15 Ağustos Cuma 2014

Bugün İnci'nin 14. ay dönümü. Zaman hızla geçiyor. 1 yaşını geçeli 2 ay oldu bile. Ama kendisi o kadar büyük değil, hala 9 aylık giysiler giyiyor. 1 yaş kıyafetleri üzerine çok bol oluyor. Tüm güzel elbiseler seneye kaldı… Bu da ofiste her zaman ki yerimizde anne-kız pozumuz.



Sabah kahvaltıda her zaman ki tam buğday ekmeği ile yapılmış kaşarlı tostumu yedim ve yanında 1 bardak da sütümü içtim. Bu bardağım da yine çok sevdiğim bir danışanımın hediyesidir. Sabah hazırlanma telaşı ile devamlı tostumu yakıyorum. Başka birşey ile ilgilenirken unutuyorum.

Ofise gelince ilk iş tek şekerli espressomu yaptım ve masamın başına geçtim. Bu da günün ilk twit fotoğrafıdır. Sosyal medyayı çok sevdiğimi biliyorsunuz. Zaman zaman ilgi alanım değişiyor. Mesela eskiden tüm gün twitterda takılırken bu aralar bazen günde 1 kez giriyorum. Yeni ilgi alanım instagram.

Bu kızın kahve keyfi de benden fazla :)

Bugün öğle yemeğimizi ofiste hazırladım. Hafif ve lezzetli bir salata yaptım. 1 küçük paket surimi'yi ve 160 gramlık 1 kutu ton balığını 2'ye böldüm. Göbek salata, roka, domates, yengeç surimi, ton balığı, limon, zeytinyağı ve 1 dilim tam buğday ekmeği ile hem çok sağlıklı hem de çok lezzetli bir öğle yemeği yedim. Fuchikolarımın da sunumu ile iştahım iyice arttı :)

Ara öğün olarak mevsim meyvelerinden olan 2 adet mürdüm eriği ve 2 adet taze incir yedim.



Akşam yemeğimi hazırlarken eşim İnci'yi parka götürdü. Bu şekilde daha hızlı yemek hazırlayabiliyorum. İnci ile çok zor oluyor, hatta bazen imkansız oluyor! Çünkü günü gününe uymuyor. Bazen ben yemek yaparken o da yerde tahta kaşıklar, plastik kaselerle yemek yapıyor ve oyalanıyor. Ama bazen de eve girdiğimiz andan itibaren kucağımdan inmek istemiyor. Tüm gün evde olsam ara ara birşeyler yapabilirim ama zaten eve 7'de gelince yemek yapmak için çok kısıtlı zamanım oluyor.

1 dilim tavuk pirzola, bolca yeşil salata ve domatesli makarnadan oluşan harika bir akşam yemeği yedim.

Yatmadan önce de 15-20 iri tane kırmızı üzüm ve 1/2 şeftali yedim.




Bugün son derece sağlıklı ve lezzetli yemekler yedim. Hem de hepsini kendim yaptım. Bundan daha güzel ne olabilir (çok iddialı oldu :P)

Diyetisyen Serap Orak Tufan

Sosyal medyada takip etmek için:
İnstagram için http://instagram.com/diyetisyenserap 
Twitter için  https://twitter.com/DiyetisyenSerap 
Facebook için  https://www.facebook.com/pages/Kendinize-%C4%B0yi-Bak%C4%B1n-Beslenme-Dan%C4%B1%C5%9Fmanl%C4%B1%C4%9F%C4%B1/130475260372458

2 yorum:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...