13. GÜN

Bugün inanılmaz yoğun bir gün! Sanırım herkes Mart ayında diyete başlamaya karar verdi. Günümü iyi değerlendirmem gerek çünkü uzun saatler konuşmam gerekeceği için enerjisiz kalmamalıyım. Sabahtan itibaren ofiste birşey yemeye çok vaktim olmayacak. Evde kahvaltı etmem iyi olur...


08.00
1 su bardağı süt
Tost (2 dilim tam buğday ekmeği + 1 dilim kaşar peyniri)

09.00
2 kupa filtre kahve-Tchibo (sade)

Öğlen olmadan yemek yemeliyim. Yemek için başka zamanım olmayabilir. Dün akşam ıspanak yemeği pişirdim (tabi ki etsiz/kıymasız). Eşim yemediği için sebzeleri her zaman kendim için pişiriyorum. Uzun uzun ıspanak yıkamaya vaktim olmadığı için her zaman Superfresh dondurulmuş ıspanak alıyorum. Hem su israfını önlemiş hem de zaman kazanmış oluyorum. Yaptığım yemek de bana 2 gün yetiyor. Sadece soğanı ve salçayı az yağda kavurup sonra 1 paket dondurulmuş ıspanağı tencereye boşaltıyorum. Çok pratik :) Sadece 1 kişinin yiyeceği bir yemek için litrelerce yıkama suyu harcamaya, ayıklamaya ve zaman kaybına yer yok!. Üstelik dondurulmuş ürünlerin besin değeri pazardan/marketten aldığımızdan daha fazla korunuyor. Defalarca yıkayarak olanı da iyice azaltıyoruz!

11.30
7 kaşık ıspanak yemeği (kıymasız!)
2/3 su bardağı yoğurt (tam yağlı Sütaş :)
1,5 dilim tam buğday ekmeği (Uno)

15.30
2 adet kuru kayısı

16.30
2 adet kuru kayısı

18.00
1 adet kivili Activia probiyotik yoğurt
Son randevularımın iptal etmesi nedeniyle tahminimden erken evde olacağım. Yemeğimi de erken yiyeceğim :)


20.00
7 kaşık ıspanak yemeği
1 su bardağı yoğurt
2 dilim tam buğday ekmeği

21.00
Doğadan büyülü bohça yeşil çay-güllü

22.00
2 kupa dolusu patlamış mısır! (Günün patlağı!)

Toplam 2 litre su

Günün değerlendirmesi :
Doğumgünümden sonra karar verdiğim gibi düşük kalorili ve az yağlı beslenmeye çalışıyorum. Bugün de tam bir vejeteryan gibi beslendim. Sebze yemeyi çok seviyorum :)

03 Mart Perşembe

Diyetisyen Serap Orak Tufan

www.kendinizeiyibakin.com

1 yorum:

  1. gerçekten bildiğimin çok aksine bişey öğrendim dondurulmuş bir sebze nasıl olur da tazesinden yüksek besin değerine sahip olur rica etsem biraz ayrıntılı bilgi verir misiniz?

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...