5 Mayıs 2015

07.00'de uyanan İnci ile güne başladım, saat 08.00'e kadar yanıma aldım ve biraz daha uyuduk. Sonra kahvaltısını hazırlayıp yedirdim. Kahvaltı dediysem İnci hala karışım bulamaç yiyor, çünkü tek tek yedirecek olursam çok az yer ve hatta büyük ihtimalle yemez, daha önce kaç kez denedik. Olmuyor olamıyor, her çocuk farklı işte! Bazı anneler bu tarz şeyleri hiç denemiyoruz zannediyor ve iyi niyetli olarak sürekli şunu yap bunu yap tavsiyelerde bulunuyor ve bu beni gerçekten çok mutsuz ediyor çünkü artık insanlara iştahsız bir bebeğin beslenmesinin ne kadar zor olduğunu anlatmaktan yoruldum. Çocuk yemek istemediği zaman yemiyor işte. Ben de hiç takmıyorum artık. Aranızda yetişkin olup da karışım bulamaç mama ile kahvaltı yapan var mı? Yok değil mi? O zaman boşa panik yapmayalım. Çocuk zaten az yiyor varsın mama yesin. Ayrıca bir de şu var ki ben çok yoğun çalışan bir anneyim ve pratik/işe yarar çözümler bulmam lazım. Süper anne olamam. İnci'nin beslenmesine ayıracak çok vaktim yok. Sevdiği ve yiyebildiği şeyleri hazırlamak şu an için tek çözüm yolum.

(Merak edenler için kahvaltıdaki mama içeriği: 1 tam yumurta-beyazına yeni geçtik-, 2-3 dilim peynir, çok az tereyağ, çok az keçi sütü-200 ml günlük keçi sütü 3 günde bitiyor o kadar az yani-, 1 dilim tam buğday ekmeği, 1 kaşık pekmez. Tereyeğ, peynir ve yumurtayı omlet yapıp pişiriyorum. 1 dilim ekmeği sütle ıslatıp eziyorum. İçine pekmezi koyuyorum. Sonra da omleti ekliyorum. Bu şekilde yaparsam tamamı en fazla 10 dakikada bitiyor. Tek tek verecek olursam 1 çay kaşığı peynir bile yemez o derece iştahsız ve katı yemeyi reddediyor, napsın daha 12 dişi var)

Neyse şimdi kendi beslenmeme geçeyim…

1 bardak süt ve kaşarlı tost eşliğinde kahvaltımı yaptım. Çok az domates ve salatalık da yedim.

Roma'ya giden danışanlarımdan dolayı derin bir Roma aşkı duymaktayım :)


Ofise gidince 1 kupa şekersiz Tchibo kapsül kahve içtim. O kadar yoğun bir gün ki bakalım bu günü kaç kahve ile tamamlayacağım?
Maillere, telefonlara dönemeyecek kadar yoğun bir gün geçirdiğim için kendime Hello Kitty'de yemek ödülü verdim. 2 saatlik bir aram vardı o arada eşimle yemek yedim. Bonfileli bir salata ve yanında 2 dilim kadar ekmek yedim.  



Palladium'da 1 kahve içtik ve pasta kaçamağı yaptık. Bu pastaya bayıldım, tatlı çok sevmem ama pastayı her zaman severim. Kahvem az şekerliydi, pastanın da 1/3 ünü yedim.

İşim bittiğinde saat 19.30'du. Ofisten çıkmadan önce bir danışanımın getirdiği bu çikolatalardan 1 tane ağzıma attım. Gerçekten o kadar yoğun bir gündü ki morale ve enerjiye ihtiyacım var. Daha eve gidip beni sabah 09.30'dan beri görmemiş kızımla ilgilenmem ve ona akşam yemeğini yedirmem lazım. Dün akşam da ona 1 avuç kadar mantı haşlamıştım, tek tek kendi yemişti. Bu akşam da öyle yaptım. Bu ara mantı çiğnemeyi yeni öğrendi, eskiden tek tek yutuyordu. Eskiden dediğim 1 hafta önce yani :) Annesi gibi mantıcı olduğu için seviyor. Aslında evde patlıcan yemeği vardı, sebze yedirsem daha iyi olurdu ama İnci'ye yemek yedirecek halim yoktu malesef :(


Emine Hanım çok güzel bir etli patlıcan yemeği yapmış, ellerine sağlık. 1 porsiyon patlıcan yemeği ve yanında yoğurt yedim. 2 dilim de tam buğday ekmeği (Doygun) yedim. Haa bir de mutfağa girince baktım bir muzun köşesi kalmış, İnci'nin yememiş ben yedim.


Aslında bir etkinlikte çok güzel ekşi mayalı bir ekmek buldum ama inanın internetten sipariş vermeye fırsat bulamadım. En kısa zamanda bir sipariş vereceğim. Taze Mutfak'ın kurucuları benim gibi evde ekmeğini yapmak isteyen ama yapmaya zaman bulamayanlar için üretmiş, ben de denedim ve çok beğendim. Ayrıca güven de duydum. Çünkü kendi çocukları doğduktan sonra sağlıklı besinler üreten bir çiftin girişimi olduğu için ebeveyn hassasiyeti ve özeni de söz konusu. Bu kadar işimin arasında evde ekmeğimi kendim yapayım gibi bir hayalim yok artık takdir edersiniz :) ee hazır yapılmışı var ;)

İnci'ye yoğurt yedirirken kendim de 1 fincan kahve içtim. Blog yazabilmek için geç yatmam gerekiyor.


İnci 22.40'da uyuyunca da 1 kase çilek yedim ve biraz dinlendim. Sonra da bilgisayarımın başına geçtim. Şu an saat 00.50. Postu yayınlayıp yatmayı düşünüyorum. Yarın bugünden de yoğun bir gün olacak…


Bugün tükendim, ben uyumaya gidiyorum…

Diyetisyen Serap Orak Tufan

5 Mayıs 2015 Salı

Sosyal medyada takip etmek için:
İnstagram için 
http://instagram.com/diyetisyenserap 
Twitter için  https://twitter.com/DiyetisyenSerap 
Facebook için  https://www.facebook.com/pages/Kendinize-%C4%B0yi-Bak%C4%B1n-Beslenme-

2 yorum:

  1. iştahsız çocuk annesini işhasız çocuk annesi anlar oğlum 5 yaşında 16 kilo siz düşünün ne kadar iştahsız olduğunu valla nasıl yiyosa öyle yedirin önemli olan sağlıklı şeyler yemesi bulamaç oğlum 2 yaşına kadar yedi bence çok daha besleyiciydi şimdi sadece omlet yada haşlama yumurta yiyor yanında süt ve ekmek nutella :) nutellayı hiç vermeyen anneler var ama napıyım başka türlü bişey yemiyor sürekli tavsiyeler falan yok yemedimi yemiyor okulda bile düzelmedi bende ne seviyosa onu yapıyorum aynen çalışan anne olduğumun için o kadar uğraşacak zamanım ve enerjim yok o yüzden siz bildiğinizden şaşmayın

    YanıtlaSil
  2. Serap hanım bu kadar kafanızı takmayın iştahına, çocuk bu biraz sıkıntılı olur :) sonuçta acıktığında yiyecektir. Sizi de daha mutlu görüyorum bu yüzden sevindim :)
    Hep gülümseyin :)

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...