5 Şubat 2016 Cuma

Bugün de tatildim. Yarın çok yoğun çalışacağım için bugünü de gezmeye ayırdım. O nedenle sabah da geç kalkma şansım oldu.


Saat 11.00 civarı bir kahvaltı yaptım. Biraz beyaz peynir, domates, 3 adet zeytin, 1 bardak süt ve  biraz da simit tüketimim oldu. Aslında yine geç kalktığım için süt ve muz yiyecektim ama simitin hatrına dayanamadım. Bu tabağımdaki simit bittikten sonra birkaç lokma da ayçekirdekli olanından yedim.


Günün ilk kahvesini evde içtim. Eşim 2 fincana tek şeker atmış. Yani tamamen şekersiz sayılmaz :)

Hazırlanıp cümbür cemaat Palladium'a gittik. Biz annemle gezerken eşim de çoğunlukla İnci ile ilgilendi. Açıkcası fazla mağaza gezemedik çünkü C&A mağazasının çocuk bölümünde çok uzun kaldık. Harika indirim vardı. Çocuk botları 100 TL'den 40 TL'ye inmişti. Çocuk kıyafetlerine fazla para vermeye karşıyım. Çocuğuma pahalı markalar özellikle almıyorum (almaya imkanım olduğu halde), bu tamamen bireysel tercihim.


Sonra saat 15.30 gibi yemek molası verdik. İnci de yiyebilsin diye Günaydın'dan köfte aldım. 2 tanesini İnci yedi, ben de 4 tane cızbız köfte, 1 kutu ayran ve 1 minik kepekli ekmek yedim.

Eve dönene kadar başka bir tüketimim olmadı. Saat 18.00 gibi evde 2. kahveleri içtik. 

Zeytinyağlı kereviz (portakal suyu ile pişmiş)

Akşam yemeği için annem mercimek çorbası ve zeytinyağlı kereviz yapmıştı ama eşim lahmacun yemek isteyince sipariş verdik. Ben 1 tane bol yeşillikli lahmacun yedim, 1/2 bardak da ayran içtim. Biraz da acı biber turşusu yedim. Bu arada şimdi aklıma geldi yemekten önce 3 tane çiğ badem ve 2 dilim de elma yedim.


Yemekten sonra geç bir saatte çay demledik. 1 kupa çay içeyim dedim ama çoğu kaldı içemedim. Çocuktan sonra tüm içecekler yarım kalıyor veya soğuk içiliyor :) Yanındaki 12 tane siyah, çekirdekli kuru üzümü yedim. 


Eve döndükten sonra bol bol su içmeye çalıştım. Çünkü dışarıda pek fırsatım olmadı.

Yarın yoğun bir iş günü olacak, sanırım birazdan yatarım. Herkese iyi geceler…

Diyetim fena gitmiyor, sadece abur cubur yememeye çalışıyorum ama onun dışında her şeyden yiyorum. Kendimi şimdiden hafiflemiş hissediyorum. Yarın yoğunluktan unutmazsam tartılırım. 

Diyetisyen Serap Orak Tufan

Sosyal medyada takip etmek için:
İnstagram için 
http://instagram.com/diyetisyenserap 
Twitter için  https://twitter.com/DiyetisyenSerap 
Facebook için  https://www.facebook.com/pages/Kendinize-%C4%B0yi-Bak%C4%B1n-Beslenme-

2 yorum:

  1. Merhaba serap hanım. Yazılarınızı görünce nasıl mutlu oldum anlatamam =) bende bu ara biraz kilo aldım. Soğuk havalardan ve hazırlandığım sınavların stresinden tatlıyla pek yakın oldu aramız =) sizi takip etmek ciddi motivasyon kaynağı. İpin ucu kaçmadan tutmak lazım =) kendinize çok iyi bakın. Sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Elimden geldiğince yazmaya çalışıyorum ama hayat bazen çok yorucu olabiliyor. Bazen vaktim olsa da enerjim olmayabiliyor. Takip ettiğiniz için çok teşekkür ederim. Sevgiler...

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...