14 Ağustos Perşembe 2014

Bugün kahvaltımı saat 10.30 civarında yaptım. Her zaman ki gibi kaşarlı tost yedim ve 1 bardak da süt içtim. Artık fotoğraflarımda fuchiko bebeklerimi kullanıyorum. Sizce de güzel olmuyor mu? Ben çok severek oynuyorum  :)
Ayrıca kullandığım tabak ve fincanı da kızımdan ödünç aldım. Bu takımın bir de çukur tabağı var. Annem ben hamileyken almıştı.

Ofise hergün şu gördüğünüz güzellikle beraber geliyorum :) Ofisimin süsüdür kendisi. Saçlar nasıl ama son moda!

Gözlerim şiş, çekme anne :)
Kendime hemen bir tek şekerli kahve yaptım. Fuchikom da kahve keyfi yaptı :)



Öğle yemeklerimi çoğunlukla bakıcı ile beraber evden getirdiğim yemeklerden yiyorum. İkimiz de ofiste dikkatli besleniyoruz ama evde bazen kaçırdığımız oluyor.

14.30
5 kaşık zeytinyağlı taze fasulye
1 büyük dilim tam buğday ekmeği (2 dilim yerine geçiyor)
1 büyük bardak ayran

Öğleden sonra arkadaşım ziyaretime geldi. Beraber kahve içtik.


Evde bulgur pilavı vardı. İnci ve babası parka gidince pilavın yanına bolca salata yaptım. Çok sağlıklı ve hafif bir akşam yemeği oldu. 1 kase bulgur pilavı ortalama 6-7 kaşık dolusu kadar olabilir, yanında 3 kaşık yoğurt ve de bolca salata yedim.


tabak tatlı tabağıdır
İnci bu akşam da geç uyudu. O nedenle meyve öğünüm saat 23.00'e sarktı. Bu tabakta hemen hemen 3 porsiyon meyve var.



Bugün lüzumsuz birşey yemeden günü kapattım ya bravo bana :)

Yarın İnci'min 14. ayı doluyor…

Diyetisyen Serap Orak Tufan

Sosyal medyada takip etmek için:
İnstagram için http://instagram.com/diyetisyenserap 
Twitter için  https://twitter.com/DiyetisyenSerap 
Facebook için  https://www.facebook.com/pages/Kendinize-%C4%B0yi-Bak%C4%B1n-Beslenme-Dan%C4%B1%C5%9Fmanl%C4%B1%C4%9F%C4%B1/130475260372458

6 yorum:

  1. kullandığınız bebekler çok tatlı resimlerde gözlerim onları arıyor artık :) incinin saçları maşallah uzamış baya. inci yürüyormu merak ettim benim kızım artık yürüyor hayat ona kolaylaştı bana zorlaştı. istediği yere kimseyi takmadan gidiyor.odalarda onu arar oldum.bu konuda siz neler yaşıyorsunuz merak ediyorum.nede olsa incinin bir arkadaşı var burada(gaziantep/belinay :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İnci aslında 1 yaşından önce 2-3 adım atıp yürümeye başlamıştı ama şu an hala yürümüyor :( sanırım korkuyor veya tamamen tembellikten. Hala kucaktayız o nedenle bel ağrılarım var. Size kolay gelsin. Bir gün Antep'e gelirsek sizinle ve Belinay ile tanışmayı isterim. Sevgiler :)

      Sil
  2. Serap hanım merhaba. Samimiyetinize güvenerek size bir şey sormak istiyorum. Şok diyetlere karşı biri olarak lahana çorbası diyeti hakkında olumlu çok metin okudum. Ve yapanlar 7 gün içinde verdiği kiloları geri almamışlar. Tartildiklarında yağ oranının azaldıklarını fark etmişler. Aklım çok karıştı. Bu tür diyetlerin zararlarını bilmeme rağmen olumsuz tek bir şeyin olmaması beni şaşırttı. Sizin fikriniz benim için önemli. Ne dersiniz?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba, okuduğunuz yazı taraflı yazılmıştır. Lahana çorbası diyetleri çok tehlikelidir çünkü bilemdiğiniz bir troid hastalığınızı tetikleyebilir. Genelde kaybedilen kilo sudandır ve hemen geri alınır. Bu tarz diyetlere itibar etmeyiniz...

      Sil
  3. serap hanım, tatlandırıcılar hakkındaki görüşünüz nedir. hem bir diyetisyen, hem işin endüstrisini , arka yüzünü bilen bir insan olarak.
    ben tatlısız gün geçirmiyorum....
    siz çok şanslısınız, tatlıyla fazla aranız yok ama biz krizden krize giriyoruz...
    sevgiler, nur.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Güvenilir dozda kullanmanın bir sakıncasını görmüyorum. Yani bir kupaya 4-5 tatlandırıcı atıp, günde 6-7 kupa içmiyorsanız, her içtiğiniz yediğiniz tatlandırıcılı değilse gğnde birkaç tane kullanmanın bir zararı olduğunu düşünmüyorum. Ama tatları yoğun olduğu için tatlı yeme dürtüsü oluşturabilir. En iyisi damak tadını köreltmektir.

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...