Hamilelikte 17. hafta

17. hafta
Dünkü güzel haberin ardından bugün de 17. hafta dönümümüzü kutluyoruz kızımla :) Henüz kendisiyle mesafeli bir ilişkimiz var, başka hamilelerin anlattığı gibi kendisiyle konuşmuyorum. Açıkcası ne konuşacağımı bilemiyorum (benim kadar çok konuşan biri için tuhaf bir durum), çekiniyorum sanki. Belki de ilerleyen haftalarda karnım çok büyüdükçe samimiyetimiz artar :) Şimdi platonik takılıyorum (hiç de sevmem platonik aşk, hemen açıklarım ama bu farklı bir durum tabi)

3 gündür çoğunlukla ofis dışında olduğum için bugün çok yoğunum, tüm randevular bugüne yığıldı. Ama şu ana kadar zor geçmedi. Şimdi son randevumu bekliyorum. O arada günün özetini yazayım dedim...

Sabah kahvaltımı 08.40 civarındaydı. Yine mi diyeceksiniz ama 2 dilim tam buğday ekmeği ile yapılmış kaşarlı tostum, 1 bardak sütüm ve 5 adet yeşil zeytinim ile kahvaltımı yaptım. Merak ediyorum blogumu 19 Şubat 2011'den beri takip edenler bu kadar sık tost yediğim için deli olduğumu düşünüyorlar mı acaba? :)

Öğle yemeğimden önce saat 12.00 gibi 1 adet iri mandalina yedim.


Bugün yemeğimi evden getirdim. Hem öğle aram kısıtlı olduğu için hem de evde yemek olduğu için. Zaten dünkü döner dürümden sonra canım et de istemiyor.

13.00
7 kaşık taze fasulye yemeği
1 bardak kadar yoğurt
2 dilim tam buğday ekmeği

16.00 civarında 1 adet ananaslı Activia yoğurt yedim.6.

17.30'da da 1 kibrit kutusu kadar kaşar peyniri ile 1/2 paket Altınbaşak kepekli bisküvi yedim.


Son randevum 18.30'daydı ve 19.30'da bitmesini öngörüyordum ama uzadı ve 20.15'de bitti. O nedenle çok acıktım, eve gelir gelmez dondurucudaki 3 dilim pizzayı ısıtıp yedim. Aslında taze fasulye vardı ama onu yarın öğlen ofise götürmeye karar verdim. Eşim de arkadaşıyla yemeğe gitti zaten.

21.00
3 dilim orta boy pizza

23.00

1 tane elma

Bu gece biraz geç yattım.

Diyetisyen Serap Orak Tufan

17 Ocak Perşembe 2013

20 yorum:

  1. Bebeğinizi tebrik ederim. Ben de 2. Kızıma 22 haftalık hamileyim :)
    Ben 7 yıldır( evlendiğimden beri) her sabah tost yiyorum :)
    Tosta devam :) bebeğinizi sağlıkla kucağınıza almanızı dilerim.sevgiler,
    Ayse

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim, sizin de bebeğiniz hayırlı olsun, sağlıkla kavuşursunuz inşallah :)

      Sil
  2. Son resimlerde çok fıstık görünüyorsunuz, fıstık bir hamile ;)

    YanıtlaSil
  3. Neredeyse aynı haftalarla hamileyiz, siz benden 1 hafta büyüksünüz :) Benim ikizlerim olacak inşallah, o yüzden sizin yedikleriniz gördükçe gözlerim büyüyor. benim devamlı bulantım oluyor, hiç de iştahım yok. Size maşallah diyorum, hayırla kucağımıza alırız bebeklerimizi inşallah

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ooo maşallah ikiz taşımak zor olmalı, size kolaylıklar dilerim :) Hayır dualarınız her ikimiz için de kabul olur inşallah...

      Sil
  4. 25 haftalık hamileyim benimde kızım olacak :) her sabah istisnasız tost yiyorum. Bazen akşamlarıda canım istiyor.Galiba bende tost aşeriyorum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) ne güzel, hayırlısıyla sağlıklı bir şekilde kucağınıza alırsınız inşallah...

      Sil
  5. ne hamileyim ne de diyette fakat hergün bakıyorum bloğunuza zevkle okuyorum yazılarınızı:)merak ettim son kilo durumunuz nedir aldınızmı hamilelikte kilo?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet geçen hafta kontrole gittiğimde tartıldım sadece 2,5 kg almışım baştan beri. Doktorum çok beğendi. Ama nedense her seferinde bunu yazmayı unutuyorum yahu :)

      Sil
  6. Blogunuzu uzun zamandır takipteyim hamiş resimlerinizi görünce dedim ki kesin kızı olacak :) Neden mi ananemin bir lafı vardı eğer hamileyken kadın çirkinleşirse kızı olur çünkü kız annenin bütün güzelliğini alırmış derdi.Bebeğinizle anne karnındayken iletişim kurun yoksa doğduğunuzda 10X uykusuz geceler sizi bekliyor olacak sesinizi tanısın bebek :)
    Biraz geç anne olmuşunuz sanırım 30+ üstü zor olur bence ben sizden 2 yaş küçüğüm 4 yaşında oğlum vat.Hadi bakalım hayırlı doğumlar olsun.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim :) evet çoğu insana göre geç sayılabilir ama Allahtan hiç yaşımı göstermiyorum :) bu da bir avantaj oluyor. Kız olacağını ben hissetmiştim zaten baştan beri söylüyordum bence anneler hissediyor ;) takip için teşekkürler...

      Sil
  7. SERAP HANIM SİZİN ADINIZA ÇOK SEVİNDİM.SAĞLIKLI VE HAYIRLI BİR EVLAT OLMASINI DİLİYORUM.TEBRİKLER:))

    YanıtlaSil
  8. TEBRİKLER.KIZINIZI HAYIRLISIYLA KUCAĞINIZA ALMANIZI DİLERİM.EMİNİM ŞİMDİDEN SABIRSIZLANIYORSUNUZDUR.GÖZÜNÜZ AYDIN SEVGİLER:)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim, amin iyi dilekleriniz için. Valla çok çabuk geçiyor zaman 4 ay bitti bile :)

      Sil
  9. haftasonları hariç yıllardır tost yerim her sabah. hazırlaması pratik, ölçuler karışmıyor. tabaga envai çeşit kahvaltılık alıp uzun uzun yemek zorunda da değilsin.
    bu arada serapçım zayıf oldugundan gobek hemencecik çıkmış ve cok yakışmış :)
    operim çok

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim Hülyacım :) ben de çok öptüm, biz de seni takip ediyoruz :)

      Sil
  10. Merhabalar,

    6 haftalık hamileyim.Nette araştırırken blogunuza denk geldim.
    Sabah kahvaltısında yumurta yiyemiyorum,zorlanıyorum.
    Sizinde kahvaltı menünüzde yumurta görmedim.Hiç tüketmediniz mi?
    Yumurta yiyemediğim için üzülüyorum ama elimden birşey gelmiyor.
    Bir diyetisyen olarak sizin nasıl bir deneyim yaşadınız ,bilgi verirseniz sevinirim.

    İlknur
    İzmirden sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhabalar, ben yumurta yiyordum ama çok sık değil. Daha çok menemen veya omlet olarak hoşuma gidiyordu. Çalışırken zaman ayıramadığım üşendiğim için genelde hafta sonu yiyordum. Sağlıcakla kucağınıza almanız dileğiyle...

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...