20 Şubat Çarşamba 2013

Merhabalar,

Dün öğleden sonra başlayan geniz kaşıntısından sonra akşam aniden nezle/grip virüsünün beni işgal etmesiyle sebebiyle fena halde hastayım. Üstelik daha 2 hafta önce iyileşmiştim. Eğer alerjik bir durum değilse kesinlikle nezleyim :( Demek ki bu başka bir virüs. Aslında Pazar günü yürüyüşe gittiğimizde de çok üşümüştüm, galiba onun da etkisi var.

Belki de vücudum yine virüsle savaştığı için son günlerde enerjisizdim diye düşünmeye başladım. Zaten artık yapacak birşey yok. Kıpkırmızı ve sürekli akan bir burun ile bir süre daha yaşamak zorundayım. Umarım bu sefer geceleri uykusuzluk sorunum olmaz. Geçen sefer uyuyamadığım ve baş ağrısı çektiğim için gece yarısı oturup ağlamıştım. Dün akşam da gözümden yaşlar süzüldü. Hasta olunca çok nazlı oluyorum, yazık eşime kahrımı çekiyor. Canım benim...

Tüm hamileler, kendinize çok dikkat edin, laç da içemiyoruz, sürünüyoruz resmen :(

Bu sabah her zamanki gibi 1 bardak sütümle beraber kaşarlı tostumu yedim. Ekmeğim yine tam buğday ekmeğiydi. 3 tane de iri yeşil zeytin yedim.

Ofise gelince ilk 2 randevumdan sonra hemen Değirmen'den taze sıkılmış portakal suyu siparişi verdim. İçine limon da sıkmalarını rica ettim. Saat 11.30'a doğru büyük bir bardak taze sıkılmış limonlu-portakal suyumu içtim. Aynı şeyi dün akşam üstü de yapmıştım önlem olarak ama yine de hasta oldum. Düzenli olarak nar, portakal ve diğer meyveleri de yiyorum ama işte virüsler söz dinlemiyor...

Umarım bugün gelen danışanlarıma hastalığımı bulaştırmam. Haftada 1 geldikleri için iptal de etmek istemiyorum. O kadar çalışamayacak durumda değilim ama 20.00'de çıkacağım için akşam randevularımın zor geçeceğine eminim.

Öğle yemeğimi Değirmen'den sipariş verdim. Evde patlıcan yemeği var o nedenle etli birşey tüketeyim dedim. Birkaç gündür sebze ağırlıklı besleniyorum protein biraz eksik kaldı. Ne yapayım canım daha çok sebze yemek istiyor. Neyse ki süt, yoğurt, ayran, peynir tüketimim oldukça düzgün. Bunları yiyemeyen hamileler de var.

13.45
Kaşarlı köfte (güzel bir yemekmiş, altında 2,5-3 köfte kadar köftesi vardı, üzerinde de 1 dilim kaşar peyniri)
5-6 kaşık bulgur pilavı
1 kase yoğurt

Saat 15.00 civarında şekersiz naneli bir yeşil çay içtim. Çünkü nane solunum yollarını açar. Fena halde tıkanmıştım gerçekten iyi geldi.

Bu arada İnci kıpır kıpır olmaya başladı :) Kaç gündür hareketlerini yoğun olarak hissediyorum. Gerçekten çok güzel bir duygu. Sabahları uyandığımda ona günaydın deyip biraz konuşuyorum. Komşular duysa çok güler heralde, kendi kendine konuşan bir kadın! Evde çocuk yok, kedi yok, köpek yok, kimle konuşuyor bu diye :)

16.45
1 adet büyük muz

Şimdi başıyoruz, 20.00'ye kadar randevular yoğun ve arka arkaya. Bana kolay gelsin...

Eve 20.00 civarı vardım. Günüm çok yoğun geçti ve hastalığım daha da arttı. Yemek yiyip hemen yatmayı düşünüyorum. Neyse ki yemek hazır...

20.30
1 büyük kase mercimek çorbası
5-6 kaşık patlıcan yemeği
5 kaşık pirinç pilavı
1 bardak yoğurt

Bugün bir kez daha anladım ki burun çok sağlam bir organ. Bu kadar silmeye kopmadı veya parçalanmadı ya tamamdır. Zavallım daha bu eziyeti ne kadar çekecek?

Saat 22.30'da 20 tane Siirt fıstığı (bunu Antep fıstığından daha çok seviyorum) ve 1/2 nar yedim. 

Çok hastayım çok :(

Diyetisyen Serap Orak Tufan

20 Şubat Çarşamba 2013

3 yorum:

  1. teşekkür ederim biliyorum eğer bireysele dönerseniz gerçekten çok sıkıntı yaşarsınız ben sizin yazıları okumaya devam ediyorum o halde kendime düşük kalorili bir beslenme programı uygulayarak çok sıkmadan yavaş yavaş gideyim

    YanıtlaSil
  2. Merhabalar,

    Çok çok geçmiş olsun.Hamilelikte ilaç içememek gerçekten büyük sorun, çok daha geç iyileşiyor insan.Dikkat edip, kendini korumaktan başka birşey gelmiyor elden.

    Güzel,keyifli ve sağlıklı bir hamilelik dilerim.

    YanıtlaSil
  3. çok geçmiş olsun .acil şifalar dilerim.hamileyken hasta olunca doktorum bana ilaç yerine her sabah pekmez iç diyordu.siz daha iyi bilirsiniz ama.....
    bir de bir sorum olacak.her sabah aynı kahvaltıyı ediyorsunuz.acaba özellikle mi aynı şeyleri yiyorsunuz ,yoksa canınız öyle istediğiniz içinmi?

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...