Gıda fotoğrafçılığı kursum (26 Ocak Cumartesi 2013)

Yaşasınnnn aylardır gitmek isteyip de gidemediğim kursa nihayet bugün gidiyorum :) Her Cumartesi çalıştığım için bu kurslara asla katılma imkanım olmuyordu çünkü Cumartesiler'i o kadar yoğun çalışıyordum ki randevuları iptal etmem mümkün olmuyordu. Ama artık hamileliğim nedeni ile Cumartesiler'i 12.30 civarında randevularımı bitiriyorum, o nedenle de yoğunluğum azaldı. Danışanlarımın da anlayışına sığınarak bugünümü kursa ayırdım ve randevuları haftaya erteledim.

Aslında bu çok üzücü bir durum, mezun olduğumdan beri her Cumartesi çalıştığım için asla istediğim kurslara, eğitimlere gidemedim. Tatilimi planlarken bile Cumartesi'ye rastlamasın diye çaba sarfediyorum. Zaten hafta içi 20.00'den önce ofisten çıkamayan biri için sosyal hayat, tiyatrolar, kurslar vs. hiç uygun olmuyor. Hatta Pazar günleri çalışmadığım için telefonda bilgi almaya arayanlardan sitem bile işittim. Nedir bu kardeşim? Güya kendi işim, kendi ofisim yine de istediğim şeyleri yapamıyorum. Flamenko kursumu defalarca bu nedenle yarım bıraktım. En sonunda Ataşehir'de flamenko kursu açıldı da fırsat buldum derken bu sefer de hamile kaldım. Çocuktan sonra bu çalışma tempomu gözden geçireceğim. Zaten hamilelikle beraber nihayet canımın kıymetini anladım. Çalış çalış nereye kadar? Hayat geçiyor... (bunu yazınca da yıllar önce okuduğum bir kitabı hatırladım Çiğdem Anad/Hayat Geçiyor, Sen Nerdesin? Özellikle büyük şehirlerde yaşayanların okumasını tavsiye ederim)

Tesadüfen bu haftasonu eşimin de eğitim programı olduğu için karşıya geçmesi gerekiyordu. Bu sayede sabah beni kursa bırakabildi. Kurs 10.00'da başlayacak ama ben 09.15'de oradaydım :) uzak yerlerde oturanlar çok geç kalırım endişesiyle her yere erken gider ya. Malum Ataşehir de her yere uzak :(

Evden çıkmadan hazırladığım tostu arabada yedim. Ama evde 1 bardak sütümü içmiştim. Tostu yine 2 dilim tam buğday ekmeği ve eski kaşar peyniri ile yaptım.

İyi ki kursa erken gelmişim, bu sayede kimse gelmeden Mehmet hocam bana hızla temel fotoğrafçılık bilgisi verdi. En azından diyafram, enstantene falan nedir öğrendim :) yoksa düşünün halimi :) acilen fotoğrafçılık kursuna gitmeliyim.

Şimdi bu kursa neden geldim anlatayım. İnternette tesadüfen bu kursun tanıtımını içeren bir yazı görmüştüm. Sanırım bir köşe yazarı bahsetmişti. Kurs tek bir konuya yönelik o da gıda fotoğrafçılığı üzerine. Özellikle yemek blogu olan, sıklıkla yemek fotoğrafı çeken ama bu konuda kendini geliştirmek isteyenler için günübirlik düzenlenmiş bir workshop. Teorik ve pratik eğitim içeriyor. Sonunda da sertifika alıyorsunuz (artık benim de var :)



Facebook'da şöyle bir grup var, üye olup takip edebilirsiniz. gidafotografi.com
Zaten yine aynı isimle web sitelerinden de ulaşabilirsiniz. www.gidafotografi.com

Kursu Erkin Ön ve Mehmet Ateş beraber veriyorlar. Ben çok memnun kaldım ve çok da şey öğrendim. Bizim kursumuz biraz geç başladı ve geç bitti. Sanırım bu eğitimlerin devamı olursa yine katılırım, hem çok eğlenceli hem de çok faydalı buldum. Üstelik kendimi bu konuda geliştirebilirsem blog için de çok faydalı olacak. Herşey sizin için ;)



Katılımcıların kendini rahat hissetmesi için güzel bir ortam oluşturmuşlar, içecek ve yiyecek ikramları çok güzeldi. 

Saat 11.00 civarında 2 adet grissini yedim. Tok olduğum için simit-peynir ikramlarından almadım. Ama sonra öğle yemeği molasında ne varsa yedim diyebilirim :) Kurs uzun sürdüğü için ara ara acıktığımız için gidip gelip yedik :) Ayrıca sürekli yiyecek fotoğraflarına bakmak çok iştah açıcı oluyor.




Burada size telefonumla çektiğim fotoğrafları göstereceğim çünkü makinemdekileri bilgisayarıma henüz aktarmadım. Tüm gün yediklerimin toplam hesabı da şudur :

4 dilim kabak mücver
2 dilim ıspanaklı çörek
2 adet mercimek köftesi
1/4 simit
1 üçgen peynir
Bolca su içtim



Tüm yemekler çok güzeldi ve ev yapımıydı. Yapanların ve sunanların ellerine sağlık. Tam damak lezzetime göreydi :) Bugün biraz fazla karbonhidratlı beslenmiş oldum ama şartlar böyleydi. Ayrıca bu kadar lezzetli yiyecekleri yemeden duramazdım :)

Kursta tanıştığım yemek bloggerlarını belki siz tanıyorsunuz ve takip ediyorsunuzdur. Bakın kimler oradaydı?

Tümay'ın Mutfağı
Yemek Bahane
Yasemin Mutfakta

Kurs çıkışında Yemek Bahane Müge ile beraber Tünel'e yürüdük ve Karaköy'e indik. Sonra motorla Kadıköy'e geldik. Böyle güzel insanlarla tanıştığım için ayrıca mutlu oldum :) Bu arada Kadıköy-Kartal metrosuna da ilk kez bindim. Kozyatağı'nda inip eve taksiyle geldim ve yağmurlu bir Cumartesi gününde bir kurs maceram da böyle bitti. Eve vardığımda saat 20.00'yi geçiyordu. Hep hızlı vasıtalar kullandığım için trafiğe bile takılmamama rağmen 1.5 saatim yolda geçti. Ahhh İstanbul!

Eve gelince ne kadar yorulduğumu anladım. Tüm akşam pelte gibiydim ve uyukladım. Gelelim eve vardıktan sonra yediklerime...

1 kase bamya çorbası
2 adet sigara böreği

1/2 kase hazır supangle 



1 avuç antepfıstığı

Bugün de böyle beslendim.

Diyetisyen Serap Orak Tufan

26 Ocak Cumartesi 2013









7 yorum:

  1. Çok yoğun ama verimli bir günmüş bu arada sabah tost yediğiniz o şirin tabak favorim :)

    YanıtlaSil
  2. protein :)) sıkıntıda biraz :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet malesef :( bugün bulma imkanım olmadı ama bulsam da zor tüketiyorum. Demir hapına devam...

      Sil
  3. Dün gece sizi rüyamda gördüm Serap Hanım. Siz, eşiniz, anneniz bir de ya sizin ya da eşinizin, ikinizden birinin, kız kardeşi ve ben. Londra'daydık, orada eviniz varmış. Londra'nın puslu havasının aksine çok güzel aydınlık bir hava vardı. Geniş balkonlu, bahçeli, beyaz, aydınlık bir eviniz vardı hepiniz çok mutluydunuz. Kahve içtik, kurabiye falan yedik :) Pek mana çıkacak bi konusu yok rüyanın ama; ferah aydınlık bir rüyaydı :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok güzel bir rüyaymış :) Bir arkadaşımız Londra'da yaşıyor. bir ara Londra da mı doğursak diye konusu bile geçmişti :) Görmek istediğim yerlerden biri. İnşallah ilerde kızımızla beraber gezeriz, blogda da yazarız :)

      Sil
  4. Serap hanım sizi merak ettim uzun süre yazmadınız.Sanırım hastaymışsınız geçmiş olsun.Fazla bitki çay içmemeyede dikkat edin lütfen.

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...