17 Mayıs 2016 Salı

Sabahları evde yalnız hem İnci'yi yedirip hazırlamak hem de işe gelmek üzere kendimi hazırlamak konusunda her gün farklı bir sınav veriyorum. Bazı sabahlar herşey çok güzel giderken bazı sabahlar tam bir sinir harbi yaşıyoruz. Mesela asansörün düğmesine ondan önce bastım diye sabah sabah bütün apartmanı inletiyoruz...


Böyle olunca uzun uzun kahvaltı yapma fırsatım olmuyor tabi, hatta tost yapmak bile zaman alıyor. O nedenle bu sabah hızlı olsun diye 5 kaşık kuru meyveli müsli içine 3 tane çilek doğradım, sütü ekledim ve biraz bekletip yumuşadıktan sonra yedim. Çok da lezzetliydi.


Ofise gidince 1 kupa kahve içtim.


Öğle yemeği için zamanım çok azdı. Öğlen saatlerinde çalıştığım için kendi öğle yemeğim 15.00'den önce olmuyor. Değirmen'de brokoli, kabak, karnıbahar, havuç içeren bir sebze yemeği yedim yanında yoğurt ve makarna da vardı. Hiç ekmek yemedim.

Öğleden sonra birşey içmeye fırsatım olmadı.


Evde dün pişirdiğim kıymalı taze fasulye vardı. Yanına makarna pişirdim. Yoğurtla beraber yedim. Hatta 1/2 dilim kadar da ekmek yedim. Tam doydum, yemekten kalktım derken kardeşim geldi ve koca bir kutu zeytinyağlı yaprak sarması getirdi. Bir öğrencisinin annesi sarmış getirmiş. O kadar lezzetliydi ki bir baktım 8 tane yaprak sarması yemişim bile! Fotoğrafını bile çekmeden :) o nedenle sonraki gün çektiğim fotoğrafı ekliyorum. Sarma aynı sarma, miktar aynı.


Yemekten sonra bugünün 2. kahvesini içtim. Bütün akşam başka birşey yemedim. Gece yatmadan önce acıkınca 1 minik kase (sosluk) Çorum leblebisi yedim.


Sağlıklı bir günü burada bitirmiş oldum :)

Diyetisyen Serap Orak Tufan

Sosyal medyada takip etmek için:
İnstagram için http://instagram.com/diyetisyenserap 

10 yorum:

  1. Değişim listelerinde 1 ince dlm ekmek yerine 1 çaybardağı leblebi yazıyor. Yani 1 çayb. leblebi yaklaşık 70 kalori kadar mı oluyor?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet. Ama artık çay bardakları çok farklı olduğu için ben 1 Türk kahvesi fincanı kadar diyorum :)

      Sil
  2. Blogu unuttunuz galiba :) Size özenip balık yemek istiyorum ama çevremde böyle bir imkanım yok. Kırmızı et de yiyemiyorum , sevmiyorum. Ne yesem bunları yemiş gibi olurum :)) Ton balığı sağlıklı mı mesela :)) Ne çok sordum , umarım yanıtlarsınız sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hiç yazmaya fırsatım olmuyor maalesef, hem işim çok yoğun hem de evde yoğunum :( Ton balığı yiyebilirsiniz. Hem pratik hem lezzetli olur. Sevgiler :)

      Sil
  3. Samimiyetineze inanarak bir sorum olacak. Bir postunuzda esiyle asik olarak evlenenlerin hayatini cok merak ediyorum , benimki tamamen mantik evliligi demistiniz. Su an asik misiniz ona :) Cok ozelse cevaplamayabilirsiniz , tesekkurler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yoo aşık değiliz, ancak kavuşamayanlar veya çok acı çekenler yoğun aşklar yaşıyor bence :)

      Sil
  4. Serap Hanım lakto ovo vejetaryenlik hakkında ne düşünüyorsunuz acaba? Sağlıklı mı? Birçok araştırma yaptım ama yine fikriniz benim için çok önemli, çok teşekkür ederim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. En sağlıklı vejeteryan türlerinden biridir. Eğer yeme şeklinizi düzgün programlarsanız eksiklik yaşamazsınız. Sevgiler...

      Sil
  5. Serap hanım bloğunuz sağlıklı beslenmek için bana güç veriyor. Kilolarını vermeme de yardımcı oluyor. Umarım bloğunuz aktif olarak devam eder.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Elimden geldiğince yazmak istiyorum ama hayat çok yoğun!

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...