28 Şubat Pazar 2016


Bugün sizlerle bol börekli çörekli bir post paylaşacağım, çünkü bugün görümcemin kızı Aslı'nın 4. doğumgünü kutlamasına gidiyoruz. Bu nedenle sabah kahvaltıdan itibaren tedbirimi alarak güne başladım.

Aslı ve İnci
Geç yattığımız için güne geç başladık. İnci bile 09.40'da kalktı. Benim kahvaltımı hazırlayıp yemem 11.30'u buldu. Bugün pasta börekli olacağı için sabah az yemeye karar verdim. 1 bardak süt, 4 kaşık yulaf ezmesi, 1 minik yerli muz, 1 kaşık kadar da vişne ve cranberry (Türkçe'si yok bunun) kurusunu karıştırarak yedim. Ben bunları yerken eşim sucuklu, yumurtalı bol çeşitli bir kahvaltı yaptı ama ben ona uymadım. Ayrıca bütün hafta peynir-ekmek yediğim için canım yulaf ezmesi de istedi zaten. Kahvaltımdan sonra da 1 fincan Türk kahvesi içtim.

13.30'da minik Aslılar'a gittik. Aslı son yılların fenomen prensesi Elsa gibi giyinmişti. İnci de Elsacı olsa çok kıskanırdı ama İnci'nin favorisi Anna :)

İlerleyen saatlerde şu aşağıda görmüş olduğunuz çeşit çeşit doğumgünü ikramlarından damak tadıma daha çok uyanlarıdan 1 tabak dolusu yedim. 1 bardak da şekersiz çay içtim. 

Ördek patateslerden maalesef hiç yemedim, yerim kalmadı

Kısırsız olmaz ;)


Yoğurtlu havuç


Ispanaklı börek

Patatesli milföy böreği


Sütlü irmik tatlısı (çok severim)

İşte sınırsız yeme potansiyelim olan yaprak sarma (ama 5 tane yedim)


Kek de hiç yiyemedim


Bu kurabiyelerin en küçüğünü seçip 1 tane yedim


Ev yapımı pastamız :)



İşte bütün bu gördükleriniz arasında ben sadece şu tabaktakileri yedim. Tabağımdakine ek olarak 1 küçük kurabiye ve 1 adet daha yaprak sarması yedim. 


En sevdiklerimden oluşturduğum tabağım

Doğumgünü pastasından da 3-4 çatal kadar aldım. Çünkü artık çok doymuştum. Sonra 1 fincan daha kahve içtim.

Akşam yemeğimi saat 20.30 civarı yedim. Aslında pek acıkmamıştım ama zamanında yemesem bu sefer de gece acıkırdım ve kalorili birşeyler yemek isteyebilirdim.

Yemekte sadece bol yeşillikli bir salata ve biraz bolca da kıymasız, az pirinçli kapuska yedim. Hiç ekmek yemedim.



İlerleyen saatlerde 1 fincan daha kahve içtim. 1/2 küçük portakal yedim, 1 dilim de elma yedim. Bugünü de böyle kapatmış oldum. Porsiyon kontrolü ve kalori dengesi konusunda başarılı olduğumu düşünüyorum. İrademe sahip çıkabildim (özellikle ıspanaklı börek, sarma ve kısır konusunda irademle çok savaştım :)

İnci 00.00'da uyudu (son 1 saattir onu uyutmaya çalışıyordum). O yattıktan sonra ben de blogumu yazdım.

Yarın bizim için çok özel bir gün olacak çünkü İnci anaokuluna başlıyor ve bundan sonraki okul hayatının ilk günü olacak :) Eşim ve ben çok heyecanlıyız... 

Yarın daha ayrıntılı yazarım. Şimdilik herkese iyi geceler...

Diyetisyen Serap Orak Tufan

Sosyal medyada takip etmek için:
İnstagram için 
http://instagram.com/diyetisyenserap 
Twitter için  https://twitter.com/DiyetisyenSerap 
Facebook için  https://www.facebook.com/pages/Kendinize-%C4%B0yi-Bak%C4%B1n-Beslenme-

4 yorum:

  1. Merhaba Serap hanım sizi cok severek takip ediyorum.Hedeflediğiniz kiloya inebildiniz mi? Bu arada Inci'ye bol eğlenceli ve başarı dolu bir anaokulu dönemi diliyorum. Sevgiyle kalın :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Maalesef inemedim, çünkü çok sıkı diyet yapamadım ama yine de biraz kilo verebildim. Yarın tartılacağım :) İyi dilekleriniz için çok teşekkür ederim. İyi ki sizin gibi samimi blog dostlarım var...

      Sil
  2. Aslının 1 yaş partisini hatırlıyorum ya hey gidi günler :) Bir öğretmen olarak da yorumum şu İncinin kötü bakıcı tecrübelerini biliyorum ve kreş onun gelişimi açısından çok olumlu olacaktır. Blog dostunuz Büşra :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim Büşra Hanımcım :) Zaman çabuk geçiyor gerçekten. Aslının 1. yaş gününde ben hamileydim :)

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...