21 Ocak Pazartesi 2013

Yeni bir hafta başlıyor, hepimize uğurlu gelir umarım...
Bu arada sürekli yazmayı unuttuğum bir ayrıntı var. Soranlar olunca aklıma geldi :) Ofiste tartılmıyorum ama geçen hafta doktorun tartısına göre hamileliğimin başından beri sadece 2,5 kg almış görünüyorum. Doktorum da bu sonucu beğendi ;)

Kahvaltımı evde yaptım. Bu sefer hep aynı tostu yediğim için değişiklik yapayım dedim ve jambon aldım :) Tostumun içinde 1 dilim de dana jambon var bu sefer. 1 bardak sütüm olmazsa olmaz zaten...

09.45
1 bardak süt
Jambonlu kaşarlı tost

11.30 
4 adet kuru erik (Peyman harikası)

Öğle yemeğimi evden getirdim. Dışardan yemek yeme ve yemek seçme konusunda hala zorlanıyorum.

13.30
7 kaşık yeşil mercimek yemeği (içinde sadece kuru soğan, salça ve çok az ince bulgur var, tüm yemeklerimi sıvı yağ ile pişiriyorum. Eve tereyağ almıyorum ve kullanmıyorum)
4 kaşık yoğurt
1 dilim tam buğday ekmeği

Günüm yoğun geçiyor, randevu olarak değil ama ofiste biriken evrak işleri çok vaktimi aldı.

17.00
1 adet golden elma (en çok bu elmayı seviyorum, bal gibi)



Akşam işim erken bitti. Saat 19.00'da evde olabildim. Yine yeşil mercimek yemek istemediğim için ne yemek yapsam diye düşündüm ve en sonunda kıymalı makarna yapmaya karar verdim. Dün Migros sanal marketten sipariş vermiştim. Hazır kıymam da var. Markete gitmeye vakti olmayan veya gitmeye üşenenler için harika bir fırsat. Bir sürü siparişim vardı, gitmeye zamanımız da olmadı ben de sanal marketten aldım. Üstelik istediğiniz saat aralığını da seçebiliyorsunuz. Genelde sebze meyve alışverişimizi eşim pazardan yaptığı için çok şart değilse bunları sipariş vermiyorum ama geri kalan herşey için yaşasın Migros sanal market! :)

20.00
Bolca makarna (ekmek yemiyorum)
4 dolu kaşık yoğurt (süzme ve normal yoğurt karışımı)
3 kaşık salçalı kıymalı sos
4 kaşık kırmızı lahana salatası



22.00
1 dilim ananas
çok az da kabak çekirdeği

Bugünlük de bu kadar :)

Gece yatarken hala daha uyumamıştım (yüz üstü yatıyorum ve doktorum bir sorun olmadığını söyledi) karnımda bazı hareketler hissettim, bu sefer gaz olmadığını düşünüyorum çünkü 3 kez falan arka arkaya aynı tip hareketler hissettim. Hatta eşimi de uyandırmayı düşündüm ama kıyamadım. Bakalım yine hissedecek miyim? :)

Diyetisyen Serap Orak Tufan

22 Ocak Pazartesi 2013




4 yorum:

  1. işte işte bebek ooo başladı ben burdayım demeye başladı artık ben burdayken benle ilgilen demeye :)) ne güzel zamanlar bunlar kıymetini bilin gerçekten çok özlüyor insan:)

    YanıtlaSil
  2. bende evliliği sııırf cocuk için istiorum diyebilirim özelliklee kız cocuğu cok sanslısınız :) serap hanım 1 60 boya 46 kilo az bir kilomu yasım 26 :) herkes cok zayıf olduğumu ve kilo almamı söylüyor 1 bucuk yılda ancak 2 kilo alabildim. birde benim anlamadığım zayıfken bile yüzüm çökmüyor yani baya baya toplu bir yüzüm var bu nedendır acaba bilginiz var mı :)

    YanıtlaSil
  3. Açıkçası herkesin kilosu farklı durur, sağlıksız duran zayıflık ta var, sağlıklı görünen de o nedenle yorum yapmamak gerekir. Ancak hamilelik için çok düşük kilolu olmak iyi değildir diye biliyorum ama genel sağlık durumu da çok önemli tabi.

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...