7 Ağustos Perşembe 2014

Dün akşam erken uyuyan İnci'nin benim için bir oyun hazırladığını bilemezdim. Gece 4 kez uyanarak beni uykusuz bıraktı. Sabah 07.30'da uyandığımda (yani İnci uyandığında) çok uykum vardı. Neyse ki bakıcı 09.00'da gelince İnci'yi ona emanet edip yarım saat daha uyuma şansım oldu.

Kahvaltımı saat 10.00'da yaptım. Yine 1 bardak süt eşliğinde kalan son 2 dilim cevizli ekmek ile yaptığım kaşarlı tostu yedim. Kaşar peynirim light değil. Genellikle Sütaş'ın taze kaşar peynirini alıyorum.

Bugün çok uykum olduğu için ofise gider gitmez ilk işim 1 fincan espresso yapmak oldu. Dün Tchibo'dan 1 kutu daha kapsül espresso almıştım. Onu denedim. Şekersiz bir kahve iyi geldi.



Öğle yemeğim için evden haşlanmış tavuk getirmiştim. Ofiste makarna vardı onu da pişirdim. Makarnayı ne kadar çok sevdiğimi bilirsiniz. Her fırsatta farklı türler ve markalar denerim ama son zamanlarda favorim Makarna Lütfen! Hem çok çeşitli hem de sağlıklı olması nedeniyle tercih ediyorum. Üstelik özel üretim ürünleri de var. Hiçbir markada bulamayacağınız türlerde. Bu konu ile ilgili daha ayrıntılı bir yazı yazacağım ama bu seferlik tam buğday unundan karışık sebzeli makarnayı öveceğim. Tadı ve dokusu gerçekten çok güzeldi. Haşlanmış tavuğumun yanına da çok yakıştı. Protein, karbonhidrat ve sebze üçlemesi aynı anda tabağımda yerini aldı. Üstelik bu makarnadan İnci'ye de yedirdik. Onunkini daha fazla pişirip çatalla ezdik ve haşlanmış etle karıştırdık. Bakıcının söylediğini göre severek yemiş :)

14.00
3 köfte kadar tavuk etinden yapılmış haşlanmış didiklenmiş tavuk göğsü
6 kaşık dolusu tam buğdaylı karışık sebzeli makarna
Makarna Lütfen!

Aslında bu menüye tavuk ve makarnayı biraz azaltıp yoğurt da eklenebilirdi. Ama ofiste yoğurt yoktu. Bu yemek beni uzun süre tok tuttu. Diyette makarnaya her zaman yer vardır. Özellikle de evde kendiniz yapıyorsanız. Dışarda porsiyonlar fazla olabiliyor veya kremalı ve çok yağlı olabiliyor. Ben bugün çok az zeytinyağı koyarak yaptığım için düşük kalorili oldu.

15.30'dan sonra 1 fincan az şekerli kahve içtim. Yanında 1 tane de Biscolata Starz vardı. Kahve keyfi yani :)


Bu saatten sonra Ataşehir'de hava acayip kapandı. Bu fotoğrafı çektikten sonra da sağanak yağış başladı. Gök gürültüsü ve şimşek eşliğinde kış görünümlü bir Ağustos günü yaşadık. Tam korku filmi gibiydi. Zaten instagram ve twitterdan gördüğüm fotoğraflara göre tüm İstanbul böyleymiş.

Eve saat 18.00'den sonra ulaşabildim. Taksi bulmak biraz zor oldu. Gelince 1 tane muz yedim.

Bu akşam da sağlıklı beslenmeye kararlıyım. O nedenle eşim gelmeden önce İnci müsade ettiği ölçüde birşeyler hazırlayabildim. Tavuk suyuyla (haşladığım tavukların suyu) az yağlı bir bugur pilavı pişirdim (tavuk suyu kullandığım için yağını çok az koydum). Yanına da bolca salata yaptım. Salatamda kıvırcık, taze soğan, salatalık ve domates vardı. Tabi ki zeytinyağı, nar ekşisi ve limon da koydum. Tuz da ekledim. Salatamı lezzetli yemeyi severim.

19.45
1 kase bulgur pilavı
Bolca yeşil salata (kasenin yarısını ben yedim)
1 kase yoğurt (4 dolu kaşıktı ama fazla geldi yiyemedim, ilerleyen saatlerde yerim)




İnci saat 21.00'de uyudu ama blog yazarken 22.00'de ağlayarak uyandı. Bir süre yeniden onunla ilgilendim sonra yeniden yazmaya başladım. Bu arada 4 dilim şeftali yedim.

Birazdan satırlarıma son verip şu görmüş olduğunuz yaklaşık 2 porsiyon kadar karpuzu mideme indireceğim.




İyi geceler dilerim :)

Diyetisyen Serap Orak Tufan

Sosyal medyada takip etmek için:
İnstagram için http://instagram.com/diyetisyenserap 
Twitter için  https://twitter.com/DiyetisyenSerap 
Facebook için  https://www.facebook.com/pages/Kendinize-%C4%B0yi-Bak%C4%B1n-Beslenme-Dan%C4%B1%C5%9Fmanl%C4%B1%C4%9F%C4%B1/130475260372458

2 yorum:

  1. Serap Hanım her zaman yorum bırakamasam da blogunuzu ilgiyle okuyorum ve sizi sosyal medyadan da zevkle takip ediyorum. Sayenizde gün içinde yediklerimi dengelemeyi , yemekler arasında seçim yapmayı ve porsiyon ayarlamayı öğreniyorum. İnşallah en kısa zamanda sıkıntılarınızı da tamamen atlatabilirsiniz..Sevgilerle..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim, lütfen takip etmeye hatta çevrenizle paylaşmaya devam edin ki büyüyelim. O şekilde daha çok insana faydamız olacak biliyorum. Harikasınız aynen bu tarzda devam edin. Arada bir yorum da bırakın :) Sevgiler...

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...