydi bilemem ama madem böyle bir yorum yazarak diyalog başlattınız o halde benim de cevap verme ve yargılama hakkım doğdu.
      İlk olarak bu blogu ne zamandır takip ettiğinizi sormak istiyorum. 19 Şubat 2011 de başlayan blogumu ne zamandır takip ediyorsunuz? Eğer baştan beri veya uzun zamandır takip ediyorsanız kusura bakmayın ama hiçbir şey anlamamışsınız. Yok kısa süredir takip ediyor veya sadece günleri okuduysanız kendinizde bu kadar bilmiş bir yorum yapmak için nasıl hak buluyorsunuz? 41 yaşında ve 51 kg olmanız hiç birimiz için birşey ifade etmiyor kusura bakmayın (profesyonel bir yorum yapmam gerekirse ya boyunuz çok kısa veya da gereğinden fazla zayıfsınız ki bu da sizin sağlıksız olduğunuzu gösterir). Bu kadar kısıtlı beslenme bilginizle beni eleştirerek bir uzmandan yardım almam gerektiğini düşünüyorsanız o zaman ben de kısıtlı psikoloji bilgimle gereğinden fazla takıntılı bir kişilik olduğunuz yorumunu yapabilir ve bir psikologdan yardım almanız gerektiğini söyleyebilirim. Siz çok mükemmel biri olabilirsiniz ama ben değilim. Olmak gibi bir derdim de yok.
      Dedim ya bugün çok iyi günümdeyim galiba yoksa sizin egonuzu daha da şişirmek için 1 dakikamı bile ayırmazdım. Lütfen dikkat çekme eğilimlerinizi başka bloglarda uygulayınız.

      Sil
  5. Serap Hanım Merhaba,
    Beslenme anlayışınızı, pratik, ulaşılabilir ve dengeli bulduğumdan dolayı sizi tebrik etmek isterim. Yemek yemekten keyif alıyor ve müdahale etmeniz gereken yerde beslenme programınıza müdahale ediyorsunuz. Bir gün karbonhidrat ağırlıklı beslendiyseniz, bir sonraki gün proteine veya sebzelere ağırlık vermeniz ve kontrollü beslenmeniz sayesinde, ben de farkında olmadan bir vizyon kazandım ve yaklaşık 13 kilo verdim. Üstelik etrafta gördüğümüz şişirilmiş ve kasıntı diyetleri yapmadan, ev yemeği ile, işlenmiş gıdaları azaltarak, doğal besinleri beslenme programıma dahil ederek... Sizi takip etmeye devam ediyorum ve arada yapılan olumsuz yorumları ciddiye almamanızı rica ediyorum.

    YanıtlaSil
  6. Serap Hanım size bal olarak Arıcan Balları Organik Siirt Pervari Karakovan Balıni önermek isterim bende apitera urunlerinden kullanmistim fakat bu marka bana daha guvenilir ve dogal geldi..

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...