12 Ağustos Salı 2014

Blogda geride kaldığım için Pazartesi günümü yazmadan geçiyorum. Çünkü onu da yazarsam Salı ve Çarşamba gecikebilir. Bu riske girmemek için Salı gününden devam edelim…

Bu sabah tostumun içeriği biraz farklı oldu. Her zamanki kaşarlı tostumun içine bu sefer 2 dilim de salam koydum. Süt az kalmış. Küçük bir bardak da süt içtim.

İnci 2 gündür çok geç uyuduğu için hem blog yazmaya fırsatım olmuyor hem de uykusuz kalıyorum. Çünkü o ne kadar geç yatarsa benim de yatış saatim uzuyor. Çünkü kendime zaman ayırmak istiyorum. Hatta çoğu zaman eşim erken yatıyor ben yalnız kalmak istiyorum. Sanırım bebekleri annelerde hep aynı durum var :)

Ofise gelince hemen tek şekerli bir espresso yaptım. Bugün yoğun bir gün, acil ayılmam lazım :) fotoğrafını bile çekmeyi unutmuşum.


Öğle yemeğimi 14.00 civarında yedim. Pratik ve hafif olsun diye yine közlenmiş patlıcan ve yoğurt yedim. 4 kaşık hazır közlenmiş patlıcan ve 4 kaşık yoğurdu karıştırdım. Yağ koymadım çünkü zaten konservede biraz yağ var. Yanında 1 dilim de tam buğday ekmeği yedim.


Yemekten sonra 1 fincan az şekerli kahve içtim. Ortalama günde 3 fincan kahve içiyorum. Gayet sağlıklı yani. Hem antioksidan hem de kafein etkisi iyi oluyor. Zaten 3 tanesine şu an sürekli uykusuz ve çalışan bir kadın olarak muhtacım! 

Öğleden sonra ara öğün olarak bu mevsimin meyvelerinden olan 4 tane mürdüm eriğini de yedim. Öğlen az yediğim için bugün çabuk acıktım.



Kardeşim Antalya'dan tatilden geldiğinden beri yemekleri o yapıyor. İş çıkışı bize geliyor, beraber yemek yiyoruz. Yemekler ondan ;)

20.30
1 adet karnıyarık
4-5 kaşık pirinç pilavı
1 kase cacık



Ellerine sağlık kardeşimin :)

Size yeni hobimden ve oyuncaklarımdan bahsedeyim…
Onları yeni tanıdım ve hemen almaya karar verdim. Fuchiko bebeklerden bahsediyorum. Boyutlarına göre biraz pahalı bebekler olmalarına karşın blog ve benim için süper motivasyon kaynağı oldular bile. O nedenle bu koleksiyon için harcadığım parayı sanırım önemsemeyeceğim. Son dönemde biraz depresif ve düşük enerjili olan biri için tam da uygun zamanda hayatıma girdiler. Bu Japon kızlar artık hem fotoğraflarımı hem de blogumu güzelleştirecekler. Benim için de eğlence kaynağı olacaklar :)

Uzun uzun araştırmadan ilk gördüğüm anda hemen 3 tane sipariş verdim. Ondan sonra bir baktım meğerse bu bebekleri satan bir sürü kişi varmış. İlk 3 bebeğimi instagramdan @japonpazari hesabından satın aldım. Satıcı hanım çok ilgiliydi ve memnun kaldım. Sonra ki 7 seri bebeğimi de yine instagramdan @fuchikofigure hesabından satın aldım. Bu bayan da aynı şekildeydi :) 7'li paket diğerine göre daha hesaplı oldu. Ve çeşit açısından da beni daha mutlu etti. Her iki satıcının da samimi ve güven veren yaklaşımı için teşekkür ederim. Bu tarz koleksiyonlara ilgi duyuyorsanız takip etmenizi tavsiye ederim.

Bu akşam ki kahvemi güzelleştiren bu meraklı fuchiko aramıza hoşgeldi :)

Bugün tüm gün canım cips istedi ben de kafama koydum, akşam eve gelirken marketten aldım. Valla hiç de pişman olmadan afiyetle yedim :) Bazen içgüdülerimizi dinlememiz lazım…


Bu 1 kase mısır aromalı Çerezza cipsi yedim, kesmedi 1 paket de soğanlı peynirli Çerezza'dan yedim. Yarın artık tüm samimiyetimle sağlıklı beslenirim :) Fuchikom şoka girmiştir herhalde bu nasıl diyetisyen diye :)

Diyetisyen Serap Orak Tufan

Sosyal medyada takip etmek için:
İnstagram için http://instagram.com/diyetisyenserap 
Twitter için  https://twitter.com/DiyetisyenSerap 
Facebook için  https://www.facebook.com/pages/Kendinize-%C4%B0yi-Bak%C4%B1n-Beslenme-Dan%C4%B1%C5%9Fmanl%C4%B1%C4%9F%C4%B1/130475260372458

2 yorum:

  1. merhaba serap hanım bende binge eating denilen problem var. bir anda 1 kilo peynir 5 kilo meyve 5-10 dilim ekmek yiyebiliyorum. hipertiroidi değilim şuanki kilom 56 ve bu yüzden 9 kilo aldım.. kan tahlillerimde herhangi bir eksiklik çıkmıyor. sizce nasıl bu iştahı ve yeme istediğini durdurabilirim ufak bile olsa bir kelimenizin bile yardımı olabilir yazarsanız çok sevinirim gerçekten psikolojik olarak yoruyor bu durum beni..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba, öncelikle şunu belirtmem gerekir ki bu tarz yeme davranışınızın biyokimyasal faaliyetlerinizle hiç bir ilgisi yoktur. Mutlaka yeme davranışı ile bastırdığınız bir sorununuz vardır. Bence en kısa zamanda bir psikolog ile görüşüp size iyi gelecek bir terapiye başlamalısınız. Çünkü belki farkında olmasanız da şu an bu yeme şekli ile aslında bir sorun ile başa çıkmaya çalışıyorsunuz. Gerçek bir çözüm bulunursa hem yeme davranışınız düzelir hem de kilo almaktan kurtulursunuz :) Sevgiler...

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...