15 Haziran 2012 Cuma


Bugün yoğun ve koşturmalı bir gün olacak. Çok aç uyandım. Sabah ilk işim 1 bardak su ve yarım saat sonrasında 1 bardak süt içmek. Kendimi bıraksam bir seferde yarım litre sütü rahatlıkla içerim ama tabi ki bunu yapmıyorum :) haa yapmışlığım var ama. Özellikle Ankara'da yaşarken 1 şişe AOÇ (Atatürk Orman Çiftliği) sütü 1 seferde içtiğim zamanlar oldu. Ankaralılar bilir, bu AOÇ süt ve dondurması bizim için çok önemlidir. Eskiden Ataşehir'e bir şube açmışlardı ama bir süre sonra kapandı. Çok üzüldüm :(


09.30
1 fincan süt

Ofise gelirken 1 Değirmen'e uğrayıp 1 adet poğaça aldım.

10.30
1 adet poğaça (2 dilim ekmek, 1 tatlı kaşığı yağ ve en fazla 1 dilim peynir kalorisi içerir yani ortalama 200-220 kcal. Bunu merak edenler için yazdım. Aslında sürekli kalori hesabı yapmak doğru değildir)
1 fincan kahve

Bugün öğle arası Palladium'a gitmem gerekiyordu ve sadece 1.5 saatim vardı. Hem işimi hallettim hem de arkadaşımla yemek yedim. Telaş içinde ofise geri geldim. 

14.00
1 porsiyon Ramiz Köfte (altındaki pidenin yarısını yedim, acı sosun da yarısını yedim)
1 kutu ayran

Ramiz Köfte
Ofisteki işlerimden sonra yeniden dışarıya çıkmam gerekiyordu. Bugün tam bir koşturmaca halindeyim. Çalışan kadının çilesi devam ediyor. Kendi kişisel bakım işlerim için kendime zor randevu verebiliyorum neredeyse! 

Bu saate kadar bolca su içtim. Et yemek beni uzun süre tok tuttu. Sebze yiyince insan daha çabuk acıkıyor.

18.30
2 adet zeytinyağlı kuru patlıcan dolması (bunu evden getirmiştim, ama o kadar ufaklar ki toplamda içindeki pirinç 2 kaşığı geçmez. Süper lezzetli bir ara öğün oldu. Anneciğimin ellerine sağlık)


Ofisten 20.00 civarı çıktım. Eşimle yemeğe gittik. Bizim evin karşı yolunda yani TEM'in diğer tarafında ne zamandır açılmasını beklediğimiz çöpşiş (Çöpçü) restoranı açılmış 4 gün olmuş. Hemen oraya gittik. Yemek gayet güzeldi. Etçi kocam diyetisyen karısının yanında utanmadan 2 porsiyon yedi. Bunu da bir kenara yazdım kocacım haberin olsun! :)

Çöpçü- Ataşehir Tem yan yolda


20.00
1 porsiyon çöpşiş (yağlarını yemedim tabi ki, diyette danışanlarıma verdiğim 1 öğündeki et hakkı kadar diyebilirim. Yani bundan yemek diyete gayet uygun)
1 kutu ayran
Biraz salata
1 lavaş ekmeği (sanırım 3 dilim ekmek kalorisi eder, çünkü çok büyük değildi ve çok inceydi)
1 bardak çay
Kuru soğanı ve domatesi de yedim


Artık bu akşam meyve yer gayet sağlıklı bir akşam geçiririm diye düşünürken aniden arkadaşarımızı davet ettik. Böyle arayıp da hadi bize gelin dediğimizde tamam diyip hemen gelen samimi arkadaşlarmıza bayılıyorum. Ani görüşmeler daha güzel oluyor. Öbür türlü insan kendini hazırlık yapmak zorunda hissediyor ki bu benim için her zaman imkansız çünkü işten 20.00'den önce çıkamıyorum. O zaman da kimseyi davet edecek durumum da olmuyor. Hatta bazen arkadaşlardan sonra eve geldiğim bile olabiliyor. 

Onlar gelince biraz atıştırmalı ve alkollü bir akşam oldu tabi ki. Bu hiç hesapta yoktu...

Eşim hazırladığı kokteyllerle bizleri şımarttı biraz ama ben tatlı içecek fazla sevmediğim için çok içmedim. Özetle,

1 küçük kadeh (1 çay bardağı dolusu ancak gelir) votka, redbull, portakal suyu karışımı  ve  1 kadeh kırmızı şarap içtim
10 tane kadar fındık çok az taneyle kavrulmuş yer fıstığı
10 tane kadar antep fıstığı
3 adet yeşil erik
1 kase kadar patates cipsi (işte buna yine pişmanım)

Arkadaşlarla sohbete dalınca fotoğraf çekmeyi unuttum malesef. Arkadaşlar gidince saat 01.00 civarı yattım. Sabah yine kahvaltı etmeyeceğim galiba...

Diyetisyen Serap Orak Tufan

2 yorum:

  1. Canım arkadaşım Serap'a ve kankim eşine, bu güzel akşam için teşekkür ederim. Ayrıca öğlen yemeğinde de beraberdik, yine teşekkür ederim.
    Ve hatta bir çok öğünde beraber olduğumuz için, hep sağlıklı ve fit kalabildim. Teşekkür ederim iyi ki hayatımdasınız :))

    YanıtlaSil
  2. merhaba, ben serpil ben de diyetisyenim readerda bloglarımı okurken http://gelinyolu.blogspot.com/2012/06/bir-diyetisyenin-beslenme-gunlugu.html bu blogda blogunuzun haberini aldım ve hemen takibe başladım benim de bir blogum var ama tamamen diyetten bağımsız hatta nerdeyse yemek blogu benimki. blog yazan dyt arkadaşlarımı görmek çok güzel, benim bildiğim kelebek diyeti ve pembe kabuk var. sizinkinin de içeriği çok hoş bol güncellemeli bir blog olmasını diliyorum sevgiler:)

    http://loststonesse.blogspot.com/
    serpil

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...