5 Ağustos Salı 2014

Yine ayın 1'inde bir giriş yapıp gözden kayboldum kusura bakmayın. Çünkü hafta sonum biraz fazla yemeli içmeli, depresyonlu ve bunalımlı geçti. Dışardan bakıldığında son derece uyumlu ve pürüzsüz bile görünse hepimizin hayatında olumsuz şeyler yaşanıyor. Bu zamana kadar fazla yansıtmamış olmam benim yaşamadığım anlamına gelmez. Tam tersi belki de hayatı bu kadar pozitif yaşamayı seven biri olarak beni herkesten çok bile etkiliyor olabilir. Bazen ben de doluyorum ve bünyem bir damla fazlasını kaldırmıyor…

Bunalımda ne mi yedim? Bolca cips ve çekirdek tabi ki! Ben öyle bunalıma girince çikolata, tatlı yiyen türden değilim. Tam tersi canım tuzlu şeyler yemek ister ve bir diyetisyen olarak en sevdiğim abur cubur da cipstir. Malesef Cuma'dan bu yana 3 orta boy paket cips yedim. İtiraf ediyorum, bir cipskoliğim :( Dün içtiğin 2 kadeh vişne votka ve dışarda yediğim porsiyonu bana fazla olan ızgaraları saymazsak aslında yemek olarak kötü şeyler yemedim. Ama bugün artık bu gidişe dur demeye karar verdim.

Bir de blogu ihmal ettiğim için tahmin edemeyeceğiniz kadar mutsuzum. Ama dedim ya ben de biraz depresyondayım. Sizin de canınızın hiç birşey yapmak istemediği zamanlar olmuyor mu? Bu bir birikim aslında. İnci'nin büyüme sürecinde yavaş yavaş ortaya çıkan tükenmişlik, kız kardeşimin Nisan ayından Haziran ayına kadar süren tatsız boşanma süreci nihayet bitti, iş yoğunluğu, bebek bakıcısı arama stresi, yaz sıcakları ve özel hayatımdaki gerginlikler bir araya gelince alın size koca bir paket depresyon. Depresyonumu tadında yaşadığımı düşünüyorum, ve öyle fazla uzatmadan kendi terapimi yapmaya başladım bile. Hayat geçiyor, herkesin dünya kadar derdi varken baş edebilinecek dertleri fazla büyütmemeliyiz/m.

İnci 13,5 aylık
Buna karar verdiğim gün ofise harika bir demet çiçek gelmesi sanırım günün süprizi oldu. Kalbi de yüzü kadar güzel danışanım Esra Hanım'a okuyorsa bu harika jest için çok teşekkür ediyorum. 2 ay sonra doğacak olan bebeğini sağ salim kucağına almasını diliyorum.

Gelelim bugün neler yediğime…

Dün gece çok kuruyemiş ve cips kaçırdığım için sabah çok acıkmamıştım. O nedenle kahvaltımı geç yaptım.

11.00
2 dilim (büyük) cevizli ekmek (İHE-İstanbul Halk Ekmek)
Arasında 2 dilim kaşar peyniri ile yapılmış tost
1 bardak süt (tam yağlı)

Ofise gelince su dışında birşey yiyip içmedim. Sonra 14.30'da Değirmen'e yemeğe gittik.

14.30
1 porsiyon tavuk dürüm
1 kutu ayran
5-6 tane kızarmış patates 

Tchibo Cafissimo lila kahve makinesi


Ofise çıkınca kendime bugünün ilk kahvesini yaptım. Uzun süredir istediğim Tchibo marka lila renk minik kahve makinesine nihayet kavuştum :) Tam dekorasyonuma uygun renkte olduğu için kendi odama koymayı düşünüyorum ama henüz uygun yeri bulamadım. Artık kahve sevenleri bekleriz ;)

16.30
1 fincan esspresso (şekersiz) Bu kapsüllerin hepsinden almak istiyorum.

Espresso

Pazar günü yemek yaptığım için evde hazır yemek vardı. Eve gelince yemek hazırlama telaşım olmadı. İnci ile camdan arka bahçemizdeki yavru kedilere (4 tane) ve annelerine peynir attık, yediler. Karşı binadaki bebek arkadaşımızla camdan cama tanıştık, el salladık. Adı Tibet'miş. 9 aylık. O arada eve gelen eşim de güzel bir çoban salata yaptı.

Kararlıyım bu akşam abuk sabuk şeyler yemeyeceğim.




20.00
Sulu köfte (ortalama 1 patatesi 
3 dolu kaşık zeytinyağlı çoban salata
1 dilim cevizli ekmek

İnci 20.45'de uyudu! Çok mutluyum, bu nadir olan günlerden biri :) Bana da blog yazma zamanı kaldı. Önce az şekerli bir kahve içtim.



22.00
Meyve tabağı (ortalama 2,5 porsiyon meyve kadar bir içeriği var. Gün içinde yayarak yesem daha iyi olurdu ama tüm meyvelerim akşama kaldı.




Diyetisyen Serap Orak Tufan

Sosyal medyada takip etmek için:
İnstagram için http://instagram.com/diyetisyenserap 
Twitter için  https://twitter.com/DiyetisyenSerap 
Facebook için  https://www.facebook.com/pages/Kendinize-%C4%B0yi-Bak%C4%B1n-Beslenme-Dan%C4%B1%C5%9Fmanl%C4%B1%C4%9F%C4%B1/130475260372458


2 yorum:

  1. kimler gelmiş kimler serap hanım çok mutlu oldum aramıza döndüğünüze..
    kardeşiniz için çok üzüldüm Allah hepimizin hakkında hayırlısı neyse onu nasip eder inşallah .çaresi olan şeyler için kendinizi bukadar üzmeyin.. lütfen buralarıda boş bırakmayın sevgiler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler :) umarım kopmadan yazmaya devam edebilirim. Hayatta herşey bizler için. Herşeye rağmen hayat devam ediyor...

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...